120x600

Alemdar inşaat

28-11-2020 BOLU

Başkan Özcan; ‘Sayın Valimizden ‘Bolu Belediyesine bu talimatı valilik olarak biz verdik. Bolu Belediyesi bizim talimatımızla oraya araç gereçlerini gönderdi’ diye açıkça söylemesini bekliyorum’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bugün belediye binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında At yaylasındaki meralarda kaçak olarak yapılan çitlerin yıkılmasıyla ilgili olarak başlayan süreç hakkında önemli değerlendirmeler yaptı.

Başkan Özcan; ‘Sayın Valimizden ‘Bolu Belediyesine bu talimatı valilik olarak biz verdik. Bolu Belediyesi bizim talimatımızla oraya araç gereçlerini gönderdi’ diye açıkça söylemesini bekliyorum’
Bİ tur

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in sosyal medya hesabından, “Mücavir alan sınırlarında bu görev yasal olarak Belediyenindir. Bolu Belediyesi şimdiye kadar yapmadığı görevini yapıyor. Her kurum görevini vaktinde ve tam olarak yapmalıdır”  şeklindeki paylaşımına göndermelerde bulunan başkan Özcan; “Yaylarımızda kaçak yapılaşma var. Uzun süredir devam eden işgaller var. Dolayısıyla bunu hiçbir şekilde tasvip etmek mümkün değil. Ben çok merak ediyorum, AK Parti Milletvekili Arzu Aydın niye yalan söylüyor. Sayın AK Parti İl Başkanı niye yalan söylüyor. Sayın valimiz olayın detaylarını tüm yönleriyle niye paylaşmıyor. Siyasilerin amacı vatandaşla ile belediyeyi karşı karşıya getirmek. Diyorlar ki Bolu Belediyesi sizlerin evlerini yıkıyor, sizin çitlerini yıkıyor. Bu, Bolu Belediyesinin aldığı bir karar değil. 2018 yılının Aralık ayında yerel seçimden önce Bolu Belediyesinin davet edilmediği Bolu sınırları dâhilinde kaçak yapılaşmayla mücadele toplantısı’ yapıldı. Sonrasında yazıların içeriği tehdit içermeye başladı. ‘Yapmazsanız sizin hakkınızda yasal işlem yapılacak’ denildi. Valiliğin bu konuda bize talimat verme hakkı var, yerine getirmezsek de bizim hakkımızda yasal işlem yapma yetkisi var. Valilik ‘Ben senden araç gereç istiyorum’ diyor. Göndermeme şansım var mı? Yok. Burada niye dürüst davranmıyorsunuz. Niye insanlara bu kararı Bolu Belediyesinin aldığını söylüyorsunuz? Niye Bolu Belediyesine biz talimat verdik demiyorsunuz” biçiminde konuştu.

 

 

“Bolu’da yaylada evi olmayan tek siyasetçi benim”

 

Başkan Özcan sözlerini şu şekilde sürdürdü;  “2016 yılında belediye meclisinde karar alındı. CHP’li üyelerin ‘Hayır’ oylarıyla alınmış bir karar. Bazı yaylaları mücavir sahana almışsın. Meraların ve yaylaların hiçbir zaman imara açılamayacağını düşünemediniz mi? Pazartesi günü belediye meclis toplantısında Bolu Belediye mücavir sahasında bulunan bu yaylaların mücavir alandan çıkartılması için kararı alıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığına göndereceğiz. Bizim bu yaylalar üzerinde rant iddiamız yok. Rant amacıyla bir karar yüzünden Bolu Belediyesi bugün bu sıkıntıyı yaşıyorAK Parti Milletvekili Arzu Aydın’ın Salıbeyler Yaylası’ndaki evi ve çitlerini gören var mı? Yaylaya insanlar hayvancılık yapmak için ev yaparlar. Sayın milletvekili hayvancılık mı yapıyor milletvekilliği mi yapıyor? Bana göre hayatında üç tane tavuk beslememiş Arzu hanım hangi hakla Salıbeyler yaylasında ev yapıyor. AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın Gerede’de muhteşem bir yayla evi var. Hayvancılık mı yapıyor yoksa müteahhitlik mi yapıyor. İl Genel Meclisi Yaşar Yüceer’in Kırha Yaylası’nda evi var. Emekli öğretmen kendisi. Hayvancılık yapıyor mu? Bunların üzerine gidemiyorsunuz. Eski belediye başkanı Alaaddin Yılmaz’ın iki ayrı yaylada evi var. Bize bu talimatları gönderenler sayın valimize de söylüyorum. Önce bunlarla ilgili bize talimat versinler”

 

 

“Sayın Valimizden bu konuda açıklama bekliyorum”

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Benim o konuda alnım ak. Bu talimat aynı zamanda İl Özel İdare’ye de gidiyor. Buradaki yaylaların birçoğu İl Özel İdare sorumluluk sahasında. Bizim mücavir sahada değil. İl Özel İdare’ye niye aynı baskı yapılmıyor. Seben’de göl kenarında Alaaddin Yılmaz’ın yayla evi var diye mi? İl Özel İdare bu zamana kadar diye bir şey yapmamış. Yıkım kararını biz almadık bu kararı bize tebliğ eden Bolu Valiliğidir. Pandemi sürecinde önüne gelen neredeyse önüne gelen yere çit çekmiş, önüne gelen yere ev yapmış. “Nasıl olsa imar barışından yapı kayıt belgesi alırım” diye yaylaları kaçak evlerle doldurmuşlar. Bu işte maalesef bir iki muhtarımız emlakçılık yapmış, bunu da biliyoruz. O köyle hiç alakası olmayan kişilere o köyden sanki babasının malını satıyor. Devletin merasını, yaylasını satıyor. Bununla mücadele edilmesi lazım. Bu konunun üzerinden siyaset yapmayacağız. Yalanda söylemeyeceğiz. Sayın Valimizden ‘Bolu Belediyesine bu talimatı valilik olarak biz verdik. Bolu Belediyesi bizim talimatımızla oraya araç gereçlerini gönderdi’ diye açıkça söylemesini bekliyorum” Şeklinde konuştu.

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları