120x600

Alemdar inşaat

08-12-2014 EĞİTİM

Çerkes Dili ve Edebiyatı bölümü Yeni Öğrencilerini Bekliyor

Düzce Üniversitesi dünyada bir ilke öncülük ederek Fen Edebiyat Fakültesi Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü dâhilinde açtığı Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü ile dört yıllık Lisans eğitimi vermekte.

Çerkes Dili ve Edebiyatı bölümü Yeni Öğrencilerini Bekliyor
Bİ tur

2014-2015 döneminde yeni öğrencilerini alacak olan üniversite. TS2 (Türkçe Sosyal2) puan türü ile öğrenci kabul edecek olan bölümde, bir profesör, iki doçent ve bir yardımcı doçent ile akademik ve bilimsel faaliyetlerini sürdürmekte.

 

Düzce Üniversitesi Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanları konusunda, Adıge Cumhuriyeti Maykop Devlet Üniversitesi ile gerçekleştirilen protokolle gelen Prof. Dr. Mira Khachemizova, Doç. Dr. Susana Shkhalakhova ve Doç. Dr. Ruzana Doleva’dan oluşan öğretim üyeleriyle birlikte eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini yürütmekte.

 

Çerkes Dili, Çerkes Dili ve Edebiyatı, Toplumdilbilimi ve Çerkes Kültürü konularına odaklı olan bölüm, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’nda lisans programına ek olarak Yüksek Lisans programı açma hazırlıkları tamamlandı ve YÖK’ten onaylandı, Şubat 2015 Yaz Dönemine Yüksek Lisans Öğrencileri alınacak. Yüksek Lisans sonrası Doktora yapacak olanlar, Rus Federasyonu Adıge Cumhuriyeti’nde Maykop Devlet Üniversitesi’ne gönderilecekler.

 

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Düzce Üniversitesi  Fen ve Edebiyat Fakültesi

Çerkes Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Konuralp Kampüsü Yrd. Doç. Dr. Fehmi ALTIN ‘’Bölümün amacı, dünyada en büyük Çerkes toplumunun yaşadığı Türkiye’de, Çerkes Dili ve Edebiyatı ile Adıge Xhabze’nin (Adıge Yaşam Felsefesi) öğrenilmesini, araştırılmasını ve yaşatılmasını sağlarken aynı zamanda Türkiye’nin kültür zenginliklerinden önemli bir ögeyi ortaya koymak, şeklinde  hedeflenmektedir. 

İstanbul ve Ankara’ya iki buçuk saatlik mesafeyle ulaşım kolaylığı olan Düzce ilinde Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü,  Düzce Üniversitesi Konuralp yerleşkesindedir. ‘’ dedi.

 

Çerkes Dili Filoloğu ünvanı ile mezun olacak öğrenciler, İngilizcenin yanında Bölümde kazandıkları Çerkes Dili ve Rus Dili yeterlilikleriyle, Türkiye ile Rus Federasyonu arasında hızla gelişen sosyo-kültürel ve ekonomik ilişkilerde önemli fırsatlara sahip olabileceklerdir. Ayrıca ülkemiz ile ilgili ülkenin ticari, ekonomik ve bilimsel ilişkilerinde rol oynayan resmi ve özel nitelikli vakıf, dernek ve kurumlarda görev alabilirler. Başta Dışişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı olmak üzere ülkemizdeki ilgili kurumlarda çalışabilirler. Filolog olmak isteyen öğrenciler de alan bilgilerini derinleştirebilir ya da lisansüstü eğitimi alarak akademik kariyeri seçebilirler. Bu bölümden mezun olan öğrenciler T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinin yanı sıra, özel kuruluşların kültür ve turizmle ilgili birimlerinde de çalışma olanağı bulabileceklerdir. Ayrıca, ülkemizin zengin kültürel mirası nedeniyle devlet kurumları ile sayıları hızla artan özel kuruluş ve vakıfların kurduğu müze ve çeşitli kültür birimlerinde yabancı dil bilen ve alanında iyi yetişmiş dilbilimcilere artan oranda talep duyulması da çalışma alanlarını genişletmektedir.

Mezunlar ayrıca Dilbilimi ve Toplum dilbilimi alanlarında akademik kariyer yapabilecek ve toplumsal araştırmalar gerçekleştirebilme becerileri ile tüm devlet kurumları dâhil birçok kurumda iş sahibi olabileceklerdir. 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları