120x600

Alemdar inşaat

14-12-2023 EKONOMİ

Bolu'nun kaderini değiştirecek proje BTSO'da anlatıldı

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ın katılımlarıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapılması planlanan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı ile ilgili seminer gerçekleştirildi.

Bolu'nun kaderini değiştirecek proje BTSO'da anlatıldı
Bİ tur

BTSO Meclis Salonunda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar; “Modern dünyanın hareketliliğini ve bağlantısını şekillendiren önemli bir unsur Yüksek Hızlı trenlerdir. Yüksek Hızlı Tren, şehirler arası ticareti ve ekonomik faaliyetleri canlandırma potansiyeline sahiptir. Ürünlerin daha hızlı ve düşük maliyetlerle taşınabilmesi, iş dünyası için büyük bir avantaj sağlar. Ticaretin ve iş ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunarak ekonomik büyümeyi teşvik eder. Bu konuda da Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren güzergahının ilimizden de geçecek şekilde düzenlenerek, bu büyük hizmetin ilimize ve bölgemize de kazandırılması gerekmektedir” dedi. 

Başkan Alemdar’ın konuşmasının ardından, Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Şamandar, “Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattında Güzergah Seçimi” konulu sunumunu yaptı. 

Prof.Dr. Ayhan Şamandar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca planlanan Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı projesi hakkında bilgiler vererek, Bolu’nun bu projeden en verimli şekilde nasıl faydalanabileceği konusunda birçok öneride bulundu. 

Seminer, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

 

 

 

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları