120x600

Alemdar inşaat

01-11-2022 SİYASET

Başkan Konak siyaset arenasındaki yükselişini tüm hızıyla sürdürüyor…

Ak Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, siyasi ve ticari hayatında sergilediği performansla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Yaklaşan genel seçimler öncesinde milletvekilliği adaylığı için en şanslı isimler arasında yer alan Konak, Bolu Objektif haber sitesine verdiği özel röportajda hem siyasi yaşamıyla ilgili hem de ülkemizin geleceğiyle ilgili çok önemli tespitler yaptı.

Başkan Konak siyaset arenasındaki yükselişini tüm hızıyla sürdürüyor…
Bİ tur

Kazım bey, gerek iş hayatında gerekse de siyasi yaşamda uzun yıllara dayanan tecrübeniz ve çalışkanlığınızla dikkat çekiyorsunuz.  Bolu’da büyüyen bir harita mühendisi olarak, Bolu’yu karış karış çizen ve çok iyi tanıyan bir insansınız.  Özellikle Konak Harita Limited Şirketi olarak ilimizde çok ciddi projelere imza attığınızı gözlemliyoruz. Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

 

İnsanın kendini anlatmasının zor olduğunu düşünüyorum. Memur bir ailenin 3’üncü çocukları olarak görev yaptıkları Balıkesir’de 1972 yılında doğdum. 1984 yılından itibaren yaşadığım Bolu’da İlk, orta ve lise öğrenimimi tamamladım. Çocukluk yıllarım Çıkınlar Mahallesinde geçti. 1991 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Kadastro Mühendisliği Bölümünden yüksek dereceli olarak 1995 yılında mezun oldum. 1995-1996 yıllarında Bolu Belediyesi İmar Müdürlüğünde Kontrol Mühendisi olarak çalıştım. 1996 yılında askerliğimi yedek subay olarak Gaziantep’te tamamladım. 1998 yılında Bolu’da Konak Harita Limited Şirketini kurarak ticaret hayatına başladım. Bu tarihten itibaren ilimiz Bolu’nun tüm mahallerinden ilçelerine, ilçelerindeki köylerine kadar işim gereği karış karış görme ve tanıma fırsatı buldum. 2009 yılında Belediye Meclis Üyesi Adayı olarak Ak Parti kadrolarında aktif siyasetin içinde yer almaya başladım. O günden bugüne partimizin birçok kademesinde görevlerde bulundum. Çalışkanlığı ve dürüstlüğü hem iş hayatımda hem de siyasi hayatımda prensip edindim. Bu doğrultuda belediye meclis üyeliği dönemimde şehrimize kazandırdığımız ve hizmete sunulan projelerin mutluğunu yaşarken bana bu fırsatı veren Rabbime de hamd ediyorum. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

 

 

 Kazım bey, sizi Ak Parti’de politika yapmaya iten sebep ne oldu?

 

Siyaseti bir hizmet etme makamı olarak görüyorum. İnsanlara, insanlığa, yaşadığın şehre, güzel ülkemiz Türkiye’ye bugüne kadar aldığımız eğitimin, hayat birikimlerimizin ve tecrübelerimizin geri ödenmesine fırsat veren bir hizmetin adıdır siyaset. Ak Parti de bu amaçla kurulmuştur. Ak Parti; Sürekli olarak ülkemizin gelişimine, yarınlarına, Büyük Türkiye yolunda 2023 ve 2071 hedefleri ile kendini iyilikte aşmayı hep düstur edinmiştir. Ak Parti aynı zamanda Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın durmadan, yorulmadan hizmet aşkıyla ülkemize değer kattığı bir siyasi partiden de ziyade bir erdemliler hareketinin de adıdır.  14 Ağustos 2001 tarihinde büyük bir heyecanla ülkemize hizmet etme heyecanı ve gönülleri fethetmek için kurulan AK PARTİ aynı heyecanla hizmet davasından geri adım atmayarak yolunda ilerlemektedir. İşte bizim partimizle de, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile de ilk ortak paydamız Milletimize hizmet etme sevdasıdır. Beni de,  benim gibi birçok vatan sevdalısını da Ak Parti’de siyaset yapmaya yönlendiren motivasyon ülkemizin yarınları için hizmet etme ve geçmişten günümüze üzerimizde bulunan emekleri tekrar ülkemize sunma heyecanıdır.

 

 

Uzun yıllar Bolu Belediye Meclisinde, Meclis Üyesi olarak görev yaptınız. Söz konusu tecrübeleriniz ışığında Bolu Belediyesinin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Söylediğiniz gibi Ak Parti çatısı altında Bolu’ya kalıcı birçok hizmeti olan Alaaddin Yılmaz başkanımızla birlikte belediye meclis üyesi olarak şehrimize uzun yıllar hizmet etme fırsatım oldu. Öncelikle geçmişe dönüp baktığımda her gün bir projenin heyecanını, Bolu’nun geleceği için uykusuz geçirdiğimiz günleri yaşadığımız için ve Bolunun geleceğinde bir payımın olmasından mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. 2004 yılından başlayarak 2019 yılına kadar tarımdan, eğitime; sağlıktan, ekolojiye; turizmden sanata gibi birçok alanda Bolu bir yükseliş dönemi yaşadı. Bu dönemde Bolu Belediyesi bir hizmet makamının gereği olarak hizmetleriyle ve projeleriyle yerel ve ulusal basında yer alırken, şimdilerde maalesef Belediye Başkanının bel altı söylemleri, ülke gündeminde yer alma pahasına garip çıkışları ve her hatasından sonra özür dilemeleri ile anılan bir kurum haline geldi. Sorunuza keşke projeler üzerinden cevap verebilseydim. Her şeyden önce siyaseti de bir kenara bırakarak Bolu’muz adına bu beni mutlu ederdi. ‘Bir gün Çin’e ihracat yapacağız’ söylemi ile gündeme gelirken ertesi gün bahsettiği ürünün üretiminin bile yapılmamış olması, ‘kimseyi işten çıkartmayacağım’ diyerek kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim üzerine yemin etmesi ve yine 10 yıllık personeli bile, dünya görüşü için sebepsiz ve tutanaksız işten çıkartmaları, 2009 yılından beri üretilen Kent mobilyalarını -ilk kez Bolu Belediyesi kent mobilyası üretiyor- söylemleri bu dönemin proje ve hizmet üretememesine örnek olarak bir çırpıda söyleyebileceklerimdir. Şehrimiz adına üzücü olan bu durumu kısaca su üstündeki yaprak misali nereye gideceği belli olmayan, rotasız bir dönem olarak özetleyebilirim.

 

 

Sizin için sık sık kullanılan “saha adamı” deyimi var. Gerçekten de iktidar partisinin merkez ilçe başkanı olarak ayak basmadığınız yer, sıkmadığınız el yok gibi… Bir ‘saha adamı’ olarak 2023 yılında yapılacak olan genel seçimler için ne düşünüyorsunuz?

 

Aslında saha adamı benim için kullanılan bir deyimden öte AK Parti’nin felsefesini yansıtan bir sıfattır. Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ın sınırlarımızı aşan hizmet aşkı ile uykusuz geçirdiği günler göze alındığında bizim çalışmalarımız bu davaya olan borcumuzu layıkıyla ödemenin gereğidir. Ak Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak ve yönetimimizde yer alan yol arkadaşlarımızla üç ana mottomuz bulunmaktadır. Bunlardan ilki ilkeli siyaset, ikincisi dürüst yaşam ve son olarak ülkemize hizmet etme şiarıdır. Bu uğurda sürekli vatandaşlarımızla birlikte olmak, onların sorunlarına çözüm bulmak, iyi günlerinde mutluluğunu paylaşırken, kötü günlerinde de yanlarında olmak içinde bulunduğumuz AK PARTİ felsefesinin gereğidir. Teşkilatımızla birlikte Bolu’da girilmedik ev, sıkılmadık el, dinlenilmedik ve çözüme kavuşturulmadık sorun bırakmamak için gece gündüz halkımızın içinde olmaya gayret ediyoruz. Halkımızın sorunlarını bizimle paylaşması ve 2023 için bizden umutlu olmaları da bizi daha fazla motive etmektedir. Halkımız çözerse Ak PARTİ çözer derken, ümmetin umudu RECEP TAYYİP ERDOĞAN’dır şeklinde cümleler kurarken bizde var gücümüzle 2023 hedeflerine doğru hizmet etmeye devam ediyoruz. 2023 seçimlerine gelince, şu an Cumhur İttifakı açık ara önde gözüküyor. Cumhur İttifakı bileşenlerinin koşulsuz adayı cumhurbaşkanımız SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN iken 6+1 şeklinde ifade edilen yuvarlak masanın hâlâ kendi içlerinde pazarlık yapıyor olmaları önceliklerinin hizmet değil kendi siyasi ikballeri olduğunu göstermektedir. Halkımız bu durumu en ince ayrıntısına kadar analiz edecek ve yüksek feraseti ile yeniden Cumhur İttifakını seçimde zafere taşıyacaktır. Her ne kadar seçimler, Türkiye’de yapılacak olsa da sonuçları itibariyle ülkemizden umut besleyen birçok coğrafyanın kaderine yön verecektir. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen liderimizin izinde 2023 seçimlerinde zafere ulaşmak için durmadan, yorulmadan yola devam edeceğimizden ve zafere ulaşacağımızdan hiçbir şüphemin olmadığını tekrar ifade etmek isterim.

 

 

Adınız, Ak Partinin olası milletvekili adayları sıralamasında en önlerde geçiyor. Birçok kesimde sizin bu göreve layık olduğunuzu vurgulayan tümceler sarf ediyor. Bu açılardan 2023 yılı seçimlerinde milletvekili adayı olmak gibi bir düşünceniz var mı? Bu konuda neler söylemek istersiniz?

 

Ak Parti daha öncede bahsettiğim gibi hizmet odaklı bir anlayışın ürünüdür. Kuruluşundan bu yana girmiş olduğu tüm seçimleri açık ara kazanmış olan partimizin herhangi bir kademesinde bulunmak şahsım ve teşkilatımızda yer alan tüm dava arkadaşlarımız için bir onurdur. Şahıslar üzerinden siyasi ikbal belirlemek Ak Parti anlayışında yer almamaktadır. Teşkilatımız içinde belediye meclis üyeliği, imar komisyon başkanlığı, encümen üyeliği, grup başkan vekilliği, il yönetim ve yürütme kurulu üyeliği, belediye başkan vekilliği gibi birçok görevde bulundum. Bulunduğum görevlerin hepsinde de kendime düstur olarak ‘Halka Hizmet Hakk’a hizmettir’ anlayışını seçtim. Bu anlayışla Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği her görevi de layıkıyla yapma gayesi ve gayretindeyim. Milletimiz için Büyük Türkiye yolunda milletvekili adayı olmamız istenirse de öznemiz Bolu olarak hizmet etmekten geri durmayacağımı ifade etmek isterim.

 

 

Özellikle son bir yıldır ülkemizde ciddi bir enflasyonist ortam var. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığından şikâyetçi olmayan kesim neredeyse yok gibi… İktidar partisinin merkez ilçe başkanı olarak bu konuda nasıl bir strateji izlemeyi planlıyorsunuz? Önümüzdeki aylarda bizleri nasıl bir gelecek bekliyor?

 

Bahsettiğiniz gibi ülkemizde bir hayat pahalılığı var şu an. Dünyayı kasıp kavuran pandemi ve ardından gelişen Rusya-Ukrayna savaşı da maalesef bu ortama zemin hazırladı. Fakat bu olumsuz durumların yanında bir de halkı için gece gündüz çözüm arayan bir Cumhurbaşkanımız var. Ümidin vesilesi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir yandan savaşın etkisi ile dünyada oluşacak olan gıda kıtlığı için çözümler bulurken, diğer taraftan vatandaşlarımız için de çözüm paketlerini sıralamaktadır. Öyle görülüyor ki 2023 yılının başlarında ekonomimiz biraz daha rahatlamış olacak. Pahalılık ortamında vatandaşımızın alım gücünü yükselten önlemlerin alınması da bu durumun bir müjdecisi şeklinde değerlendirilebilir. Biz Ak Parti Merkez İlçe teşkilatı olarak ülkemizin bir dar boğazdan geçtiğini fakat hükümetimizin bu konuda aldığı önlemleri de halkımıza tek tek anlatıyoruz. Yeni ekonomi modeli başta olmak üzere hükümetimizce verilen ekonomik destekleri, girişimci desteklerini, üretim sektörüne verilen hibeleri, gençlerimizin üniversite eğitimleri boyunca alacakları burs ve kredileri, emekliliklerimize yönelik yapılan iyileştirmeleri, memurlarımıza yönelik başta 3600 ek gösterge olmak üzere yapılan yasal düzenlemeleri vatandaşımıza anlatırken, vatandaşımızdan gelen talep, öneri ve eleştirileri de genel merkezimiz ilgili organlarına raporlayarak iletiyoruz. Bu doğrultuda geliştirilen çözüm önerilerinin halkımızca memnuniyetle karşılandığını görürken, talep ve eleştirileri ile de oluşacak olan yeni çözüm paketleri ile Bolumuz ve ülkemiz adına güzel günlerin yakında olduğunu ifade etmek isterim.

 

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

 

Öncelikle yayın hayatınızda bir kez daha başarılar dilerim. Sizin aracılığınızla tekrar ifade etmek isterim ki kurulduğu günden bu yana birçok sorun ve sıkıntının üstesinden gelmiş olan Ak Parti hükümetleri enflasyon sorununun da üstesinden gelecektir. Halkımız bu konu da müsterih olsun. Milli Savunmada ulaştığımız üstün başarı, son dönemde çözülen dünya tahıl krizi, terörün bitme seviyesine gelişi, sınır dışı operasyonlarda ulaştığımız üstün başarılar, enerji filomuzda yer alan sondaj gemilerimiz, mavi vatan projesi, Marmaray, yeni havaalanları, teknofestler ve teknolojik gelişmeler, yerli ve milli üretimimiz olan ilk elektrikli aracımız, ümmetin üzerinden kaldırılan karabulut olan Ayasofya müzesinin Cami olarak tekrar açılması gibi daha sayamayacağımız hizmetler Ak Parti dönemine nasip olmuştur. 2023 sonrası da bu projelerin daha da fazlası 2053 ve 2071 hedefleri yolunda davamıza nasip olacağına inancım tamdır. Bu vesile ile çalışmalarınızda size başarılar dilerken okuyucularınıza da ayrıca selam ederim.

 

 

 

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları