120x600

Alemdar inşaat

16-07-2021 BOLU

Başkan Özcan’dan Arzu Aydın’a sert tepki

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’in 15 Temmuz programında yuhalanmasına sert tepki gösterdi. Başkan Özcan, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydının yaptığı konuşmasında kullandığı ifadeleri kabul etmediğini söyleyerek; “ Bana sözde milliyetçi diyen Arzu hanıma sesleniyorum; Şaptan ne kadar şeker olursa ondan da o kadar milliyetçi olur” dedi.

Başkan Özcan’dan Arzu Aydın’a sert tepki
Bİ tur

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  “Öncelikle Başkan Yardımcımız Rasim Bey’in yaptığı konuşmanın on numara bir konuşma olduğunu, her satırının altına imzamı attığımı söylüyorum. Orada Rasim Bey’in konuşmasını yuhalayan birkaç meczubu kınıyorum, onlara bunu yaptıranı da kınıyorum. Yani Rasim Bey neden bahsediyor? 30 yıl önce bu cemaat tosuncuklarının, bu terör örgütü üyelerinin bir general seviyesine gelerek Cumhuriyet’e kast edeceğini, ülkemize kast edeceğini söyleyen Uğur Mumcu’yu andığı için, FETÖ’nün tehlikesini görüp 20 yıl önce uyaran Necip Hablemitoğlu’nu andığın için birkaç meczubun yuhalamasını ben kınıyorum. “Dün gece sonradan partisini değiştiren AK Parti Milletvekili Arzu Aydın’ın konuşmasını üzüntü ile takip ettim. Çıkıyorsun oraya, ‘Milli Birlik Günü’ diyorsun, arkasından çıkıyorsun belediyenin düzenlediği konseri aklınca eleştiriyorsun. Sayın Milletvekilimiz 15 Temmuz’un ne olduğunu kavrayamamış. 15 Temmuz günü bu ülkeyi savunmak için milyonlarca vatandaşımız sokağa indir. Dünya görüşü siyasal görüşleri farklı olan Türk milletinin bütün fertlerinden bahsediyorum ve bu hainleri durdurdular. Türkiye’nin yeni bir darbe girişimine, darbeye maruz kalmasını engellediler ve orada 251 vatandaşımız şehit oldu. Ama aynı zaman biz o gece orada bir zafer kazandık. Bir demokrasi zaferi kazandık.

 

 

Evet, şehitlerimiz anılmalı, rahmetle minnetle anıyoruz ancak bu zafer sonrasında kutlanmalı da

 Şimdi cenaze evinin önünde eğlenmeye çalışanlara benzetmiş bu akşam ki kutlamaya katılanları. 15 Temmuz’da biz bir zafer kazandık Türk Milleti olarak. 30 Ağustos Zaferi bir zaferdi. 100 binlerce askerimiz şehit oldu ama biz 30 Ağustos’u bir zafer olarak kutluyoruz. Şehitleri de rahmetle anıyoruz. 15 Temmuz’da şehitlerimizi ve gazilerimizi analım, 16 Temmuz’da da zaferi kutlayalım istedik, Bolu halkı olarak. O yüzden Sayın Milletvekilinin bugünkü konsere gelmeye hazırlanan vatandaşları cenaze evinin önünde oynayan, eğlenen insanlara benzetmesini ben şiddetle kınıyorum. Kendisini ayıplıyorum. Hiç yakıştıramıyorum. Bu konuda çıkıp özür dilemesini bekliyorum.

 

 

Asıl dert Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin anılmasından duyulan rahatsızlık

Asıl dert bu. Açık olarak söylüyorum. Atatürk’ü bu topluma unutturmaya çalışıyorlar. İşte ama her yaşadığımız olaydan sonra Atatürk’ ün değerini ve önemini anlıyoruz. 15 Temmuz’dan sonra AK Parti binasına tarihinde ilk kez Atatürk resmi asıldı. Atatürk’ün ne kadar büyük, öngörülü bir lider olduğunu o zaman anladılar. Ama yine kısa sürede unuttular. Allah bu tür kötü olaylarla Atatürk’ü bize anımsatmayı nasip etmesin. İyi olaylarla Mustafa Kemal Atatürk’ü biz anmak ve hatırlamak istiyoruz. Kazandığı zaferlerle, kurduğu Cumhuriyetle ama hala gün olmuş; kazık yedikleri, kandırıldıkları, FETÖ’cülerin uzantıları geçmişi hatırlattı diye benim Başkan Yardımcımı yuhalamayı, yuhalatmayı çalıştılar. Hain darbe girişimine, şunu da hiç kıvırmadan söyleyeceğim, kalkışan FETÖ. Kandırıldıklarını ne zaman anladılar araları bozulunca anladılar dolayısıyla ama hala bana göre kandırılmaya devam ediyorlar. Sadece kandıranlar değişiyor. Şimdi ben Arzu Hanımı bu akşam konsere davet ediyorum. Bu akşam oraya gelecek insanların yüzüne nasıl bakacağını merak ediyorum. Eğer özür dilemezse tekrar ediyorum, biz hem Atatürk’ün Bolu’ ya gelişini kutluyoruz, hem de hain terör örgütünün darbe girişimine karşı kazanılan Türk milletinin zaferini kutluyoruz. Bu konserlerin, bu tür etkinliklerin amacı budur. O gün hayatını kaybeden şehitlerimizi tekrar Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları