120x600

Alemdar inşaat

30-10-2023 SPOR

CUMHURİYET KUPASI SATRANÇ TURNUVASI TAMAMLANDI..........

24.Cumhuriyet Satranç Turnuvası, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bolu Rotary Kulübü ve Türkiye Satranç Federasyonu Bolu İl Temsilciliği organizasyonu ile 28 – 29 Ekim tarihlerinde yapıldı.

CUMHURİYET KUPASI SATRANÇ TURNUVASI TAMAMLANDI..........
Bİ tur

Türkiye Satranç Federasyonu’na bağlı lisanslı “8 yaş ve altı”, “10 yaş ve altı”, “14 yaş ve altı”, “Açık” olmak üzere 4 kategoride 198 sporcunun katıldığı turnuva, 29 Ekim’de kategorilerinde birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı sporcular; ayrıca özel başarı kazanan sporcular olmak üzere sınıflandırılarak ödül töreni gerçekleştirildi. Bu yıl en yüksek katılımcı sporcu ile gerçekleştirilen turnuvada toplam 38 dalda ödül verildi. Satranç turnuvasına aileler de katılarak sporculara destek verdi.

 

 

Turnuvaya ilişkin açıklama yapan Bolu Rotary Kulübü Başkanı Halil İbrahim Yılmaz “Satranç, antik çağlardan beri gelen dünyadaki en eski sporlardan birisidir. Aynı zamanda kişiler arasında bir mücadele ve eğlence kaynağıdır. Hepimizin bildiği üzere satranç, arkadaşlığı geliştiren, toplumsal barışı pekiştiren, karşılıklı anlayışı destekleyen ve bireylerin zihinsel ve ruhsal gelişimine katkı sağlayan bir spor dalıdır. ‘’Cumhuriyet Satranç Turnuvası” adı ile özdeşlemiş bir turnuvadır. Gelenekselleşen satranç turnuvamızın 24.sünü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Satranç Federasyonu İl Temsilciliği’nin destekleri ile başarılı bir şekilde tamamladık. 2 gün boyunca devam eden turnuvada, sporcular ve aile bireylerine Kulübümüzü ve çalışmalarımızı tanıtma imkânına sahip olduk. Amacımız, çocuklar ve genç kızlarımız arasında satranç sporunun sevilmesi ve yaygınlaşmasıdır. Ümit ediyorum ki gelecek yıllarda da turnuvaya katılım ve gençlerimizin ilgisi devam edecektir.” dedi.

 

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SPOR HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları