120x600

Alemdar inşaat

11-08-2021 EĞİTİM

Bolu Özel Çamkent Anadolu Lisesi yine iddialı, yine başarılı

Bolu’nun en önemli eğitim kurumlarının başında gelen ve haklı bir üne sahip olan Bolu Özel Çamkent Anadolu Lisesi yeni eğitim ve öğretim yılı döneminde de oldukça iddialı… Bolu Özel Çamkent Anadolu Lisesi kurucu müdürü Ebru Akın, Bolu Objektif haber sitesine verdiği özel röportajda yeni döneme ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.

Bolu Özel Çamkent Anadolu Lisesi yine iddialı, yine başarılı
Bİ tur

Ebru Hanım, 2017 yılında çıktığınız bu yolda oldukça başarılı ve nitelikli işlerin altına imzanızı attınız. Bolu Özel Çamkent Anadolu Lisesinin gelişimi ile ilgili olarak sizden kısa bir değerlendirme alabilir miyiz?

 

   Sevgili Hakan Bey öncelikle okulumuza ziyaretiniz için çok teşekkür ederiz. Bolu Özel Çamkent Anadolu Lisesi adıyla 2017 yılında eğitimde öncü, yeniliklere açık bir eğitim kurumu olma hedef ve vizyonu ile yola çıkmıştık. Bu süreçte kendimizi ve sistemimizi her yıl daha da ileriye taşımak adına var gücümüzle çalıştık ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. 4 yılın sonunda Bolu da özel okullar arasında ortaöğretim kademesinde en fazla öğrenci sayısı olan okul olmaktan gurur duymaktayız. Bize güvenen velilerimize ve öğrencilerimize sonsuz teşekkür ederiz.

 

 

Pandemi döneminde yani 16 Mart 2020 tarihinden itibaren velilerin ve özellikle öğrencilerin üniversite seçme sınavlarına hazırlığı yolunda çok önemli girişimlerde bulunduğunuzu görüyoruz. Bu konuyu açabilir misiniz?

 

 YKS’ye hazırlanan öğrencilerimizi, Bakanlığımızın kararı ile açılan örgün eğitime destek kursu ile hazırlama fırsatı bulduk. Bu sınava hazırlık sürecinde 11 ve 12. sınıf müfredatı konuları yanında TYT konu tekrarı ve soru çözümüne yer verdik. Her hafta yapılan deneme ve tarama sınavları ile öğrencilerimizin kazanımlarını takip etme fırsatı bulduk.

 

 

Ebru Hanım, Pandemi dönemi ve sonrasında kurum olarak gerçekleştirdiğiniz eğitim çalışmaları hakkında bilgiler alabilir miyiz?

 

Pandemi dönemi ve sonrasında kurumumuzda öğrenci öğretmen veli iletişimi her zaman ön planda olmuştur. Her sınıf seviyesi ile ayrı ilgilenen rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimiz ile bireysel ders çalışma programları hazırlamıştır. Bu programların her hafta kontrolünü sağlayarak velilerimiz ile değerlendirilmesi yapılmıştır. Öğrencilerimiz ile pandemi döneminde oluşan konu ve kazanım eksiklerini gidermek adına konu tamamlama kampları ve TYT kampları düzenlenmiştir ve başarılı bir şekilde uygulanmıştır. Ayrıca tarama ve deneme sınavlarının sonuçlarına paralel olarak öğrencilerimizin eksiklikleri doğrultusunda bireysel ve grup etüt çalışmaları yapılmıştır.

 

 

Kurumunuzu diğer eğitim kurumlarından ayıran en önemli özelliklerinden biri de kayıt döneminde öğrencilere sunduğunuz avantajlar… Bu avantajlar hakkında neler söylemek istersiniz?

 

Evet, biz kurum olarak fiyat politikası anlamında da yanlarında olabilmek adına erken kayıt dönemlerinde elimizden geldiğince indirimler uyguluyoruz. Büyük şehirlere bakıldığında butik lise olarak hizmet veren kurumlara nazaran bizim fiyat politikamız %50 oranında daha uygun olup bu da verilen hizmete göre bizi tercih sebebi yapmaktadır. Velilerimiz okul ve kurs için ayrı ödemeler yapmak zorunda kalmadığı için öğrencilerimiz tek çatı altında tüm eksiklerini tamamlama imkânına sahip olmaktadırlar.

 

 

Bolu Özel Çamkent Anadolu Lisesi, ücretsiz tercih danışmanlığıyla kurulduğu günden beri kaliteli ve sonuç odaklı yapısıyla dikkat çekiyor. Bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyiz?

 

Eğitime büyük ölçüde yön veren tercih danışmanlığı kişiyi bir çeşit aynı tutar. Tarafsız bir göz ile yetenek, ilgi, aile beklentileri gibi birçok farklı yönden kendisine bakarak daha gerçekçi kararlar alabilmesini sağlar. Ayrıca tercih danışmanlığı ile kişi seçenekleri ve fırsatları da daha geniş bir yelpazede ele alabilir. Bundan dolayı bizde uzman kadromuzla okulumuzun öğrencileri ve ihtiyacı olan diğer öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı imkânı sunarak bu zorlu süreçte ailelerin ve öğrencilerin yanında olmaya çalıştık.

 

 

Çamkent Anadolu Lisesinde yenilik hiçbir zaman bitmiyor. Dijidemi Dijital Platformu hakkında okuyucularımızı aydınlatır mısınız?

 

Dijidemi dijital platformu, Türkiye’nin en güçlü kitap ve test yayıncılarına ait 300.000’den fazla soruya online erişim, toplamda 300 saati aşan Konu Anlatım ve Soru Çözümleri Videoları Detaylı konu anlatım videoları, kişiye özel yol haritası, sistem tarafından hazırlanan kişiye özel ödevler, testler, dönem sonu karne, sınırsız testler oluşturup video çözüm ve konu anlatımları ile konuları tekrar edip pekiştirebilme, ihtiyacın olan konular hakkında, istediğiniz zorlukta ve miktarda soru hazırlayabilme ve çözebilme, Türkiye genelinde on binlerce adayın katılımıyla gerçekleştirilen "Online Deneme Sınavları" ile gerçek sınav deneyimi yaşatan bir dijital platformdur.

 

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

 

Özel Çamkent Anadolu Lisesi güçlü eğitim kadrosu ve yönetim sistemi ile ‘’GELECEĞİNİZ İÇİN DOĞRU SEÇİM’’ sloganının ışığında ilimizin en nitelikli eğitim kurumlarının başında geliyor. Bizi yakından tanımanız için okulumuza ziyaretlerinizi mutlaka bekliyoruz.

 

Bolu Özel Çamkent Anadolu Lisesi

 

Borazanlar Mah. Mehmet Akif Ersoy Bulvarı No:2 Bolu

 

0374 222 3838 / 0553 750 9838

 

[email protected]




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları