120x600

Alemdar inşaat

27-03-2020 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs tedbirlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Paniğe asla kapılmayacağız, sağlam bir mücadele yürütüyoruz. Devlet olarak her türlü tedbiri alacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklama!
Bİ tur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüse karşı alınacak tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün bilim kurulumuzu tavsiyeleri doğrultusunda yeni tedbir paketini hayata geçirmeyi kararlaştırdık. Hepsi de milletimizin sağlık, huzuru geleceği için uygulanacak. Bu tedbirleri sizlere bu akşam buradan ifade etmek istiyorum.

- Şehirlerarası seyahatler bundan böyle valilik iznine bağlanmıştır.

- Kamu olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışmaya geçilecek.

- Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanacaktır.

- Piknik alanları, ormanlar, ören yerler gibi alanlar hafta sonları kapalı olacak, hafta içi de buralarda hiçbir şekilde toplu olarak bir arada bulunulmayacak.

- Askerlerimiz 14 gün karantinaya uygun şekilde kontrollü olarak celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacaktır.

- Yurtdışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir.

- Tüm illerimizde valilerimizin başkanlığında pandemi kurulu oluşturulacak alınan tedbirler takibi yapılacak. Gerektiğinde o şehre mahsus ilave tedbirler yine burada kararlaştırılacaktır.

- Bu tedbirlerin başta İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli büyükşehir olmak üzere 30 büyükşehrimizin tamamında titizlikle uygulanması kararı uygulamaya geçmiştir. 30'un dışındakileri şimdilik saymıyorum. Bu 30 büyükşehrimizin valisi bu kararlılığı alttaki kurullarıyla birlikte gösterecektir” dedi.

 

“Milletimizden sabır, fedakarlık ve dirayet bekliyoruz”

 

“Ev ve işyeri dahil her ortamda sosyal mesafeye dikkat ederek toplu taşıma araçlarını zorunlu olmadıkça kullanmayarak, alışveriş ihtiyacı dışında sokağa çıkmayarak, temizliğimize hassasiyet göstererek tedbirlerin etkinliğini artırmamız şarttır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Milletimizden sabır, fedakarlık ve dirayet bekliyoruz. Şayet bu tedbirlerin daha ileri noktalara ulaşmamasını istemiyorsak, gönüllü karantina şartlarına harfiyen uymalıyız. Yani evimizden çıkmayacağız. Dünyada kurallara uyduğumuzda nasıl kısa sürede başarıya ulaşacağımızın da kurallara uymadığımızda nasıl büyük felaketlerle karşılaşacağımızın da örnekleri mevcuttur. Şu anda Amerika'nın geldiği durum ortada. Öyleyse bizler Türkiye olarak şu anda bulunduğumuz konumu çok daha olumsuz bir neticeye taşımamamız gerekir. Hep ifade ettiğim gibi bu süreci en kısa sürede ve en az hasarla atlattığımızda önümüzde aydınlık bir gelecek bizi bekliyor. Türkiye bu hastalığı yenebilecek güce ve imkana milletimizle alınan tedbirlere hassasiyetle uygulayacak dirayete sahiptir. Rehavete ve paniğe kapılmadan dikkatle ve sabırla atacağımız her adım bizi bu tehditten uzaklaştıracaktır. Kendimizin ve evlatlarımızın geleceği için lütfen evde kalalım. Kurumların açıkladığı tedbirleri dikkatle uygulayalım, bilim insanların tavsiyelerine kulak verelim ve şunu unutmayalım, ‘Yarın elbet bizim, elbet bizimdir. Gündoğmuş, gün batmış ebet bizimdir'.”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları