120x600

Alemdar inşaat

27-03-2015 SAĞLIK

Davarcıoğlu, Kongre’ye damgasını vurdu

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen 3. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi’ne katıldı. Yüzyılın beyin cerrahı olarak bilinen Gazi Yaşargil’in onur konuğu olarak katıldığı kongrede konuşan Emine Davarcıoğlu, böyle geniş çaplı bir kongre düzenlemelerinden dolayı öğrencileri kutlayarak kongrenin başarılı geçmesini diledi.

Davarcıoğlu, Kongre’ye damgasını vurdu
Bİ tur

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından 3. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi düzenlendi. Üniversitenin Mavi Salon’unda gerçekleştirilen ve yüzyılın beyin cerrahı olarak bilinen Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in onur konuğu olarak yer aldığı kongreye, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.Kongrede bir konuşma yapan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutlayarak, kendi uzmanlık alanı olan Gıda Mühendisliği ile ilgili kısa bir sunum gerçekleştirdi. ‘Yoğurt ve Sağlığımız’ başlıklı sunumda, yoğurtun insan sağlığına faydalarını anlatan Rektör Coşkun, gerek basında gerekse kamuoyunda marketlerde satılan yoğurtların insan sağlığına zararlı olduğu ile ilgili bilgilerin ise yanlış olduğunu söyledi.

“Modern tıp ilerledikçe teşhis ve tedavi bir bütün oluşturuyor”

Rektör Hayri Coşkun’un ardından konuşan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise; “AİBÜ öğrencileri tarafından düzenlenen 3.Ulusal AİBÜ Tıp Öğrenci Kongresi’nde sizlerin arasında bulunmaktan son derece gururlu ve mutluyum. Kongrenizin tıp mesleğinin gelecek perspektifine, saygınlığına, bilime ve insana olan inancına yakışır, üretken ve fikirlerin yarıştığı bir kongre olmasını dilerim. Günümüzde yaşadığımız gelişmeler çerçevesinde modern tıp iyileşmek için hem gereken zamanı azaltıyor, hem de insanımızın yaşam ve tedavi şansını daha da artırıyor. Modern tıp ilerledikçe teşhis ve tedavi bir bütün oluşturuyor. Geleceğimizin sağlık çalışanı olarak sizler; bilginizi, ufkunuzu geliştirdikçe yeni bir döneme gireceksiniz. Tıp açısından bu dönemde sizlere lazım olan donanımı edinebilmeniz için çok çok çalışmalı, meslektaşlarınızla daima iletişim halinde olmanız gereklidir ki başarıya daha kısa sürede ulaşabilesiniz. Unutmayınız ki bu ülkenin, bu dünyanın sorumluluğu, sağlıklı yaşamaları sizin omuzlarınızda. İnsanlığın fiziki ve ruhi olarak iyi olması durumunda sizler görevinizi tam olarak yapabilmiş olacaksınız. Sevgili öğrenciler; sizlerin ve bu ülkenin başarısı için tekrar belirtmek isterim ki, insanlar arasında iletişimin sağlanması, insanın özgürce düşüncesini ifade edebilmesi, toplumsal düzenin sağlanabilmesi için, tıptaki ilerlemelere ayak uydurabilmek ve ülkemizin bu sektörde öncü ülkeler arasında yer alması yegâne amacımızdır. Değerli öğrenciler; sağlık ve zaman unsuru, kaybedince değerini öğrendiğimiz hayat meseleleridir. Sağlıklı olmak için, önleyici sağlık hizmetlerine önem vererek zamanı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Okuma alışkanlığımız ülkemizde maalesef düşük. Ancak siz öğrenciler iyi bir okuryazar olmalısınız. Bu çerçevede kendinizi yetiştirmeniz kamuoyunu ve hastalarınızı bilgilendirmenize mutlaka yarar sağlayacaktır. Sağlık çalışanlarımız ve değerli öğrenciler; geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın sağlık sistemimize halkımıza olumlu değerler katmak arzusu ile gecenizi gündüzünüze katarak çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Yolunuz kutsal. Sizden önce bu mesleğe değer katanları saygı ile anıyoruz. Sizlere de yaşayacağınız güzel yolda umut, başarı ve sevgi ile çalışma azmi diliyorum. Kongrenizin ilimize, ülkemize ve tıp dünyasına örnek olmasını,  fayda sağlamasını diliyorum” dedi. Kongrede daha sonra Prof. Dr. Gazi Yaşargil, katılanlara bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmasında beyin ile alakalı hiçbir şey söylemeyeceğini belirten Yaşargil, “Burada bugün sizlere beyin ile alakalı bir şeyler söylemeyeceğim. Fakat anlatacaklarımla adeta sizlerin beyinlerinde bir ameliyat gerçekleştireceğim ve buradan çıktığınızda birçoğunuz daha farklı ve güzel düşüneceksiniz” dedi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi birbirinden farklı ve çeşitli etkinliklerle üç (3) gün sürecek.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları