120x600

Alemdar inşaat

27-11-2014 SİYASET

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU KATI ATIK TESİSİNİ AÇTI

Düzce'nin beklenen yatırımı Düzce İli Katı Atık Depolama Tesisi hayata geçti. Açılışa Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Ankara'dan bağlanarak şahitlik etti.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU KATI ATIK TESİSİNİ AÇTI
Bİ tur

Düzce'yi vahşi çöp depolama yönteminden kurtaracak olan Düzce İli Katı Atık Depolama Tesisi gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete girdi. Açılış törenine Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş, Baro Başkanı Ali Dilber, İlçe Kaymakamları, Düzce İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan, İl Müftüsü Selami Emen, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Gökşin İnşaat Düzce İli Katı Atık Depolama Tesisi Şantiye Şefi Veysel Kılıç, Düzce'ye kazandırılan Katı Atık Depolama Tesisi hakkında bilgi verdi.

Ardından Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, açılışı gerçekleştirilen Katı Atık Tesisi sayesinde Düzce'nin ilçe, belde ve köylerinde de çöp sorununun tarihe karışacağına vurgu yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Daire Başkanı Ahmet Varır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 ilde aynı gün içinde gerçekleştirdiği toplu açılış ile Düzce İli Katı Atık Depolama Tesisinin faaliyete geçtiğini belirtti.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Katı Atık Depolama Tesisini söz verdikleri süre zarfından önce bitirmenin gururunu yaşadığını belirterek "bugün keseceğimiz kurdele, yapacağımız hizmetlerin, Düzce için gerçekleştireceğimiz yatırımların başlangıcı sayılmalıdır." dedi.

Başkan Keleş, "7 Nisan 2014 tarihinde belediye başkanlığını devraldıktan hemen sonra Düzcemiz için olmazsa olmaz yatırımları hızlandırmak üzere işe koyulduk. Kültür Merkezi, Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Katı Atık Depolama Tesisi için önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Mayıs ayı birleşiminde belediye meclisimizden aldığımız yetkiyle İLBANK'tan da kredi alarak toplam 15 milyon TL tutarında bir yatırım sağladık. Düzce ili başta olmak üzere, ilçe ve belde belediyelerinin ortak olduğu Katı Atık Birliği'ne İl Özel İdaresi'ni de davet ettik. İl Özel İdaresinin de Katı Atık Birliğine dahil olmasıyla köylerimizdeki çöp sorunu da tarihe karışacak. Bugün, burada, daha önce söz verdiğimiz gibi, Katı Atık Depolama Tesisini açıyoruz. 2014 yılının Aralık ayı içinde açacağımızı söylemiştik. Sözümüzde durmakla kalmadık. Hatta daha erken açıyoruz. İnşallah kısa zaman sonra aynı mutluluğu Kültür Merkezi ve Şehirlerarası Otobüs Terminalini açılışlarında da yaşayacağız. Bugün keseceğimiz kurdele, yapacağımız hizmetlerin, Düzce için gerçekleştireceğimiz yatırımların başlangıcı sayılmalıdır. Seçim vaatlerimiz arasında önemli yer tutan Düzce'nin çevre temizliğine yönelik projelerin devamı gelecek. Düzce'yi düzenli depolama sahalarıyla, geri dönüşüm ve ayrıştırma sistemleriyle, modern çöp konteynırlarıyla, arıtma tesisleriyle çevreye duyarlı iller sıralamasında en üst sıralara taşıyacağız. Bize bu desteği veren siz Düzceli Hemşehrilerimin huzurunda, bize, şairlere ilham verecek şehirler kurma ufkunu açan Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza, Saygıdeğer Başbakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Kıymetli Valimize, Çok Değerli Milletvekillerimize, elini taşın altına koyan ilçe ve belde belediye başkanlarımıza, İl Özel İdaresine, Belediye Meclisimize, Katı Atık Tesisini verdiğimiz süre zarfında tamamlamak için canla başla çalışan Gökşin İnşaat'a en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Katı Atık Tesisimizin Düzcemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Düzce Valisi Ali İhsan Su ise yaptığı açılış konuşmasında hızla gelişen sanayi, nüfus artışı, şehirleşme ile birlikte Katı Atık Depolama Tesisine çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyledi ve Katı Atık Depolama Tesisinin açılışını gerçekleştirmekten duydukları mutluluğu dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Düzce Belediyesi Mehteran Takımı sahne aldı. Mehteran Gösterisinin ardından Düzce Valisi Ali İhsan Su Gökşin İnşaat Firma Sahibi Adnan Gökşin Göl'e, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Gökşin İnşaat Düzce İli Katı Atık Depolama Tesisi Şantiye Şefi Veysel Kılıç'a plaket takdim etti.

Ardından Katı Atık Depolama Tesisinin Açılış Töreninde gözler Ankara'ya çevrildi.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, video konferans sistemiyle Katı Atık Depolama Tesisi Açılış Törenine bağlandı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından Düzce'nin çöp sorununa çözüm olan yatırım dualarla hizmete açıldı.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları