120x600

Alemdar inşaat

20-03-2020 BOLU

Bolu halkı ‘Bolu Belediyesi Hijyen Timi’ne emanet

Korona virüse karşı ciddi önlemler alan Bolu Belediyesi 10 araç ve 50'den fazla personelden oluşan dev bir "hijyen timi" kurdu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu halkının sağlığı için çalışacak ekiple ilgili, "10 araç ve yaklaşık 50 personelle 'Paniğe kapılmadan, hafife almadan, sevdiklerimizi koruyoruz' ekibi kurduk. On araçla Bolu'daki bütün camilerimizi, çöp ve kamusal alanlarımızı dezenfekte etmeye devam ediyoruz. Türkiye'de nüfusuna göre en fazla dezenfektanı kullanan belediye biziz. Arkadaşlarımız özverili bir şekilde Bolu halkının sağlığını korumak için büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürüyorlar" açıklamasını yaptı.

Bolu halkı ‘Bolu Belediyesi Hijyen Timi’ne emanet
Bİ tur

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve Türkiye’yi de etkisi altına alan yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı Bolu Belediyesi önlemleri en üst seviyede tutuyor. Virüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında belediye bünyesinde 10 araç ve 50 personelden oluşan dev bir “hijyen timi” kuruldu.  “Paniğe kapılmadan, hafife almadan, sevdiklerimizi koruyoruz” adı verilen ekip, her gün halkın yoğun kullandığı bölgelerde ve kamusal alanlarda dezenfektasyon çalışması yapıyor. Aralıksız gerçekleştirilen çalışmalarda şu anda kadar 10 tondan fazla dezenfeksiyon ilacı kullanıldı.

“Tüm kamusal alanları dezenfekte ediyoruz”

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Alınan önlemlerle ilgili belediye meydanında basın mensuplarının karşısına geçti. Burada korona virüsle mücadele için belediye bünyesinde bir ekip kurduklarını ifade eden Özcan, “10 araç ve yaklaşık 50 personelle ‘Paniğe kapılmadan, hafife almadan, sevdiklerimizi koruyoruz’ ekibi kurduk.  On araçla Bolu’daki bütün camilerimizi, çöp ve kamusal alanlarımızı dezenfekte etmeye devam ediyoruz. Türkiye’de nüfusuna göre en fazla dezenfektanı kullanan belediye biziz. Arkadaşlarımız özverili bir şekilde Bolu halkının sağlığını korumak için büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürüyorlar. Şuana kadar 10 tonun üzerinde dezenfeksiyon kullandık, kapalı alanlarla ilgili. Yollarımız ve ana arterlerimiz dezenfekteli suyla yıkandı. Pazar yerlerimiz yıkandı, yıkanmaya da devam ediyor. Tedbirlerimizi daha önceden aldığımız için dezenfeksiyonla ilgili ilaç sıkıntısı yaşamıyoruz” dedi.

 

 

“Tuhafiye pazarı ve hayvan pazarı kapatıldı”

 

Dezenfekte çalışmalarına ilave olarak bazı önemli kararlar da aldıklarını ifade eden Özcan, “Pazartesi günü Bolu pazarının hemen yanında kurulan tuhafiye pazarını bir süre kapalı tutacağız. Çünkü oranın esnafının önemli bir bölümü başka şehirlerden Bolu’ya geliyor. Bu tamamen halkımızı korumak adına atılmış bir adım. Hayvan pazarımızı belirli bir süre kapalı tutacağız. Önümüzdeki süreçte bu tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

“İhtiyaç sahiplerinin yemek ihtiyaçlarını karşılayacağız”

 

Özcan, yoksul vatandaşların yemek ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini de söyleyerek, “Özellikle yoksul vatandaşlarımız bizi arasınlar. Yemek ihtiyaçları varsa biz seyyar araçlarımızla kendilerine ulaşmaya hazırız.” ifadelerini kullandı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ayrıca, belediye meydanına kurulan led ekrandan ve belediye sosyal medya hesaplarından sürekli olarak halkı COVİD-19 virüsüne karşı bilgilendirdiklerini kaydetti.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları