120x600

Alemdar inşaat

11-11-2020 BOLU

Bolu Belediyesi İş Merkezi‘nin temelleri atıldı

Bolu Belediyesi tarafından, Belediye hizmet binası yanında bulunan alana yapılacak olan iş merkezinin temel atma töreni, bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un katımlarıyla gerçekleşti. Yeni yüzüyle beğeni toplayan Demokrasi Meydanı’nın da açılış kurdelesini kesen Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun; “Bizim bir amacımız var. Bu millete bir borcumuz var. Onu da yerine getireceğiz. Öyle mega projelerle falan işimiz yok. Vatandaşın en önemli sorunlarını önceleyerek çözüm üretmek istiyoruz” dedi.

Bolu Belediyesi İş Merkezi‘nin temelleri atıldı
Bİ tur

Bolu Belediyesi tarafından, Belediye hizmet binası yanında bulunan alana yapılacak olan iş merkezinin temel atma töreni, bugün yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.  Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Oldukça fazla borcu olan bir belediye devralmıştık. Gelirinin yaklaşık 1,5 katı kadar borcu olan şirket ile birlikte 461 milyon borçla devraldığımız bir belediye idi. Şu an ki borcumuz 267 milyon liraya düştü. İlk kez gelirimizin altına düştü. Geçen yıl tasarruf tedbirleri uygulamak zorundaydık. Bütçemiz 56 milyon lira gelir fazlası verdi. O gelir fazlası özellikle 2020 yılında hiç öngörmediğimiz pandemi sürecinde nefes almamızı sağladı. Pandemi döneminde en fazla harcama yapan Belediye Bolu Belediyesi oldu. Dezenfeksiyon işlemlerine biz Kovid-19’dan çok önce başlamıştık. Bütün okullar, kamu binaları defalarca dezenfekte edildi. O süreçte tam 30 bin adet gıda kolisi dağıttık. Şu ana kadar dağıttığımız maske sayısı 2 milyona yaklaştı. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın tamamı arandı ve taleplerinin %97’si de belediyemiz tarafından gerçekleştirildi. Uzaktan eğitim noktasında 2800 tablet dağıtımı gerçekleştirdik. Artı 1 yıllıkta internet sağladık. Yine Kovid sürecinde yaptığımız su indirimiyle vatandaşımızın cebinde 7 milyon lira kalmasını sağladık. Toplu taşıma da en çok destek veren belediye biz olduk. Hala da bu desteğimizi sürdürüyoruz.  Önümüzdeki yılda yaklaşık 20 park yapacağımızın müjdesini şimdiden verebilirim. Bu parklar sayesinde Bolumuz yaklaşık 120 bin metrekare yeşil alan kazanmış oldu. Fen İşleri Müdürlüğümüz hedeflerini tam anlamıyla tutturdu hatta aştı. Kovid sürecinde bütün projelerimizi sürdürdük. Bu sene 56 bin ton asfalt attık. 40 adet dönel kavşak yaptık. 200 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik. Bolu’nun en önemli sorunlarından bir tanesi de çöp sorunuydu. %13.7 şikayet vardı. Son yaptırdığımız araştırmalarda bu şikâyetler %4,7’ye kadar düştü. Kanalın kapatma iznini aldık. Yaklaşık 30 milyon liraya mal olacak bizlere. Şu ana kadar 2,5 kilometresi kapandı yıl sonuna kadar 5.5 kilometresi kapacak. Önümüzdeki yılda 8,5 kilometrelik kanalımızı kapatacağız. Karadere tüneli yapıldı diyorlardı ama Karadere tüneli sadece açılmış. Normal bir tünel değil, içme suyu için 4 metre yüksekliğinde bunun iç kaplamasının yapılmasını gerekiyordu. Şuanda %76 seviyesinde. Tamamlanmak üzere. Ocak ayında tamamlanacak. DSİ’de işlemlerini de tamamladıktan sonra Karadere suyunu vermeye başlayacağız. Bu da yaklaşık 18 milyon liralık bir projeydi. Yine bizim dönemimizde başlayan %60 seviyesinde olan biyoloji pis su arıtma tesisi. Tam 65 milyon liraya mal oluyor. Bolu ve Belediye tarihinin en büyük yatırımıdır” Dedi.

 

 

“Büyük Suyun olduğu alanda Cumhuriyet Bahçesi’ni inşa edeceğiz”

İş merkezinin yapım süreciyle ilgili olarak bilgiler veren başkan Özcan; ; “Biz geldiğimizde burası ihale edilmişti. Ancak müteahhit tasfiye etmişti. Biz bu arada projede bazı değişiklikler yaptık. Ve kat karşılığı ihaleye çıktık. Bu ihaleyi belediyemizin şirketi aldı. Burada yapılacak işlerin yarısı bizim yarısı da belediyemizin yüzde 100 hissedarı olduğu Bolu Bel. A.Ş.’nin. Bu binamızın ileri kaba inşaatının yaklaşık 240 gün içinde bitecek. Yani seneye bu zamanlar bu bina kullanılabilir hale gelecek. Buradaki dükkanların bir kısmını satacağız bir kısmını da kiralayacağız” biçiminde konuştu. Önümüzdeki dönemde Büyük Suyun olduğu alanda Cumhuriyet Bahçesi’ni yapmaya başlayacaklarını vurgulayan Başkan Özcan; “ Oradaki parkın büyüklüğü yaklaşık 400 dönüm olacak. İlk etabı yani 113 dönümünü de bir sıkıntı olmazsa tamamlamış olacağız” dedi.

 

Seyit Torun ; “Belediye başkanımız Bolu’da birçok hizmete imza attı”

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ise “Bugün Bolu’da bir temel atma törenindeyiz. Ben biliyorum ki belediye başkanımız Bolu’da birçok hizmete imza attı. 1,5 yıl içinde hem bütçe denkliği ile hem de o tasarrufu öne alarak ortaya koyduğu hizmetlerle çok değerli Bolulularımıza hizmet etti. Sorunlarını çözdü. Çözmeye de devam edecek. Diğer belediyelerimiz de aynı şekilde bu çabanın içerisinde. Bizim bir amacımız var. Bu millete bir borcumuz var. Onu da yerine getireceğiz. Öyle mega projelerle falan işimiz yok. Vatandaşın en önemli sorunlarını önceleyerek çözüm üretmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Daha sonra okunan duanın ardından Bolu Belediyesi İş Merkezinin temeli atıldı ve Demokrasi meydanının resmi açılışı yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları