120x600

Alemdar inşaat

09-09-2020 SİYASET

CHP 100'üncü yılında iktidara gelmeyi planlıyor

Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 97’nci yıl dönümü nedeniyle Anıtpark’ta yapılan kutlama törenine yüzlerce partili katıldı.

CHP 100'üncü yılında iktidara gelmeyi planlıyor
Bİ tur

Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 97’nci yıl dönümü nedeniyle Anıtpark’ta bir kutlama töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından kürsüye ilk olarak CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu geldi. CHP’nin kuruluşun ve kurtuluşun partisi olduğunu söyleyen Türkoğlu, hükümetin dış politikada izlediği politikalar yüzünden Türkiye’yi yeniden “hasta adam” konumuna getirdiğini vurguladı

 

Türkoğlu; “Emperyalist ülkeler AKP hükümetinin izlediği yanlış dış politikalar yüzünden adeta Lozan’ı yok sayarak yeniden ülkemize göz dikmiş durumdadır.  O yüzden Cumhuriyeti kuran parti olarak bizlere her zamankinden daha fazla görev düşmektedir. Yerel seçimlerde elde ettiğimiz anlamlı başarıyı daha da ileriye taşıyarak yapılacak ilk genel seçimde iktidara gelmek zorundayız. Bunu başaracağımıza inanıyorum.  2019 yılındaki yerel seçimlerin en önemli başarılı halkalarından biri Bolu oldu. Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan ile büyük bir başarı hikâyesinin altına imza attık. Ben 2.Dünya savaşının o yokluk ve vahşet günlerinde bir tane bile vatandaşının burnunun kanamamasını sağlayan ve yurttaşlarını bu kadar önemseyen bir partinin merkez ilçe başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Pandemi sürecinde salgınla başa çıkamamasına rağmen vatandaşını bu kadar tehlikeyle karşı karşıya bıraktıran hatta önemsemeyen bir iktidarı gördükçe partimle daha çok gurur duyuyorum. Vatandaşı için doğru olan neyse onu yapan hatta seçimi kaybetmeyi bile göze alan bir partinin üyesi olmaktan kıvanç duyuyorum. 97.kuruluş yıldönümümüz bir kez daha kutlu olsun” dedi.

 

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise CHP’nin diğer partilere benzemediğini ve büyük bir farkının olduğunu vurgulayarak; “Ben bu partinin Gençlik Kolları Başkanlığını, Belediye Meclis Üyeliğini, İl ve İlçe Başkanlığını, Parti Meclis Üyeliği, 8 yıl Milletvekilliği yaptım. Şu anda da Belediye Başkanı olarak görev yapıyorum. Hep söylüyorum Cumhuriyet Halk Partisi sıradan bir parti değil. Türkiye’de diğer partilerden ayıran bir özellik var. Cumhuriyet Halk Partisi, İçişleri Bakanlığına başvuruyla kurulmuş bir parti değil. Önce Cumhuriyet Halk Partisi kurulmuş, kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’ de Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş. Böyle bir özelliği var. Bu anlamda sayılı partilerden bir tanesi. 97.kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Akabinde de 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 97.yılını hep birlikte kutlayacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün son Cumhuriyet Halk Partisi kurultayında söylediği bana göre Cumhuriyet Halk Partililerin felsefesidir. Kurucu Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk; ‘Ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalışmak parti üyelerinin bozulmaz andıdır’ demişti. Yani ulusal anlamda hizmet etmek için varlığımızı ortaya koymalıyız mesajıdır. O anlamda bizde kurucu liderimizin mesajını aldık. Bolumuzun daha ileri noktaya taşınabilmesi için gece-gündüz gayretli bir şekilde ve iyi niyetli bir şekilde tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyup kollayarak, israf etmeden, tasarruf ederek halkın parasını idareli kullanarak Bolumuza değer katmaya devam ediyoruz. Şu anda Türkiye’nin % 60’nı belediyeler kanalıyla nasıl Cumhuriyet Halk Partisi yönetiyorsa 100. Kuruluş yıldönümümüzde de iktidarda olmak ve yerel seçimlerdeki başarımızı daha da üst seviyelere taşımak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

CHP Bolu il başkan vekili Mehmet Akça ise yaptığı konuşmasında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Eylül 1923’te Halk fırkası adıyla kurduğu partilerinin 97.kuruluş yıl dönümünü kutlamamanın onurunu, mutluluğunu ve haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayarak; “Aynı zamanda İzmir’in düşmen işgalinden kurtuluşunun da yıldönümü kutlu olsun. Türkiye’nin birleştirici gücü olan partimiz çağdaş, laik ve demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin,  hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusu ve teminatıdır.  CHP,  günümüzde tek adam rejimi tarafından birer birer yok edilmeye çalışılan, Cumhuriyet kazanımlarının yılmaz savunucusu,  karanlığın ve cehaletin amansız düşmanıdır. Partimiz, İlimizde yerel seçimlerde tarihe geçen bir başarı kazanmıştır. İçinde bulunduğumuz  pandemi  sürecinde,  Sosyal  Demokrat , paylaşımcı belediye  anlayışını  Bolulu  yurttaşlarımız hissetmiştir. Bugün AKP’nin borçlarını ödeyen, yatırım yapan ve Bolu’nun her mahallesinde vatandaşlarımıza hizmet götüren CHP’li bir Belediye Başkanı ve Yönetimini çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  97 yıllık şanlı geçmişiyle ulu bir çınar olan, CHP birlik ve bütünlüğü korumak, güçlendirmek ve sosyal adaleti hâkim kılmak için, ATATÜRK’ün aydınlattığı yolda büyük bir azim ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir.   CHP, ulusumuzun birliğine ve bütünlüğüne, vatanımızın bağımsızlığı ile “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” İlkesine kararlılıkla bağlı olanların partisidir.  Türkiye Cumhuriyetinin ve partimizin kuruluşunun 100.yılında, yurttaşlarımızı, Cumhuriyetimizi, demokrasi ile taçlandırılmış, iktidar kadroları ile buluşturmak tek hedefimizdir.  Kimseyi ötekileştirmeyen, tüm yurttaşlarımızı kucaklayan, demokrasi ve adalet mücadelemizin yol göstericiliğinde hedefine ulaşacaktır. Ebedi Genel Başkanımız, Mustafa Kemal ATATÜRK, “Benim iki önemli eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisidir.”demiştir.  CHP, bu ülkenin güvencesidir, sigortasıdır, CHP varoldukça, Türkiye Cumhuriyeti de ilelebet payidar kalacaktır.  Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım,  Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımı sunuyor aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

 

Kutlama kapsamında Bolu Belediye Bandosu eşliğinde çalınan 10.Yıl ve İzmir Marşına eşlik eden partililer daha sonra Atatürk heykeli önünde toplu fotoğraf çektirdiler.

 

 

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları