120x600

Alemdar inşaat

27-10-2023 GÜNDEM

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. .....

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bİ tur

CHP’li Ateş’in mesajı:

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın onurunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Temelinde bağımsızlık için canından vazgeçen binlerce şehidimizin kanı olan Cumhuriyetin bize atalarımızdan kalan en kıymetli miras olduğunu görüyor, değerini her geçen gün daha iyi anlıyoruz.

Bağımsızlık mücadelemizde ortaya konan askeri başarıyı diğer alanlardaki büyük kazanımlar izlemiştir. Nitekim kökleri tarihin derinliklerine uzanan yüz yıllık bir çınar haline gelen Cumhuriyetimiz, bir çağdaşlaşma devrimidir. İnsana, bireye ve kadına saygı demektir. Ekonomiden eğitime, tarımdan şehirciliğe, kültürden sanata bir ulusun yeniden varoluş destanıdır.

Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir ve en temel kazanımlarından biri çağdaş ve eşit eğitim olmuştur. Bu çağdaşlaşma sürecinin önceliklerinden bir diğeri de ekonomidir. Bu kapsamda ülkemizde büyük bir sanayileşme ve kalkınma hamlesi başlatılmıştır. Ulu Önder Atatürk’ün bu konudaki “Ekonomik kalkınma Türkiye'nin; hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin bel kemiğidir..” sözü bugün de geçerliliğini korumaktadır.

“Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti” anlayışı üzerine kurulu olan Cumhuriyet, karanlığa bir başkaldırı ve ulusal onurumuzdur. Cumhuriyeti Cumhuriyet yapan değerlerimizi yeniden hatırlamaya ihtiyacımız var… Ona içeriden ve dışarıdan gelen tüm saldırılara karşı Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya tutunuyoruz, tutunmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimiz ilelebet var olacak, Cumhuriyet değerleriyle hesaplaşma arzusunda olanlar, emellerine asla ulaşamayacaklar.

Yıllardır sessizlik içinde geçirilmesi konusunda gösterilen çabalara karşı altını çiziyoruz ki; Cumhuriyet Bayramı, en büyük bayramımızdır. Tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Uzun savaş yıllarının ardından büyük bir azimle yeni bir ülke kuran Ulu Önderimiz Atatürk’e, kahraman silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize, Cumhuriyetimizin tüm kurucu kuşaklarına sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Hepsinin ruhu şad olsun.

Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ikinci eseri olarak işaret ettiği ülkemizin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partimiz de yüzüncü kuruluş yılını idrak etmektedir. Cumhuriyetimizin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partimizin de 100. yılını coşkuyla kutluyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet!




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları