120x600

Alemdar inşaat

11-11-2019 BOLU

Başkan Özcan; ‘Tüneli yaptık tamamladık diyenler, bunu duysun’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Tarım ve Orman bakan yardımcısı Fatih Metin’in Karadere Tüneli ile ilgili açıklamalarına bugün yaptığı basın açıklaması ile cevap verdi.

Başkan Özcan; ‘Tüneli yaptık tamamladık diyenler, bunu duysun’
Bİ tur

Başkan Özcan yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bolu Belediyesinin yükümlülüğü derken, tünelin iç kaplaması bu. Tünelin iç kaplaması ile ilgili olarak iki hafta içinde ihaleye çıkacağız. Takribi ihale bedeli, 18 milyon TL. Tüneli yaptık tamamladık diyenler, bunu duysun. Sadece tünelin kazı işi tamamlanmış. Asıl para gerektiren kısım, iç kaplaması. Tamamen beton ve kalıpla kalıplı sistemle buranın iç kaplamasını yapacağız. Kamulaştırma ile ilgili kısma gelince, belediye mücavir alanı dışına kadar boru hattının geçeceği kısmın kamulaştırması bize ait. Diğer kısım da DSİ’ye ait. DSİ tamamı için 16 kilometrelik hat için kamu yararı kararı almış. Kamulaştırma kararını almış. Biz de DSİ’ye bir yazı yazdık. Dedik ki, iki ayrı yerden yürümesin DSİ bunun tamamının kamulaştırmasını yapsın, parayı ödediği anda biz Bolu Belediyesi olarak hemen DSİ’nin hesabına bu parayı yatıralım dedik. Genel müdürlük aşamasında değerlendirmede. Eğer bu olmazsa aynı prosedürü biz de işletmek zorunda kalacağız. Sonuçta bu kamunun işi dedik, DSİ 8 yerine 16 kilometreyi kamulaştırsın, bize düşen 7 – 8 kilometrelik kısmın parasını bize aynı gün verelim. Hatta onlar yatırmadan verelim. Uzlaştıkları rakamı. Bunu teklif ettik. Dolayısıyla biz tüneli yapacağız. Üzerimize düşen tüm yükümlülüğü yerine getireceğiz.

Ben Sayın Fatih Metin’den şunu rica ettim. ..

Belediyenin parası yoksa biz tüneli yaparız gibi bir açıklama yapmışsın dedim. Bizim paramız var biz tüneli yaparız dedim. Bu mevcut işlemler tamamlansa bile Bolu’nun ihtiyacını karşılamaktan uzak. Çünkü suyun en bol olduğu zaman 250 lt/sn alabileceğiz. Daha fazlasını alamıyoruz. Ama bizim şu an şehre verdiğimiz 430 lt/sn bu da demektir ki, Karadere Sularının Bolu’ya yetebilmesi için o bölgeye baraj yapılması gerekiyor. Baraj yapmayı DSİ daha öncesinde taahhüt etmiş. Ben de Sayın Bakan Yardımcısına şunu söyledim; biz tüneli yaparız. Boru hattı ile ilgili üzerimize düşeni yaparız. Ama kamuoyunda şöyle bir beklenti var. İsale hattı çalışması bitince Bolu’nun tüm ihtiyacı oradan karşılanabilecek anlayışı var. Tekrar ediyorum bu doğru değil. Sen barajı yaptır, gerisini biz çözeriz”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları