120x600

Alemdar inşaat

12-02-2024 BOLU

Bolu Rotary Kulübü’nden Meslek Hizmet Ödülü

Bolu Rotary Kulübü, her yıl mesleğinde “Fark Yaratan ve Örnek Olan” kişilere verdiği Meslek Hizmet Ödülü’nü 1983-2004 Yılları Bolu Barosu Başkanı Avukat Yener Bandakçıoğlu’na takdim etti.

Bolu Rotary Kulübü’nden Meslek Hizmet Ödülü
Bİ tur

 Bolu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Halil İbrahim Yılmaz yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bolu Rotary Kulübü 2023-2024 Dönemi Meslek Hizmet Ödülü’nü vererek, kuruluşumuzun en saygın çalışmalarından birini yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. Bugüne kadar ödül takdim ettiğimiz kişiler, meslek hayatları boyunca yaptıkları başarılı çalışmalar ile hem meslektaşlarına hem de topluma örnek oldular. Mesleklerinde yüksek ahlaki standartların yaygınlaşmasını teşvik ettiler ve genç meslek sahiplerini yüreklendirerek onlara örnek teşkil ettiler. Sayın Yener Bandakçıoğlu’da çalışmaları ile mesleğinde yüksek ahlaki standartların yaygınlaşmasını teşvik ediyor ve özellikle genç meslek sahiplerini yüreklendirerek onların da yararlı çalışmaları için önder oluyor. Kendilerinin gösterdiği bu ışığı ve katkılarını şükran ile anıyor, kutluyoruz.’’

 

 

Avukat İbrahim Yener Bandakçıoğlu kimdir?

 

16 Ekim 1939 yılında Düzce’de  dünyaya gelen İbrahim Yener Bandakçıoğlu, baba tarafı Bolu’nun Yozgat Köyünden olup anne tarafı Karadağ göçmenidir. Babası Hasan Bandakçıoğlu’nun  görevi dolaysıyla okul öncesi çağı Bolunun hemen hemen bütün ilçelerinde, ilk orta ve lise öğrenimi Bolu, Adana ve Bursa’da geçmiştir. Lise 2. sınıfta geldiği Bolu Lisesi’ni 1957 yılında  birincilikle bitirmiştir.

 

1958  yılında Ankara Hukuk Fakültesine kayıt olmuştur. Ankara Hukuk Fakültesini, Bolu’ya ve siyasete olan sevdası nedeniyle   fakülteye hemen hemen hiç gitmeden, çok az derse katılarak  dışarıdan okuyarak bitirmiştir. Bolu Barosu avukatlarından ve Bolu Barosu Başkanı rahmetli Avukat  Hayrettin Yalçın’ın yanında  avukatlık stajına başlayarak mesleğe adım atmıştır. Askerlik görevini 1964-65 yıllarında, Bolu 167 Topçu Taburunda yapmış, aynı dönem Bolu Öğretmen Okulu’nda Milli Güvenlik Dersi’ne girerek Bolu eğitim camiasının çok değerli isimlerinin de öğretmeni olmuştur. İlk girdiği derste öğrencilerin kendisine aa bu bizim Yener  Abi diyerek bağırması  hatıralarının en başında gelenlerindendir. 1983-2004 Yılları arasında  21  yıl Bolu Barosu Başkanlığı yapan İbrahim Yener Bandakçıoğlu,  Türkiye de bu görevi yapan Hatay Barosu Başkanı Nabi İnal’dan sonra  en uzun süreli görev yapan  ikinci Baro Başkanı olup, çok sevdiği meslektaşları tarafından kendisine Bolu Barosu Onursal Başkanı unvanı verilmiştir.

 

Siyasete olan ilgisi çok küçük yaşlarda başlayan İbrahim Yener Bandakçıoğlu, aileden CHP’lidir. Bugüne kadar birçok farklı partiden teklif almasına rağmen CHP’ den hiç kopmamış 1958 yılında üye olduğu CHP de, Gençlik Kolları Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı yapmıştır. CHP de ki ilk il başkanlığı dönemi, Türkiye’nin en çalkantılı siyasi döneminde olmuştur.  12 Eylül 1980 darbesini il başkanı olarak yaşamıştır. CHP’nin  en zor dönemlerinde Belediye Başkan ve milletvekili adayı olmuştur. 1977  yılında Bolu Belediye Başkanlığını çok az bir oyla kaybetmiştir.

 

Futbola olan büyük tutkusu ve doğasında olan yöneticilik kabiliyeti onu amigoluktan kulüp başkanlığına kadar taşımıştır. Boluspor taraftar grubu Yarenlerin ilk başkanıdır. 1968 yılında Yönetim Kuruluna girdiği  Boluspor’un 30 yılana genel sekreter, başkan yardımcısı ve başkan olarak damgasını vurmuş. Kurduğu yönetim şekliyle, Boluspor markasının ve Türkiye çapındaki Boluspor sevgisinin oluşmasında büyük katkılar sağlamıştır.

Profesyonel Futbol Kulübü yöneticiliğindeki disiplini ve başarısı onu Türkiye Futbol Federasyonu, Tahkim Kurulu Üyeliğine getirmiştir.

Boluspor tarihinin gelmiş geçmiş en büyük karşılaşmasında, 1980 Türkiye Kupası Finali’nde ki hak ettiği şampiyonluğu dönemin devlet başkanı Kenan Evren tarafından Boluspor’un elinden alınmıştır. Kulüp Başkanı olarak verdiği demeçte ‘Kenan Evren’den ‘Ruzu Mahşer’de alacaklıyım’  diyerek Türkiye gündemine oturmuş, birçok gazete ve köşe yazısının yanı sıra  Fransa Bordo Üniversitesi’nde yapılan Türk Futbol Tarihi konulu bir tez  çalışmasında konu olmuştur. En büyük popülaritesini Boluspor a borçlu olduğunu her platformda dile getirmektedir. Öyle ki  12 Eylül döneminde yazmış olduğu muhalif yazılar dolayısıyla  Sıkıyönetim Komutanlığı’nca birkaç kez Komanda Tugayı’na davet edilmiş. Boluspor Başkanlığı ve Bolu halkının kendisine olan bilinen sevgisi sayesinde sorunsuz bir şekilde her seferinde tugaydan ayrılmıştır.

 

Bolu Basın tarihinde bugün yaşayan en eski yerel gazetecisidir. Lise sıralarında başlayan gazeteciliğe mürettip, tashih, köşe yazarı ve sorumlu yazı işleri müdürü olarak Yeni Hamle, Abant, Sesimiz, Bolununsesi, Bolu’da Yeni Hayat, Bolu Gündem gazetelerinde devam etmiştir. 1500’ün üzerinde makaleye imza atmıştır. Gazeteciliği ve yazıları dolayısıyla, Bolu Toplu Basın mahkemesinde birkaç kez yargılanmıştır. Toplu Basın Mahkemeleri’nde yargılanan İlk ve tek Bolulu gazetecidir.

 

Sosyal hayatın  her alanında kendinse yer bulmuştur. Kızılay’da yapmış olduğu hizmetler neticesinde altın ve gümüş madalyalarıyla tevdi edilmiştir.  Bolu Kalkınma Vakfı, Bolu Hayır İşleri Vakfı, Beden Terbiyesi Futbol Ceza Kurulu Başkanlığı, Bolu Polis Gücü Spor Kulübü Derneği gibi birçok  vakıf, dernek ve organizasyonda üye ve başkan olarak görev yapmıştır.

 

Bolu’da 7 den 77 ye herkes ve her kesim tarafından sevilen, saygı duyulan İbrahim Yener Bandakçıoğlu, Kendisine verilen Bolu’nun Yener Abi sıfatıyla özdeşleşmiştir.

27 Kasım 1965 yılında Aygün Kefeli’yle evlenmiştir. Çocukları, Hasan Cumhur Bandakçıoğlu ve Nur Karsu’dur.

 

Bolu’ya olan sevgisi ve bağlılığı  o kadar büyüktür ki. Babasının memuriyet görevleri ve Hac farizası dışında 5 günün üzerinde Bolu’nun dışında kalmamıştır.

 

 

Rotary hakkında; Rotary,dünyada iyi niyet ve anlayışı karşılıklı geliştirerek barışa ve barış halinin kökleşmesine katkıda bulunan ender sivil toplum örgütlerinden biridir.Her Rotaryen kendi iş ve mesleğinde topluma hizmet fırsatı olarak yüceltmesine ve bu nedenle iş ve meslekte yüksek ahlaki değerlerin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yapar,projeler üretir.

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları