120x600

Alemdar inşaat

14-11-2020 BOLU

Bu ciğerden yemeyen ‘yaşadım’ demesin

2014 yılından bu yana ilimizde hizmet veren Ciğerci Bekir Baba, Bolu’nun yanı sıra Düzce ve Ağrı illerindeki şubeleriyle de milyonlarca insanın damak tadına hitap ediyor.

Bu ciğerden yemeyen ‘yaşadım’ demesin
Bİ tur

Ciğerci Bekir Baba Bolu şubesinin sahibi Şahin Tikez, pandemi sürecine rağmen tüm güçleriyle Bolu halkına hizmet vermekten dolayı büyük bir memnunluk duyduklarını vurguladı. Tikez; “Ciğerci Bekir Baba, 3 çeşit ücretsiz mezesi ve zengin kebap çeşitleri ile Bolu halkının hizmetindedir. Başta Ciğer olmak üzere Adana kebap, Urfa kebap, Tavuk kanat, Yürek ve Böbrek gibi çeşitlerimizle yıllardır Bolu insanına hitap ediyoruz. Paket servisimizle Bolu’nun dört bir tarafına hizmet götürüyoruz” dedi.

 

 

“Aklınıza gelebilecek her türlü besleyici şey ciğerde var"

Özellikle ciğer konusunda rakipsiz olduklarına dikkat çeken Tikez; “ İnsanlar eti yediği zaman protein alır, ciğeri yediği zaman ise protein, vitamin dâhil pek çok şeyi alır. Sağlığımız için ciğerin önemli bir kaynak olduğunu uzmanlarda her fırsatta ifade ediyor. Sonuçta vitamin, mineral ve proteinler karaciğerde depolanıyor. Ciğer yiyince topluca dengeli biçimde hepsini almış oluyorsunuz.  Aklınıza gelebilecek her türlü besleyici şey ciğerde var" şeklinde konuştu.

 

 

“Ciğer’in haftada en az 2 kez tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor”

Tikez, Bolu’da yaşayan herkesin ciğer ve kebap ürünlerini en azından bir kere tatması gerektiğini belirterek; “ Bundan kesinlikle pişman olmayacaklar. Özellikle ciğer bildiğiniz gibi demir kaynağıdır. Karaciğerdeki demir hemoglobin oluşumunu destekler. Haftada en az 2 kez tüketilmesi tavsiye edilir. Vücudun demir eksikliğinde şiddetli yorgunluk oluşur. Diş sağlığına iyi gelir. Karaciğer, yağda eriyen A, D, E ve K2 vitaminlerini içerir. Bu vitaminler ise sağlıklı dişler için gerekli olanlardır. Ciğer, B vitamini yönünden zengin olmasıyla unutkanlığa iyi gelmektedir. İçerdiği çinko sayesinde yaraların hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Vücut direncini artırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hücrelerin yenilenmesini sağlar” biçiminde konuştu.

 

 

Çocukların gelişimine katkı sağlıyor…

Çocukların beslenmesi için alması gereken bileşim olarak ne varsa vitamininden, mineralinden, proteinine kadar ciğerin hepsini içerdiğini vurgulayan Tikez "Tüm bunların yanı sıra belirli oranlarda ciğer tüketimi kansızlık sorununu giderir. Hafızayı güçlendirir. Özellikle ileri yaşlarda görülen unutkanlık sorunlarını azaltır. Göz hastalıklarının tedavisinde yararlı olur. Bilgisayar karşısında uzun süre geçirenler için ciğer oldukça faydalıdır. Anne adaylarının demir ihtiyaçlarını gidermede etkilidir. Enerji verici bir besin olduğundan çalışırken beden gücü harcayanlara ve sporla uğraşanlara uzmanlar tarafından önerilir. Antioksidan etkisinden dolayı vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlar” diye konuştu.

Ciğerci Bekir Baba

PTT Caddesi Parlak İşhanı

No; 11/A BOLU

Paket Servis; 0 374 212 66 00

                        0 544 593 91 97

 

Metin Tikez                                                           Şahin Tikez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları