120x600

Alemdar inşaat

16-08-2022 BOLU

Bolu Rotary Kulübü yeni örnek projeler için hazır!

Bolu Rotary Kulübü 2022 / 23 Dönem Başkanı Aydın Biçer, Uluslararası Rotary ve Bolu Rotary Kulübü hakkında Bolu Objektif haber sitesine özel açıklamalarda bulundu.

Bolu Rotary Kulübü yeni örnek projeler için hazır!
Bİ tur

Bolu Rotary Kulübü 2022 / 23 Dönem Başkanı Aydın Biçer, Bolu Rotary Kulübünün ilimizde 1982 yılında faaliyete geçtiğine dikkat çekerek; “Rotary, dünyada ve ülkemizde insanların gerçek sorunlarını tespit eden, sorunların çözümüne dair ihtiyaçları belirleyen ve ihtiyaçları karşılayarak sorunların çözülmesine rehberlik eden güvenilir bir organizasyondur. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda, Bolu Rotary Kulübü üyeleri topluma ve dünyaya hizmet veren faaliyetlere ev sahipliği yaparak örnek projelere imza atacaktır” ifadelerini kullandı. ‘’Rotary, dünyada iyi niyet ve barışın korunmasına inanan ve bu alanda hizmet veren iş ve meslek sahibi Rotaryenlerin dünya ölçüsünde birleştiği bir kuruluştur” diyen Biçer; “İnsanlığa hizmet veren tüm mesleklerde, yüksek ahlak standartlarının teşvik edilmesi hedefimizdir. Rotary'nin amacı;  bütün onurlu girişimlerin temeli sayılan hizmet etme idealini teşvik etmek, geliştirmek ve özellikle tanışıklığın geliştirilmesinin bir hizmet fırsatı sayılmasını, iş ve meslekte erdemli olmanın bir değer olarak tanınması ve her Rotary üyesinin kendi meslek ve işini, topluma bir hizmet fırsatı sayarak yüceltmesini, her rotaryenin hizmet idealini kişisel işine olduğu kadar toplum hayatına da uygulamasını, hizmet idealinde birleşmiş olan çeşitli iş ve meslek sahibi insanlar arasında dünya çapında dostluk ilişkileri kurmak suretiyle, uluslararası karşılıklı anlayışı, iyi niyeti ve barış idealini geliştirmektir” şeklinde konuştu.

 

 

 

“Dünyamızı ve yaşadığımız çevreyi daha güzel ve yaşanır kılmak için çalışıyoruz”

 

Rotary Kulübünün hizmet kapsamı hakkında önemli değerlendirmeler yapan Biçer; “ Rotary, hizmet idealinin gerek bireysel gerekse toplu olarak pratikte uygulanmasını teşvik etme amacıyla bir araya gelen iş ve meslek sahibi insanların oluşturduğu dünya çapında bir dostluk örgütüdür. Rotary üyeleri bulundukları çevrede ve dünya genelinde Rotary’nin 7 ana hizmet alanını öncelikli olarak benimser. Bunlar; ‘Barış ve anlaşmazlıkların çözümü. Sağlığının geliştirilmesi. Temiz su ve temiz suya ulaşımın genişletilmesi. Hastalıkların önlenmesi. Barışın teşvik edilmesi. Toplumların gelişmesinin sağlanması ve çevremizi korumak’ olarak özetlenebilir” biçiminde konuştu. Bolu Rotary Kulübü 2022 / 23 Dönem Başkanı Aydın Biçer, “Tüm dünyadaki Rotary kulüpleri aynı ortak hedefler çerçevesinde dünyamızı ve yaşadığımız çevreyi daha güzel ve yaşanır kılmak için gönüllü olarak çalışmaktadır” dedi. Biçer, Rotary'nin 7 Öncelikli Hizmet Alanını ayrıntılarıyla şu biçimde açıkladı;

 

 

BARIŞ ve ANLAŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ

 

Rotary, toplumlarımızdaki ve dünyadaki anlaşmazlıkları dönüştürmeye yardımcı olan girişimler yoluyla barış ve anlaşmazlıkların çözümü ile ilgili eğitim, öğretim ve uygulamaları destekler.

 

 

HASTALIKLARIN ÖNLENMESİ VE TEDAVİ

 

Rotary, hastalığın nedenlerini ve etkilerini azaltan faaliyetleri destekler. Projeler, tıbbi hizmetlere erişimi iyileştirerek ve genişleterek, tıbbi ekipman sağlayarak veya sağlık personeli eğiterek sağlık sistemini güçlendirir.

 

 

TEMİZ SU VE HİJYEN

 

Rotary, tatlı su kaynaklarının yönetimini ve korunmasını teşvik eden ve güvenli içme suyuna, temizliğe ve hijyene evrensel ve adil erişim sağlayan faaliyetleri destekler. Rotary Vakfı (RV) , hükümetleri, kurumları ve toplulukları temiz su ve hijyen hizmetlerini çevreye duyarlı, ölçülebilir ve sürdürülebilir müdahaleler yoluyla yönetmeleri için güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

 

 

ANNE VE ÇOCUK SAĞLIĞI

 

Rotary, anne sağlığını iyileştirmeye ve beş yaşından küçük çocuklar için ölüm oranlarını azaltmaya yönelik faaliyetleri ve eğitimi destekler. Projeler, tıbbi hizmetlere erişimi iyileştirerek ve genişleterek, tıbbi ekipman sağlayarak ve sağlık personelini eğiterek sağlık sistemini güçlendirir.

 

 

TEMEL EĞİTİM VE OKURYAZARLIK

 

Rotary, tüm çocuklar için eğitimi ve çocuklar ve yetişkinler için okuryazarlığı geliştirmeye yönelik faaliyetleri ve eğitimi destekler.

 

 

EKONOMİK VE TOPLUMSAL KALKINMA

 

Rotary, yoksul ve yetersiz hizmet alan bölgelerde ölçülebilir ve kalıcı ekonomik iyileştirmeler yaratarak yoksulluğu azaltmak için insanlara ve topluluklara yapılan yatırımları destekler.

 

 

ÇEVREYİ KORUMA VE DESTEKLEME

 

Rotary, doğal kaynakların korunmasını ve korunmasını güçlendiren, çevresel sürdürülebilirliği geliştiren ve insanlar ile çevre arasındaki uyumu geliştiren faaliyetleri destekler.

 

 

“Çocuk felcinin dünyadan silinmesine kendimizi adadık “

Bolu Rotary Kulübü başkanı Aydın Biçer; “Biz özellikle çocuk felcinin (polio) dünyadan silinmesine konusuna kendimizi adamış durumdayız. Rotary üyeleri 1979 yılında başladıkları savaşın neredeyse sonuna gelmişlerdir. Önümüzde sadece 3 ülkede polio’nun sonlandırılması kalmıştır” diye konuştu.

 

“Kulübümüz başarısını kulüp üyelerinin pozitif enerjileri ile oluşan birlikteliğine borçludur”

Bolu Rotary Kulübü 2022/23 Dönem Başkanı Aydın Biçer Bolu Rotary Kulübünün kuruluşu, geçtiğimiz dönemlerde yapılan projeleri ve gelecek dönem projeleri hakkında da dikkat çekici açıklamalar yaptı. Biçer; ‘’Bolu Rotary Kulübü 7 Mayıs 1982 yılında kurulmuştur. Bu yıl 40.yılını dolduran kulübümüzün gurur yıllarından biridir. Bu yıla kadar kulübümüze Başkanlık eden, projelerimizde desteğini eksik etmeyen ebediyete intikal etmiş tüm büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaşayan tüm Rotaryen dostlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bolu Rotary Kulübü gerek Uluslararası, gerek Ulusal ve yerel birçok projeye destek olarak, hayata geçirerek hizmetleriyle topluma yararlı işlere imza atmıştır. Geçmişten gelen misyonu bugüne taşıdığımız bu dönemde Topluma Hizmet Projeleri hayal etmeye, üretmeye ve uygulamaya her daim hazır olan kulübümüz başarısını kulüp üyelerinin pozitif enerjileri ile oluşan birlikteliğine borçludur” dedi.

 

“Örnek projelere imza atmaya devam edeceğiz”

 

Bolu Rotary Kulübü 2022/23 Dönem Başkanı Aydın Biçer sözlerini şu şekilde noktaladı; “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda, Bolu Rotary Kulübü üyeleri topluma ve dünyaya hizmet veren faaliyetlere ev sahipliği yaparak örnek projelere imza atacaktır. “Kendinden Önce Hizmet”, Rotary’nin temel sloganıdır ve her Rotaryen yaşadığı toplumun ve dünyadaki diğer toplumların yaşam kalitesini sunduğu hizmetlerle geliştirmenin yollarını bulmaktan sorumludur. Rotary, dünyada ve ülkemizde insanların gerçek sorunlarını tespit eden, sorunların çözümüne dair ihtiyaçları belirleyen ve ihtiyaçları karşılayarak sorunların çözülmesine rehberlik eden güvenilir bir organizasyondur. Bu amaçlar doğrultusunda çalışan biz Rotaryenler, iyiliğe hizmet eden iyi insanlarız.’’

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları