120x600

Alemdar inşaat

16-01-2023 BOLU

Bolu Rotary Kulübü’nden Meslek Hizmet Ödülü......

Bolu Rotary Kulübü, her yıl mesleğinde “fark yaratan ve örnek olan” kişilere verdiği Meslek Hizmet Ödülü’ne bu yıl sanatçı, ressam ve öğretim üyesi Prof. Dr. E.Yıldız Doyran’ı layık gördü.

Bolu Rotary Kulübü’nden Meslek Hizmet Ödülü......
Bİ tur

Bolu Rotary Kulübü dönem başkanı Aydın Biçer yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2022-2023 Meslek Hizmet Ödülü’nü vererek, kuruluşumuzun en saygın çalışmalarından birini yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. Bugüne kadar ödül takdim ettiğimiz kişiler, meslek hayatları boyunca yaptıkları başarılı çalışmalar ile hem meslektaşlarına hem de topluma örnek oldular. Mesleklerinde yüksek ahlaki standartların yaygınlaşmasını teşvik ettiler ve genç meslek sahiplerini yüreklendirerek onlara örnek teşkil ettiler. Sayın Yıldız Doyran da çalışmaları ile mesleğinde yüksek ahlaki standartların yaygınlaşmasını teşvik ediyor ve özellikle genç meslek sahiplerini ve sanatçıları yüreklendirerek onların da yararlı çalışmaları için önder oluyor. Kendilerinin bu katkılarını şükran ile anıyoruz.”

 

 

Yıldız Doyran’a ödülünü, Bolu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Aydın Biçer takdim etti.

 

Prof.Dr.E.Yıldız Doyran kimdir?

 

Hopa doğumlu olan E.Yıldız Doyran Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Yüksek Lisans, Hacettepe Üniversitesi’nden Doktora derecesini aldı. Gazi Üniversitesi’nden Profesörlük derecesini aldı. 2014 yılında Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin kurulumunda çalıştı ve 2023 yılına kadar Fakülte Dekanı olarak görev yaptı. Halen aynı kurumda öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Doyran’ın sanatının köklerini doğa ile postmodern kavramlar beslemektedir. Ondört kişisel sergisinin yanı sıra, birçok ulusal ve uluslararası sergiye katılmıştır. Sanatçı, kuruluşundan günümüze Kooridor Sanatçıları arasında yer almaktadır.

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları