120x600

Alemdar inşaat

28-07-2020 SİYASET

Başkan Karsu; ‘Diyanet işleri başkanı derhal görevden alınmalı’

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın geçtiğimiz Cuma günü Ayasofya’da yaptığı konuşma nedeniyle derhal görevden alınmasını ve hakkında Cumhuriyet savcılarının harekete geçmesini istedi. Başkan Karsu; “Balkanları tek kurşun atmadan kaybeden zihniyet utanmadan Lozan anlaşmasını tartışmaya açıyor” dedi.

Başkan Karsu; ‘Diyanet işleri başkanı derhal görevden alınmalı’
Bİ tur

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın geçtiğimiz Cuma günü Ayasofya’da yaptığı konuşma nedeniyle derhal istifa etmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Karsu; “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın görev yaptığı makamın Osmanlı Devletindeki şeyhülislâmlık değil, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda yeri olan bir Cumhuriyet kuruluşu olduğunu, Anayasa çerçevesinde çalışması gerektiğini unutmaması gerekir” dedi. Başkan Karsu, Ayasofya’nın açılış töreninin Anayasa’nın 24. maddesinde yer alan “Kimse, siyasî veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez” yasağına aykırı bir şekilde yapıldığını söyledi. Başkan Karsu; “Diyanet İşleri Başkanı, Ayasofya’yı kılıç hakkıyla camiye çevirdiklerini anlatmak istiyorsa; bunun 567 yıl önce yapıldığını, 1920’de İtilâf Devletlerince işgal edilen İstanbul ve Ayasofya’nın Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde Kurtuluş Savaşını kazanan Türk birliklerinin 6 Ekim 1923 günü şehre girmesiyle kurtarıldığını unutmaması gerekir” dedi.

 

“Laik Cumhuriyete ve Atatürk’e olan kinlerini kusuyorlar “

Türkiye Cumhuriyetini kuran Laik Türkler sayesinde bu ülkede kimsenin kaçacak ülke aramadığını vurgulayan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu; “Sadece ülkemizdeki 4,5 milyon civarındaki kayıtlı Müslüman Arap, Laik ve Seküler Avrupa ülkelerine kendilerini atmak için mücadele vermektedir. Avrupa kapılarını bir açsa ilk fırsatta soluğu orada alacaklardır. Bu durumdan ders çıkarmayan utanmazlar hala şeriat özlemiyle yanıp tutuşarak Atatürk’ün Laik Cumhuriyetine dil uzatma gafletinde bulunmaktadır. Balkanlardan tek kurşun bile atamadan çekilen, rol modelleri 2. Abdülhamit döneminde Türkiye Cumhuriyetinin 4 katı kadar toprak kaybeden ihvancı ve ümmetçi zihniyet o kılıcı “24 saatte namaz kılarız” dedikleri Emevi camisi yerine Ayasofya’da sallayarak resmen şov yapmaktadır. Yaşananlar tam bir acizlik gösterisidir” dedi.

 

“Kaygı yok, aydınlık çok yakın”

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi 37’inci olağan kurultayının parolasının “iktidar” olduğunu hatırlatarak ; “Sayın Genel Başkanımızın önderliğinde yapılacak ilk olağan ya da erken genel seçimde iktidara gelmek için gün sayıyoruz. İktidar için tüm hazırlığımızı yaptık.  İnancımız tam ve de hedefimiz yüksekte” şeklinde konuştu.

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları