120x600

Alemdar inşaat

29-06-2020 BOLU

Başkan Özcan Bolu halkının sesi oldu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bugün Köroğlu Parkı’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında Uluslararası Köroğlu Parkıyla ilgili çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Yer tahsisinin Bolu Belediyesinde olmadığını hatırlatan Başkan Özcan Köroğlu heykeline dikkat çekerek; “At da çürüyor bina da. Bari atı bize geri verin. Uygun bir yere yaklaşık 10 metre yükselterek bu atı koyalım, en azından Bolu’nun simgesi gelen geçen tarafından görünsün. Şuan ki halini görüyorsunuz, 61 metre yükseltmişler. Yoldan geçen ‘bu horoz şekeri mi?” “Bu kelebek mi?’ diye soruyor. Otobandan bakınca bir şeye benzemiyor, çünkü çok yüksekte” şeklinde konuştu.

Başkan Özcan Bolu halkının sesi oldu
Bİ tur

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bugün Köroğlu Parkı’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında dikkat çekici açıklamalar yaptı. Uluslararası Köroğlu Parkının yer tahsisinin Bolu Belediyesi’nden alınmasından dolayı parkın giderek atıl bir vaziyete gelerek çürümeye başladığına işaret eden Özcan; “ Mart ayının başında seçimler yakın diye sayın bakana bir açıklama yaptırttılar. Biz burayı millet bahçesi olarak yapacağız dediler. Akabinde seçime 3 gün kala millet bahçesi olsun ama belediye yapsın diye bir yazı gönderdiler. Bu arada Belediyenin burası ile ilgili tahsisi kaldırıldı. Karışık bir durum vardı. Biz de, sizi buraya davet ettik. Sarhoşların mekânı haline geldi, Camlar, kapılar kırılıyor, içerideki malzemeler çalınıyor ve burası bir kış daha geçirirse ciddi anlamda zarar görecek dedik.

 

 

“O zaman üçüncü bir teklifim daha var”

 

O yüzden Bakanlığa yazı yazdık; “Ya bize burayı geri devredin biz tamamlayalım ya da millet bahçesi yapacaksanız bir an önce çalışmaya başlayın” dedik. Bu yazıya yaklaşık 3 ay cevap gelmemişti ama biz burada basın açıklaması yapınca 1 saat sonra cevap geldi. Israrla söylemiştik; yapamayacaksanız, bize geri verin biz yapalım. Geri de vermediler, herhangi bir çivi de çakmadılar. İçerisi de görünmesin diye demir kapıyla kapatmışlar. İçerideki facia, çürüme görünmesin diye yapılan bir işlem. Dolayısıyla, teklifimizi tekrar ediyoruz; sizin burayı yapacağınız yok. Bize burayı geri verin, eski projemizi revize ederek burayı güzelleştirelim. Bunu yapmayacaksanız, “burayı yaparken Bolu halkının cebinden 12 milyon TL çıkmış, onu bize geri verin” dedik. Ona da ret cevabı geldi. O zaman üçüncü bir teklifim daha var; At da çürüyor bina da. Bari atı bize geri verin. Uygun bir yere yaklaşık 10 metre yükselterek bu atı koyalım, en azından Bolu’nun simgesi gelen geçen tarafından görünsün. Şuan ki halini görüyorsunuz, 61 metre yükseltmişler. Yoldan geçen diyor ki; “Bu horoz şekeri mi?” “Bu kelebek mi?” diye soruyor. Otobandan bakınca bir şeye benzemiyor, çünkü çok yüksekte. Ya bize burayı geri verin, buraları düzenleyelim. Ya da atımızı verin. Biz o atı uygun bir yerde, daha uygun şartlarda Bolu’nun sembolü haline getirmeye hazırız.

 

 

“İnsanların dalga geçmesi artık gücüme gidiyor”

Milli servet çürüyor, bir Bolulu olarak içim gidiyor. Bizim bunu yapacak gücümüz var. Devretmeyiz, yapmayız diyorsanız bari atı verin. At bari çürümesin. Şimdi “al atını” cevabını bekliyorum. Terminalin batı tarafında uygun bir alanımız var. Yaklaşık 10-15 metrelik bir kaide ile yükselteceğiz. Atı da oraya yerleştireceğiz. Hem otobandan hem de D-100’den net bir şekilde görülebilecek” ifadelerini kullandı.

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları