120x600

Alemdar inşaat

08-07-2020 SİYASET

“Benim genel başkanlığımda CHP iktidarı dışında hiçbir cümle kullanmayacağım”

CHP Genel Başkan Aday adayı Prof. Aytuğ Atıcı bugün CHP Bolu il örgütünde kurultay delegeleri ve partililerle bir araya geldi. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Atıcı; “Benim iktidar için önerim parti üyelerimizin organize bir şekilde sokakları örgütleyerek, sokak çalışması ile ev ev, hane hane bir çalışma yapmasıdır. Ben sokakları örgütleme deyince bazı kendini bilmez yandaşlar sokaklarda terör estireceğimizi filan zannediyorlar. Benim genel başkanlığımda CHP iktidarı dışında hiçbir cümle kullanmayacağım” dedi.

“Benim genel başkanlığımda CHP iktidarı dışında hiçbir cümle kullanmayacağım”
Bİ tur

CHP Genel Başkan Aday adayı Prof. Aytuğ Atıcı bugün CHP Bolu il örgütünde kurultay delegeleri ve partililerle bir araya geldi. Toplantının basına açık bölümünün açılış konuşmasını yapan CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu “Sayın Aytuğ Atıcı’dan bugüne kadar çok şey öğrendik bundan sonra da öğreneceğiz diye düşünüyorum. Öğrenmenin sınırı yok. Kendisine yüksek huzurlarınızda bizi ziyaret ettiği için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Daha sonra konuşan CHP Genel Başkan Aday adayı Prof. Aytuğ Atıcı “ Bolu’ya geçmiş yıllarda eğitim için sık sık geldik. Çok güzel dostlar, arkadaşlar ve yoldaşlar edindik. Bu gelişimde de genel başkan aday adaylığımla ilgili bir sohbet yapmak istedim.  Neden genel başkan olmak istiyorum? Neleri eksik gördüm? Ve neleri yapmak istiyorum? Hangi tarz ve yöntemle genel başkan olmak istiyorum? Kampanyamı nasıl yürütüyorum? Ve genel başkan olduktan sonra neler yapacağım? Özetle bunları anlatmak istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi devleti kuran bir partidir. 70 yıldır tek başına iktidar olmadığı halde varlığını dünyada eşine az rastlanılacak bir şekilde güçlü bir şekilde sürdürebilen bir partidir. Atatürk’ün kurduğu ve kökleri çok sağlam bir partidir. Bu partiye genel başkan olmak siyasi şereflerin en büyüğüdür. Her Cumhuriyet Halk Partili bir genel başkan adayıdır aslında… Her Cumhuriyet Halk Partili Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna oturmak için can atar. Benim aday adaylığımın 2 tane nedeni var ilki matematiksel nedenler diğeri siyasi ve ideolojik nedenlerdir. 2011 yılında yani Sayın Genel Başkanımızın genel başkan olduktan sonraki ilk seçiminde aldığımız % 25,9’luk oydan sonra her seçim döneminde oylarımız biraz geriye gitmiştir” dedi.

 

 

“Sayın Genel Başkanımızın yaptığı bütün reformlar maalesef oylarımızı arttırmaya yetmedi”

CHP Genel Başkan Aday adayı Prof. Aytuğ Atıcı sözlerine şu şekilde devam etti; “2018 yılındaki milletvekili genel seçiminde millet ittifakı olarak girmemize rağmen oy oranımız daha da düşmüş ve 22,6 olarak gerçekleşmiştir. Sayın Genel Başkanımızın ilk başlarda yarattığı o heyecan döneminde partimiz Sayın Baykal’ın genel başkanlığında son girdiği seçimlere göre oyunu yaklaşık % 5 oranında artırmıştır. Bu çok güçlü ve muazzam bir şeydi. Hepimiz umutlandık. Daha sonra Sayın Genel Başkanımız parti içersinde bazı reformlar yaptı. Onun döneminde kurultaylarımız çarşaf listelerle yapılmaya başlandı. Onun döneminde parti tüzüğümüze önseçim girdi ve 2015 yılından başlayarak ön seçim yapmaya başladık. Sonuçta umutlarımız yüksekti ve Sayın Genel Başkanımız önderliğinde biz iktidarı yakalayacağımızı ümit etmiştik. Fakat Matematik öyle göstermedi.  Sayın Genel Başkanımızın yaptığı bütün reformlar maalesef oylarımızı arttırmaya yetmedi. Bu nedenle oylarımız düşmeye başladı ve en son 22,6 oldu. 22,6 oranında ki oylarımızı artırabiliriz, bunun için bugüne kadar yaptıklarımıza ek olarak daha farklı ve yeni şeyler yapmamız gerekiyor ki oylarımızı artırabilelim. Son 10 yılda yaptığımız her ne ise bizim oylarımızı artırmaya yetmedi. Ama bizi ayakta tutmaya yetti. Ben şimdi buna ek olarak her ne yaptıysak ve nasıl bir yöntem izlediysek buna devam edip buna ek olarak yeni şeyler ve yeni projeler, yeni çalışma metotlarını hazırladığım şu yeni manifestoda önererek oylarımızı artırabileceğimizi söylüyorum.  

 

 

“Bizim gibi güçlü bir partinin bu profildeki adayları kendi adayı olarak sunmasını da kabul etmememiz gerekir diye düşünüyorum”

Aday olma isteğimin 2.nedeni ise siyasi ve ideolojiktir. 2014 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimiz Ekmeleddin  İhsanoğlu’nu aday olarak önerdi. 7 Haziran 2015 yılı seçimlerinde hükümetin kurulamadığı dönemde Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye “buyurun siz başbakan olun” dedi. 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı gündeme geldi.  Sayın Meral Akşener’de kabul etseydi bizim cumhurbaşkanı adayımız olabilirdi. Ben Cumhuriyet Halk partisi içinde yetişmiş, 6 oku benimsemiş, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini savunan ve bunun yılmaz savunucusu olmaya devam edecek olan bir insan olarak bu siyasi dönüşümü ya da ayrışmayı kabul etmiyorum. İttifaklara “evet” ancak Cumhuriyet Halk Partisinin kendi özgücüyle kendi üyesinin alın teri ve bilek hakkı ile oyunu artırıp en az  % 30’u ilk fırsatta yakalayıp yani minimum % 30 kemik oyu sağlayıp bunun üzerine gerekiyorsa güçlü ittifak, gerekiyorsa koalisyon, mümkünse tek başına iktidar olmasını hedefliyorum. İdeolojik olarak bizimle taban tabana zıt siyaset yapan insanlarla Türkiye için oturup masada konuşabiliriz. Oturup koalisyon kurabiliriz. Fakat bizim gibi güçlü bir partinin bu profildeki adayları kendi adayı olarak sunmasını da kabul etmememiz gerekir diye düşünüyorum. Benim Sayın Genel Başkanımızdan ayrıştığım en önemli siyasi ve ideolojik noktada budur.

 

 

“Öncelikle tek başımıza iktidarı hedeflemek mecburiyetindeyiz”

Benim önerim parti üyelerimizin organize bir şekilde sokakları örgütleyerek, sokak çalışması ile ev ev, hane hane bir çalışma yapmasıdır. Ben sokakları örgütleme deyince bazı kendini bilmez yandaşlar sokaklarda terör estireceğimizi filan zannediyorlar. Sokak örgütlenmesi bir projedir. Sokakları öbek öbek örgütleyerek o öbeklerin içinde yaşayan seçmenleri ziyaret ederek onları tanıyıp onları dinleyip dertlerine derman olarak biz %30’u yakalayabiliriz. Buradaki hedef kitlemiz her öbekte 400 seçmendir. Bu 400 seçmenin de yaklaşık 80- 100 tanesinin herhangi bir partiye sıkı sıkıya bağlı olmadığını tespit ederek birinci halkaya bu seçmenlere çalışmayı koyduk. Türkiye’de nasıl ki 200 bin sandık varsa bizde Türkiye’de 200 bin öbek oluşturmak zorundayız. 2023 yılına kadar 200 bin’in % 50’sini hedefliyoruz. 100 bin öbek oluşturup yani gönüllüleri bu görevde görevlendirip onlara eğitim verip bu öbekteki seçmenleri nasıl ziyaret ederek, nasıl dinleyeceklerini ve onların dertlerini nasıl çözecekleri noktasında eğitimler verip onları yönlendirmeyi planlıyoruz. Bu şekilde herhangi bir partiye sıkı sıkıya bağlı olmayan seçmenin % 20’sinin oyunu aldığımızda biz 6-7 puanlık bir artışla % 30 bandını geçmiş oluruz. Bu çalışmalarla oyumuzu % 30’a çıkardıktan sonra projelerimizle devam ederek öncelikle tek başımıza iktidarı hedeflemek mecburiyetindeyiz. Benim genel başkanlığımda CHP iktidarı dışında hiçbir cümle kullanmayacağım."

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti…

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları