120x600

Alemdar inşaat

10-09-2019 SİYASET

CHP KURULUŞUNUN 96.YILINI COŞKUYLA KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle Anıt Park’ta gerçekleştirilen kutlama törenine çok sayıda partili katıldı.

CHP KURULUŞUNUN 96.YILINI COŞKUYLA KUTLADI
Bİ tur

Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle Anıt Park’ta gerçekleştirilen kutlama törenine çok sayıda partili katıldı. CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye gelen CHP Bolu il başkanı Kazım  Karsu ; 

 

Cumhuriyet Halk Partisi, dünyaya karşı büyük mücadele vermiş ve bu mücadele sonunda Türk halkı ve mazlum halkların bütün haklarını elde etmiş bir partidir. Siz, dünyada mazlum ülkelerin kaderleri ile oynamış, onların kaderlerini çağdaş dünyaya yaymış bir partinin efradısınız. Yüce Mustafa Kemal, ‘benim vücudum elbet bir gün toprak olacak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak’ demiştir. Cumhuriyet, onun fazileti ve Laiklik ilkesi, CHP’nin 6 okunda vardır. Milliyetçiliği, Atatürk milliyetçiliğinin ve Türk milliyetçiliğinin aynısıdır. Yüreklerimiz, Atatürk’ün CHP’yi ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğu günkü gibi aynı heyecan ve şevkle doludur” dedi.

 

 

Türkoğlu; ‘Türkiye Cumhuriyeti var, Çünkü Cumhuriyet Halk partisi var!’

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ise  “Cumhuriyet Halk Partisi, temelini, Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nden, Kuvayi Milliye hareketinden almış, köklü bir geçmişe sahip, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve bu ulusu kurtarmış ve kurmuş bir geleneğin temsili. Bizler bu geleneğin sadece siyasi bir parti olmadığını, aynı zamanda ideolojik, devrimci, dünya uluslarına örnek bir hareket olduğunu en iyi bilenlerdeniz. Türk insanı her sıkıntıya düştüğünde, Cumhuriyet Halk Partisi aziz milletimizin yanında olmayı gayet iyi becermiştir. Bugün de ülkemizin durumu ortada; burada bunları tekrar anlatmaya, uzun uzun izah etmeye gerek yok. Partimiz ve partimize gönül veren arkadaşlarımız, halkımızın hizmetine yerel seçimde tekrar gelmiş ve bugüne kadar gösterdiği hizmetlerle, memleketin insanını, parasını hak ettiği gibi değerinde kullanmayı becerdiğini göstermiştir. Bizlerin önünde gerçekten çok önemli ve sıkıntılı günler var. Ülkemizin içinde bulunduğu durum gayet açık. Bugün Türkiye Cumhuriyeti emperyalist güçlerin hedefinde bölünme, parçalanma ve geçmişten beri hayallerinde olan küçücük, ufacık bir devlet halinde tutunma çabası içerisindedir. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikir hayatına inanmış kişiler olarak geçmişte nasıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu oyunları bozduysa bu oyunları bozabilecek niteliğe ve güce sahibiz. Hep beraber çalışırsak bu konuda başarılı olacağımızı herkesten daha iyi biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti var, Çünkü Cumhuriyet Halk partisi var! Cumhuriyet Halk Partisi hep var olacak. Türkiye Cumhuriyeti hep var olacak!” şeklinde konuştu.

 

 

Özcan; “Bu parti, savaş meydanlarında kurulmuş bir parti”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise “Bugün partimizin 96. Kuruluş yıl dönümü. Hem partimizin hem de ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 1927 yılında yaptığı bir konuşmada, esas kuruluş yıl dönümünün Sivas Kongresi olduğunu belirtmiş. Oradan hesaplarsak aslında bugün 100. yılı tamamlamış oluyoruz. Biz yine de 9 Eylül 1923 olarak alalım. Cumhuriyet Halk Partili olmak gerçekten farklı. Diğer partilerin mensuplarına elbette saygı duyuyoruz, ancak CHP farklı bir parti. Çünkü bu parti, İçişleri Bakanlığı’na diğer partiler gibi, üzerine damga pulu yapışmış bir dilekçeyle kurulmuş bir parti değil. Bu parti, savaş meydanlarında kurulmuş bir parti. Bu parti, Cumhuriyeti kuran parti. Dolayısıyla, hiçbir siyasal partinin, bu anlamda CHP ile kendini aynı değerde görmesini haksızlık olarak değerlendiriyorum. Bu partinin ilçe başkanlığını, il başkanlığını, milletvekilliğini yaptım. Bugün de Belediye Başkanı olarak huzurunuzdayım. İnşallah, bundan sonra da başarılarımız devam edecek. Geçen yıl burada, 95. yıl dönümümüzde bir hedefimiz vardı; yerelde iktidar olmak. Şimdi bu hedefi gerçekleştirmenin gururuyla kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna göğsümüzü gere gere geliyoruz. Umuyorum, bundan sonra hem Bolu’da hem de Türkiye’de CHP, yönetimde de egemen olacak. Böyle olacağını hissediyorum. Son dönemdeki gelişmeler, CHP’nin Türkiye hatta dünya açısından ne kadar önemli olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Atatürk’ün daha 1920’lerde ortaya koyduğu ‘ulus devlet’ anlayışının ne kadar önemli olduğunu Ortadoğu’ya bakarak anlayabiliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu ‘laik devlet’ anlayışının ülkeler açısından ne kadar önemli olduğunu yaşanan gelişmeler bize gösteriyor. O yüzden Atatürk, dünyanın en önemli liderlerinden bir tanesi. Biz de ne kadar gururluyuz ki, böyle bir liderin kurduğu partiyi bir asırdır yaşatıyoruz, ayakta tutuyoruz, tutmaya da hep birlikte devam edeceğiz. Partimizin 96. resmi kuruluş yıl dönümü hepimize kutlu olsun” biçiminde konuştu.

 

 

“10. Yıl Marşı” ve “İzmir Marşı” büyük bir ilgi ile dinlendi

Kutlama töreninde Bolu Belediye Bandosu tarafından çalınan “10. Yıl Marşı” ve “İzmir Marşı” büyük bir ilgi ile dinlendi. Kutlama törenine katılan yüzlerce kişi Bolu Belediye Bandosunu alkışlayarak marşa eşlik ettiler…

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları