120x600

Alemdar inşaat

21-03-2023 SİYASET

Deva Partisi Genel Başkan yardımcısı Evrim Rızvanoğlu; ‘ Dünya’da siyaset bilimi derslerine girecek kadar özel bir şey yaptığımızı söyleyebilirim.’

Deva Partisi 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesindeki milletvekili aday adaylarını bugün yaptığı basın toplantısı ile kamuoyuna tanıttı. Toplantıda konuşan Deva Partisi Genel Başkan yardımcısı ve Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu; “6 tane farklı ideoloji olan 6 farklı parti ülkenin geleceği için bir araya geldiler. Dünya’da böyle model yok eğer seçimi kazanmayı gerçekleştirebilirsek- ki kazanacağımıza gönülden inanıyoruz. Dünya’da siyaset bilimi derslerine girecek kadar özel bir şey yaptığımızı söyleyebilirim. 15 Mayıs sabahı hep birlikte derin bir nefes alacağız” dedi.

Deva Partisi Genel Başkan yardımcısı Evrim Rızvanoğlu; ‘ Dünya’da siyaset bilimi derslerine girecek kadar özel bir şey yaptığımızı söyleyebilirim.’
Bİ tur

Deva Partisi 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesindeki milletvekili  aday adaylarını bugün yaptığı basın toplantısı ile kamuoyuna tanıttı. Deva partisinin Bolu Milletvekilleri aday adayları Reşat Ateş, Emine Davarcıoğlu ve Aydın Gülen olarak açıklandı. Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Deva Partisi Genel Başkan yardımcısı ve Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, altılı masa olarak yaklaşık 15 aydır bir arada olduğunu vurgulayarak; “Dünya’da böyle model yok eğer seçimi kazanmayı gerçekleştirebilirsek- ki kazanacağımıza gönülden inanıyoruz. Dünya’da siyaset bilimi derslerine girecek kadar özel bir şey yaptığımızı söyleyebilirim. Bu çok kolay bir şey değildir. 6 tane farklı ideoloji olan 6 farklı parti ülkenin geleceği için bir araya geldiler. Ortak Cumhurbaşkanı adayımızı belirledik. Önceden belirlediğimiz ortak mutabakat metnimiz var. Tam 2300 tane madde. Burada hiçbir partide ya da hükümet planında göremeyeceğiniz şeyler var. 2300 tane maddede 6 parti noktasına ve virgülüne kadar anlaşmış durumdalar. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek için 84 maddelik anayasa taslağımızı hazırladık. Cumhurbaşkanı adayımız var. Cumhurbaşkanı yardımcılarımız ve tüm sistem hazır. Artık önümüzde sadece 14 Mayıs’a konsantre olmak var. 15 Mayıs’ta aydınlık bir Türkiye’ye uyanmak istiyoruz. Önümüzdeki seçimin ulusal bir barışın simgesi olacağına inanıyoruz. Bugün kıymetli arkadaşlarımızın aday adaylıklarını açıkladık. Önümüzdeki sürece bakıyoruz şu anda. Kıymetli yol arkadaşlarımız ile seçim sürecini değerlendirdik”  biçiminde konuştu.

 

“Aydınlık günlere hep birlikte çıkacağız”

Deva Partisi kurucular kurulu üyesi Hüseyin Kaderoğlu ise ekonominin başına gelmesi için Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevinin eski maliye bakanlarından Mehmet Şimşek’e teklif edildiği yönünde duyumlar aldıklarına dikkat çekerek; “ Buna rağmen Mehmet Şimşek yaptığı açıklamayla kısaca ‘ ben sizinle yol yürümem’ diyor. Artık bu iktidara bu millet güvenmiyor. Hangi sektörden olursanız olun güvenmiyor. Bu siyasi iktidarın elde ve avuçta tutulacak bir yanı kalmamıştır. Bu siyasi iktidar gidicidir. Yerine millet ittifakını oluşturan 6 siyasi parti ve onun yöneticileri, onun organları ve onun teşkilat yapısı gelecektir. Çok güzel bir kadromuz var. Yarının aydınlık günlerine, özgürlük günlerine, hakkın ve hukukun tanındığı günlerine buradaki milletvekili adayı arkadaşlarımızla, yöneticilerimizle yani parti olarak hazırız. Aydınlık günlere hep birlikte çıkacağız. Bundan hiçbir kuşkumuz yok. Bu teşkilat ve bu yapı buna hazırdır” şeklinde konuştu.

 


 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları