120x600

Alemdar inşaat

19-03-2015 BOLU

Bolu Belediyesi Aladağ’daki hayvanlara el uzattı

Aladağ Bölgesi’nde bazılarının açlıktan ve soğuktan öldüğü sahipsiz köpeklere Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü el uzattı. Köpeklerle ilgili haberlerin yayınlanmasının hemen ardından bölgeye giden ekipler hayvanları alarak Bolu Belediyesi Hayvan Barınağı’na nakil etti.

Bolu Belediyesi Aladağ’daki hayvanlara el uzattı
Bİ tur

Geçtiğimiz günlerde basına da yansıyan haberlerde, Aladağ bölgesinde kimler tarafından bırakıldığı belli olmayan birçok köpeğin içler acısı durumu gözler önüne serilmişti. Bazılarının açlıktan ve soğuktan öldüğü diğerlerinin de açlık nedeniyle araçlara ve insanlara saldırdığı görülmüştü.Bolu Belediyesi’nin görev ve yetki alanı içerisinde bulunmayan bir bölgede gerçekleşen bu üzücü durum karşısında Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri derhal harekete geçti.. Aladağ bölgesine giden ekipler hayvanları buradan alarak Bolu Belediyesi Hayvan Barınağı’na nakil etti, ilk olarak karınlarını doyurdu, yaralı ve tedaviye ihtiyacı olan hayvanlara ise ilk müdahaleleri yaptı.

Konu ile ilgili bilgiler veren Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri; “Geçtiğimiz gün Aladağ’daki hayvanların durumu ile ilgili haberler yayınlanır yayınlanmaz ekip olarak bölgeye gittik ve hayvanları oradan alarak barınağımıza getirdik. Barınakta ilk olarak hayvanların karınlarını doyurduk ve diğer köpeklerden ayrı bir yere yerleştirdik. Hayvanların içinde tedaviye ihtiyacı olanlara da ilk müdahalelerini yaparak onları da gözlem altına aldık” dedi.Haberlerdeki fotoğraflarda da görülen açlığa ve soğuğa dayanamayıp ölen hayvanlarda yine ekipler tarafından bölgeden alınarak uygun bir yere gömüldü.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları