120x600

Alemdar inşaat

06-03-2024 BOLU

Bolu’nun 4.Vekili yeni dönem için hazır!

Tepecik Mahallesinde yaptığı icraatlar ile Bolu’nun 4.Vekili sıfatını elde eden Tepecik Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı Mehmet Çetin haber sitemize 5 yıllık icraat döneminde yaşama geçirdiği çalışmalarını ana hatlarıyla anlattı…

Bolu’nun 4.Vekili yeni dönem için hazır!
Bİ tur

“ Güzel bir mahalle hayal değil. Güzel caddeler, huzur dolu sokaklar, mutlu insanlar hayal değil TEPECİK'TE Başarıyoruz! Gururla YENİDEN Hep İyisi İçin Çalıştık “ ifadelerini kullanan Tepecik Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı Mehmet Çetin 5 yıllık icraat döneminde yaşama geçirdiği çalışmalarını şu şekilde anlattı;

 

 

Tarım Kredi Kooperatif Binası

Tarım Kredi Kooperatif binasının taşınması için kamu yararı kararının alınmasını, çevre şehircilik bakanlığı tarafından imzalanmasını sağladık. Bolu Belediyesinden arsa temini yapıldı. Arsa takası için çalışmaları takip ediyoruz. Bolu Belediyesinin yapmış olduğu çalışma DSİ tarafından mahkemeye verildi. Dava açıldı. Dava, DSİ lehine sonuçladı ve yapılan çalışma iptal edildi. Belediye meclisinden taşınmasıyla ilgili karar Şubat meclisinde çıktı. 13 Mart tarihinde meclisin kararı kesinleşecek. İmar planı onaylanmış olacak. Nisan ayında yapılacak olan belediye meclis toplantısında takas ile ilgili karar çıkacak. Mayıs ayında ise arsa takası gerçekleştirilecek.

 

 

 

Sağlık Ocağı

Sağlık ocağının, boşalacak olan Tarım Kredi Kooperatifi arsasına yapılması için çalışma yaptık. Bolu Valiliği, Bolu Sağlık İl Müdürlüğü onay aldık. Belediyenin çalışma yaparak inşaat yapılacak hale getirilmesini sağladık. Projesi hazırlanmış olup Bolu Belediyesi'nin İmar Planlarını revize etmesini bekliyoruz. Mevcut olan sağlık ocağı olarak ayrılan alan çok hisseli olması nedeniyle taşınması için gayret gösterdiğimiz – Mayıs ayında- gidecek olan Tarım Kredi Kooperatifi binasının arsasına sağlık ocağı projemiz hazırlanmış olup Bolu Valiliğimiz ve Sağlık il müdürlüğü tarafından onaylandı. İnşallah, 3 kat yapıp, sağlık ocağı, sosyal tesis, kurs merkezi ve içinde kreş olacak şekilde bir bina planlandı.  Yaşlılar evi olarak planlanan projemizde sağlık ocağının olduğu projeye dâhil edeceğiz.

 

 

Okullar Bölgesi

Kuran Kursu kavşağında kazaları bitirmek için Trafik Komisyonundan ışık kararını muhtarlık olarak çıkarttırdık, Bolu Belediyesine yaptırılmasını sağlatarak kazaları bitirdik. Okullar bölgesine üst geçit sığmıyor, (EDS) Pasif Radar kurulumu sağlayarak kazaların önüne geçtik. Okul önündeki trafiği azaltmak için yeni bir yol planlaması yaptırılarak programa alınmasını sağladık.

 

 

Pazar Yeri

Sümer - Tepecik ortak pazarının Bolu Belediyesi'ne yaptırılmasını sağladık. Hukuki sorunların çözümü için gayret ettik ve halkımızın hizmetine sunulmasını sağladık.

 

 

Alt Yapı Çalışmaları

Israrlı ve kararlı çalışmalarımız sonucu, mahallemizin yıllardır kanayan yarası olan alt yapı sorunları, 11 sokakta kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, 14 Sokakta asfalt yenilemesi ile muhtelif yol tamiratları yaptırdık.  Çok sık kaza yaşanan Tarım Kredi Kavşağı ile Ahmet Baysal Bulvarı ve Gül Market önü dönel kavşakların yapılmasını sağladık. Su baskınlarına neden olan Gücük Deresi Islahını yaptırdık. Doğal gaz ulaşmayan tek sokağımız olan Kiraz Sokak'ta imar çalışması yaptırılarak doğal gaza kavuşmalarını sağladık. Karadeniz Sokakta yaşanan su baskınında, günlerce bölgede çalışma yaptık. Zarar gören 15 aileye AFAD tarafından yardım çıkartılarak zararlarının karşılamasını sağladık. Yine bu sokakta alt yapı çalışması yapılarak su baskınlarının engellenmesini ve Belediye tarafından asfaltlanmasını sağlayarak temiz bir sokak haline getirdik. Kötü durumdaki Muhtarlık Binasını restore ederek modern ve temiz hale getirdik. Muhtarlık bahçesinde de peyzaj çalışmalarını yaparak, mahallemize yakışan, gönül rahatlığıyla kullanılabilen bir muhtarlık haline getirdik.  

 

 

Parklar

Mahallemizin güneyinde yer alan park ile beraber Bolu Belediyesi'ne toplam 3 adet park yaptırılarak komşularımızın hizmetine sunulmasını sağladık. Emniyet Müdürlüğü ile yapılan çalışma ile parklar ve ortak alanları takip ederek alkol alımı ve benzeri olumsuz davranışları engelledik. Sokak aydınlatmaları kontrol ederek Sedaş'a 116 ihbar ile eksiklikleri giderdik.

 

 

Korona Virüs

Korona virüs sürecinde, sosyal destek vefa grupları ile yaşlı, hasta ve karantina altındaki komşularımızın takibini yaptık. İşini kaybeden komşularımıza düzenli gıda desteği, ilaçlama ve halkımıza maske temini yaptık.

 

 

TEDER - Tepecik Derneği

Tepecik mahallesini güzelleştirme, eğitim, kültür faaliyetleri, gençlerin eğitimi, sosyal yardımlaşma ile komşular arasında beşeri ilişkilerin geliştirilmesi ve birçok güzel faaliyetin hedeflendiği Bolu Tepecik Eğitim Kültür Gençlik ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'ni, 5 Ekim 2023'te kurarak mahallemize kazandırdık.

 

 

Sosyal Faaliyetler

Kadınlarımız için, 2 yıldır açılan Kur'an Kursu ile Kur'an eğitimi ve dini eğitim verilmesini sağladık. Dikiş, nakış, el işi ve iğne oyası kursları açtık. Dikiş makinası ve ütü muhtarlığımız tarafından satın alındı. Elektrik giderlerini muhtarlığımızca karşıladık. Nitelikli bir eğitim için, ısıtma desteği sağladık, ekipman ve malzeme alımı yaptık.

 

135 Kadınımızın katılımı ile Bursa iline gezi düzenledik.

 

Mahallemizden üniversite kazanan veya eğitimi için ilimize gelen gençlere yurt konusunda yardımcı olduk. Üniversite öğrencilerine kitap desteği sağladık. İmkanlar dahilinde, Üniversite öğrencilerimize tablet ve laptop desteği sağladık.

 

Yaz Kur'an Kurslarına katılan çocuklarımıza yaptığımız ikramlarla destek olduk.

 

Her kandil düzenli olarak bir camide program düzenledik. Pilav, çorba, lokma vb ikramlar ile komşular arası birlik ve kaynaşma sağladık.

 

Asker gönderme, hac ve umre yolcuları ziyaretleri, hasta ve yaşlı ziyaretleri rutin olarak yaparak, İhtiyaç ve isteklerini sorduk, Mahallelimizin, düğün, nişan ve sünnet törenlerine katılım sağladık.

 

Düzenlenen Kan Bağışı kampanyası ile mahalle olarak KIZILAY'A 50 ünite kan bağışladık. AFAD ile ortaklaşa deprem bilinçlendirme eğitimleri yaptık.

 

 

Sosyal Yardımlar

İhtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize düzenli yardımlar ile destek verdik. Engeli nedeniyle tedavi gören komşularımıza destek olduk, tedavi masraflarını karşıladık. Engelli kardeşlerimizin haklarını kamu veya sosyal yardım kuruluşlarından takip ederek destek almalarını sağladık. Tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve medikal cihaz desteklerinde bulunduk. Engelli olup hayalleri olan kardeşlerimizin hayallerini gerçekleştirerek mutluluklarına ortak olduk.

 

Çocuklarımızı, forma, ayakkabı, okul çantası ve kırtasiye malzemeleri ile destekledik. İhtiyaç sahibi aileleri tespit ederek, gıda kolisi, alışveriş kartı, kurban payı, sucuk vb. gıdalar ile destekledik. Bayramlık Destekleri ile öksüz ve yetim çocuklarımızın mutluluklarına ortak olduk. Kış aylarında ihtiyaç sahibi çocuklarımıza bot ve mont aldık.

 

KIZILAY ile yürüttüğümüz ortak proje ile mahallemizde 2 kez, KIZILAY YARDIM ÇADIRI kurulmasını sağladık, ihtiyaç sahibi ailelere giysi yardımı yaptık. İhtiyaç sahibi ailelerin hastane ve ilaç masraflarını muhtarlığımızca karşıladık.

 

İzmir, Elazığ ve Maraş Depremlerinde, muhtarlık binamızda gönüllü komşularımızın katılımı ile toplanan yardımları ayrıştırarak, tırlar ile deprem bölgelerine ulaştırdık. Kuzfındık Köyü'nde yaşanan yangında zarar gören aileler için toplanan yaşam malzemesi, gıda ve ev eşyalarını muhtarlığımızca  ailelere teslim ettik. İHH, Bolu Valiliği ve MEM ortak projesi ile İDLİB'e 10.000'in üzerinde ürün içeren Yardım Tırı gönderdik.

 

Birçok komşumuza çamaşır makinası, buzdolabı, ev eşyası, soba, odun, kömür ile doğal gazı olmayan ailelerimize kombi ve doğal gaz desteği, bazı komşularımıza da bina yalıtımı ile destek olduk. Komşularımızın desteği ile FİLİSTİN, GAZZE ve AFRİKA'da öksüz ve yetim 1.280 çocuğa iftar verilmesini sağladık.

 

Sosyal yardımlaşma vakfı mütevelli heyetinde aldığımız görevle ihtiyaç sahibi ailelerin, engelli, dul ve yetim vatandaşlarımızın sosyal haklarından yaralanmaları sağladık.

 

 

Tepecik Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı Mehmet Çetin’in yeni dönemdeki proje ve vaatlerini ilerleyen günlerde www.boluobjektif.com üzerinden okuyabilirsiniz…

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları