120x600

Alemdar inşaat

05-05-2023 EĞİTİM

Bu kursta başarısızlığa yer yok!

Bolu’nun yeni nesil kurs markası olan “KÖK Kurs" yaşama geçirdiği yepyeni metotlarla ilimiz eğitim dünyasında çığır açıyor… “KÖK Kurs" kurucu müdürü Kerem Özdemir “Gençlerin akıllarıyla kuracakları yeni dünyaya katkı sağlamak en büyük hayalimizdir” diyerek bu konuda ne kadar iddialı olduklarını ortaya koydu. “KÖK Kurs" kurucu müdürü Kerem Özdemir ile röportajımız tüm hızıyla sürüyor.

Bu kursta başarısızlığa yer yok!
Bİ tur

Kerem bey, eğitim Markanız olan KÖK Kurs ve eğitim modeliniz olan KÖKTEM ( Tamamlayıcı Eğitim Modeli) ile ilgili detaylı bilgi verebilir misiniz?

 

KÖK ismini temeli, oluşumu, en baştan başlangıcı simgeleyen, Türkçe branşında da kelimenin en sade, yalın anlamını ifade eden sözcük olduğu için tercih ettim. KÖKTEM (Tamamlayıcı Eğitim Modeli)’nden bahsetmemiz gerekirse: KÖKTEM’i Türkçe anlamı Bahar, Gençlik, Deha, Akıl anlamına gelmektedir. Eğitim modelini oluştururken, öğrencilerin yani dehamız olan gençlerin geleceğe katacağı tüm değerlerin ilhamıyla doğacak yeni baharları, akıllarıyla kuracakları yeni dünyaya katkı sağlamak, bugünden yol göstermek en büyük hayalimiz. Öğrencinin klasik öğrenmenin yanında teknolojinin eğitimde gelişmesi ve eğitimi desteklemesiyle birlikte öğrenme, 24 saat devam eden bir devinime dönüştü. Öğrencilerin KÖKTEM eğitimiyle öğrenmeyi gerçekleştirmesi adına eksik kazanımlarını online eğitim platformu üzerinde de öğrenebilecekleri veya konu tekrarı yapabilecekleri bir sistem kurguladık. Öğrencinin eksik kazanımlarının tespiti girmiş olduğu deneme, çözmüş olduğu test, konu anlatımları üzerinden yapay destekli ölçme değerlendirme sistemi ile yapılmaktadır. Sistem üzerinden kişiye özel çıkan analiz doğrultusunda öğrencinin eksik kazanımlarıyla ilgili uygun planlama yapılır, eksik kazanım hızlıca tamamlanır. Öğrenci bir konuyla ilgili eksik kazanımını tamamlamadan diğer konuya geçmez.

 

 

“Öğrencilerin sınavda nasıl hız kazanacaklarını öğreterek kolaylıkla soruları çözülebilmesini hedefliyoruz”

 

Bilimsel yöntemlerle her öğrencinin farklı öğrenme stiline sahip olduğu bilinciyle öğrencileri bireyselleştirilmiş eğitim metotlarıyla sınavlara hazırlıyoruz. Hazırlık sürecinde öğrenciyi en güncel yayınlar, yeni nesil sorular ve özgün kaynaklarla destekliyoruz. Türkçe ve Matematik branşlarında birden çok kazanımı ölçen, zorlayıcı beceri temelli soruların (Yeni Nesil Sorular), Master Kamp Programı kapsamında verilecek eğitimlerle öğrencilerin sınavda nasıl hız kazanacaklarını öğreterek kolaylıkla soruları çözülebilmesini hedefliyoruz. Denemelerimizi Türkiye’nin önde gelen farklı yayınlarından seçerek LGS provalarıyla sınav deneyimlerini artırıyoruz.

 

 

“Öğrencilerin sınava hazırlanmasını bir yıla sıkıştırmıyoruz”

 

Akademik bir plan doğrultusunda öğrencilerin sınava hazırlanmasını bir yıla sıkıştırmıyoruz. Bu nedenle 7. Sınıfın ikinci döneminde sınava hazırlık sürecini başlatıyoruz. Nisan ayından itibaren öğrencilere 8. Sınıf konularını anlatmaya başlıyoruz. Böylelikle sınav hazırlık süresince öğrencilere 8. Sınıf konularını iki kere tekrar etme fırsatını sağlıyoruz. Hybrid Eğitim ile öğrenciler kurs haricinde çözdükleri soruların doğru cevaplarına ulaşmak için canlı eğitmenlere 7/24 bağlanabilecekleri ve bu sayede çözemedikleri soruların cevaplarını alabilecekleri Kunduz programı ile destekliyoruz. Yine Kunduz platformunda özet konu anlatımlarıyla takıldıkları konularda hızlıca tekrar yapabilecekler. Sınava hazırlık sürecinde velilerimize de önemli sorumluluklar düşmektedir. Her veli, öğrencinin gelişimini takip edebileceği otomasyon sistemi üzerinden öğrencilerimizin girmiş olduğu denemelerin birleştirilmiş şekilde detay analizini görebilirken, öğrencileri ara tatil dönemlerinde eksik kazanımlarından oluşan kişiye özel soru bankası ile kazanım odaklı ödevlendirmeyle sınava eksiksiz bir şekilde hazırlayacağız. Akşam etütleri ile öğrencilerin sınava hazırlanma süreçlerini takibini yapıyor, ders çalışma disiplininin davranış haline gelmesini de destekliyor olacağız.

 

 

KÖK Kurs" kurucu müdürü Kerem Özdemir ile röportajımız ilerleyen günlerde devam edecek.  Bizden ayrılmayın…

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları