120x600

Alemdar inşaat

30-08-2020 BOLU

Başkan Özcan yaptığı konuşmayla 30 Ağustos’a damgasını vurdu......

30 Ağustos Zafer Bayramının 98.yıldönümü bugün Anıtpark’ta siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı etkinliklerle devam etti. Kutlamalara Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yaptığı konuşma damga vurdu.

Başkan Özcan yaptığı konuşmayla 30 Ağustos’a damgasını vurdu......
Bİ tur

 30 Ağustos Zafer Bayramının 98.yıldönümü kutlamaları için bugün saat 16.00’da yüzlerce kişinin katıldığı bir program gerçekleştirildi. Atatürk anıtına çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Bolu Barosu Başkanı Sabri Erhendekçi sözlerine Nazım Hikmet’in Kuvay-ı Milliye destanının Büyük Taarruz ile ilgili dizeleriyle başlayarak “ 30 Ağustos zaferi aynı zamanda dünyanın da en büyük zaferlerinden biridir. Bizler nice zaferleri kutlamaya devam edeceğiz. Milli bayramları unutturmak girişimleri hiçbir zaman mümkün olmayacaktır.  Cumhuriyetin temel esasları sonsuza kadar yaşamaya devam edecek. Bolu Baro Başkanı olarak Cumhuriyetin temel ilklerinden taviz vermeyeceğime ant içiyorum” dedi.

 

 

“Malazgirt Zaferi de bizim, 30 Ağustos Zaferi’de bizim”

Daha sonra kürsüye gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan böyle sıcak havaya rağmen bu kadar çok kişinin Anıtpark’ı doldurmasından dolayı büyük bir memnunluk duyduğunu vurgulayarak; “Malazgirt Zaferi de bizim, 30 Ağustos Zaferi’de bizim. Hükümetin Malazgirt zaferi kutlamalarına izin verip 30 Ağustos zaferinin kutlamaları konusunda böyle bir tutum sergilemesi son derece yanlıştır. Başkomutanlık sıfatı kolay bir sıfat değildir. Akdeniz’de Yunanistan’la bu kadar gerilim yaşadığımız günlerde Büyük Zaferin 98.yıldönümünü coşkulu bir şekilde kutlayarak onlara 98 yıl önceki gerçeği daha güçlü bir şekilde hatırlatmamız gerekirdi. Zamanında Türkiye Büyük Millet Meclisinde hükümetin 18 ada ile ilgili izlediği silik politikaları eleştirdiğim için bana hükümetten tepkiler gelmişti. Şimdi ne kadar haklı olduğum bir kez daha ortaya çıkıyor.  O yüzden 98.yılın çok daha büyük ve coşkulu bir şekilde kutlanması gerekiyordu. Ulusal bayramlarımızı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramından başlayarak daha coşkulu bir şekilde kutlamaya devam edeceğiz “dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları