120x600

Alemdar inşaat

03-09-2020 BOLU

BOLU'DA YENİ KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ BELLİ OLDU

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İlimiz genelinde koronavirüsle mücadele kapsamında bugüne kadar alınan tedbirlere yeterince riayet edilmemesinden kaynaklanan COVİD-19 yayılım hızının engellenebilmesi amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun 02.09.2020 tarihli tavsiye kararları gereğince ilimiz Hıfzıssıhha Meclisince 03.09.2020 tarih 67 sayılı kararıyla 04 Eylül 2020 tarihinden itibaren:

BOLU'DA YENİ KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ  BELLİ OLDU
Bİ tur

Nişan, kına gecesi, sünnet düğünü, köy ve sokak düğünleri, asker uğurlama v.b. tüm toplu etkinlikler durdurulmuştur.

Düğünler ancak nikâh merasimi şeklinde yapılabilecektir.

Nikâh merasimleri en fazla 1 saat içerisinde tamamlanacaktır.

Törenlerde gerek şahıslar arası gerekse koltuklar arası fizik mesafe koşullarına mutlaka riayet edilecektir.

Düğün salonlarında dans/oyun pisti/alanları da koltuklarla kapatılacaktır.

Nikâh merasimlerinde hiçbir oyun, eğlence, dans etkinliklerine müsaade edilmeyecektir.

Yine nikâh merasimleri başta olmak üzere hiçbir toplu etkinlikte paketli su servisi dışında hiçbir ikramda bulunulmasına izin verilmeyecektir. 

Gelin ve damadın 1. ve 2. Dereceye kadar yakını olmayan 65 yaş ve üzeri ile 15 yaş altı vatandaşlarımızın nikâh törenlerine katılmasına müsaade edilmeyecektir.

Koronavirüs tedbirlerine uyumun tam sağlanabilmesi amacıyla nikâh merasimleri başta olmak üzere bütün toplu etkinlikler en az bir kamu görevlisi tarafından başından sonuna kadar gözlemlenerek denetim altında tutulacaktır. 

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat prensipleri gereğince; maske, mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere bu kararlara aykırı olmamak kaydıyla İçişleri Bakanlığımızın konuyla ilgili genelgeleri, Sağlık Bakanlığı COVİD-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi ile Valiliğimiz Hıfzıssıhha Meclisi kararlarında yer alan tüm kural ve tedbirler eksiksiz olarak uygulanmaya devam edilecektir. 

İlçe Kaymakamlıklarımız başta olmak üzere koronavirüsle mücadele çalışmalarından sorumlu tüm kamu ve özel sektör çalışanlarımız bu prensiplerin bütün vatandaşlarımıza iletilmesi, karaların alınması ve uygulanmasında gerekli özeni göstereceklerdir.


Koronavirüsle mücadelede topyekûn başarılı olabilmemiz amacıyla fert ve toplum sağlığımız için gerekli ve zorunlu olan bu kararları kamuoyumuzun engin hoşgörü ve anlayışlarına saygıyla sunarız. 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları