120x600

Alemdar inşaat

06-10-2020 BOLU

‘Bülent Ecevit Barış Parkı’ ve ‘Bolu Belediyesi Kültür Merkezi’ hizmete girdi

143. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Bolu Belediyesi, bu anlamlı günde 2 önemli açılış gerçekleştirdi.

‘Bülent Ecevit Barış Parkı’ ve ‘Bolu Belediyesi Kültür Merkezi’ hizmete girdi
Bİ tur

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in ismini taşıyan “Bülent Ecevit Barış Parkı” yoğun bir katılımla hizmete girdi. Sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen parkın açılışında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “ Bugün belediyemizin kuruluşunun tam 143’üncü yıldönümü. Biz aylarca süren bir araştırma yaptık ve belediyemizin tam kuruluş tarihinin 5 Ekim 1877 olduğunu öğrendik. Ve bununla ilgili bir etkinlik düzenleyelim dedik. Artık her yıl 5 Ekim’de bu tür etkinliklerimize devam etme kararındayız. Ben göreve geldiğimde belediye binasını teslim almıştım ama bina tamamlanmış bir bina değildi. Geçici kabulü dahi yapılmamıştı. Özellikle alt katlarında çok büyük bir taban suyu problemi vardı. Aylarca bu taban suyu problemini çözebilmek için uğraş verdik.  Buranın eski halini hatırlayanlar var mı bilmem, şurada tuhaf bir kafe vardı sonradan büyütülmüş. Burası zaten mezbelelik haldeydi. Sağ olsunlar arkadaşlarımızın gayretleri ile hem belediyemiz güzel bir girişe kavuştu hem de aynı zamanda güzel ve bakımlı bir parka kavuştuk. Bundan dolayı çok mutluyum” ifadelerini kullandı. 

 

 

Parkın ismine meclis kararıyla  “Bülent Ecevit Barış Parkı” verdiklerini vurgulayan başkan Özcan;  “Perşembe günü meclis toplantımız vardı, biz orada bir öneri getirdik, dedik ki buradaki güvercinden de esinlenerek buranın adını ‘Bülent Ecevit Barış Parkı’ yapalım dedik. Sağ olsun belediye meclisimiz de uygun gördü. Ülkemizde çok sayıda başbakan, cumhurbaşkanı görev aldı. Ancak bunların içinden eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü zaten bu kategoriden ayırıyorum, ancak bu ülkede başbakanlık yapmış insanlardan belki en farklısı Bülent Ecevit. Bülent Ecevit iki kimliği ile öne çıkıyor: Birincisi barışçı kimliğiyle, diğeri de dürüstlük. Çok az başbakanın adı şaibeli, akçeli işe karışmamıştır. İşte bizde o yüzden bu parkın adını ‘Bülent Ecevit Barış Parkı’ olarak kabul ettik. Bolu’muza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

 

Barışın simgesi beyaz güvercinlerin havaya salınmasının ardından Bolu Belediyesi Kültür Merkezi ile sergi ve fuaye salonunun açılışı gerçekleştirildi. 600 kişilik kültür merkezi ile fuaye ve sergi salonunun Bolu’ya çok yakıştığını vurgulayan Başkan Özcan yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  “Cumhuriyet kurulduğunda Türkiye’de sadece 57 belediye varmış. Bunların içinde ilk 10’da Bolu Belediyemizin adı var. Bugünde 143. yıl dönümümüzü kutluyoruz. O anlamda Bolu’nun bu yönünü öne çıkarmak için biz bugünü özel olarak seçtik. Her 5 Ekim’de Bolumuza yeni eserler kazandıracağız. Benden sonra gelecek olan belediye başkanları da bu uygulamayı aynen sürdürecekler diye umuyorum. Hayatta olan eski belediye başkanlarımızı davet ettik. Sayın Alaaddin Yılmaz da gelecekti ancak son anda bir misafirinin geldiğini söyledi. Artık ona ayrı bir etkinlikte plaket takdimimiz olacak ama burada bulunan iki değerli belediye başkanımızdan, sosyal demokrat, halkçı belediye başkanımızdan ben çok şey öğrendim. Sosyal demokrat belediye, sosyal belediye, halkçı belediye, bunları herhalde Covid döneminde herkese anlatmış, göstermiş olduk. Herkes halktan yana belediyecilik ile ranttan yana belediyecilik arasındaki ayrımı Covid döneminde görmüştür. Türkiye’de nüfusuna oranla en fazla sosyal yardımı yapan belediye biz olduk” Programda son olarak eski belediye başkanlarından Necdet Gören ve Yüksel Ceylan sahneye davet edilerek plaket takdimi yapıldı.

 

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları