120x600

Alemdar inşaat

14-03-2024 EKONOMİ

BAKAN KACIR BOLU’YA 2.OSB MÜJDESİNİ BTSO'DA AÇIKLADI

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla Sanayiciler ile istişare toplantısı düzenlendi. Toplantı da Bakan Kacır, Bolu Valiliği başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası girişimleriyle ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla Bolu Merkez’deki mevcut OSB’nin karşısındaki 210 hektarlık alana yapılması planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin İlimiz sanayicilerine kazandırılacağının müjdesini verdi.

BAKAN KACIR BOLU’YA 2.OSB MÜJDESİNİ BTSO'DA AÇIKLADI
Bİ tur

BTSO  konferans Salonunda gerçekleştirilen Sanayiciler ile istişare toplantısının açılış konuşmasını BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar yaptı. Başkan Alemdar, konuşmasında İlimizin Bolu Valiliği başkanlığında Oda girişimleriyle ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla Bolu Merkez’deki mevcut OSB’nin karşısındaki 210 hektarlık alana yapılması planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere, Yeniçağa ve Dörtdivan Organize Sanayi Bölgeleri, Arçelik Islah Organize Sanayi Bölgesi ve Bolu- İsmet Paşa Tren Hattı projeleri ile ilgili taleplerini ve bugüne kadar yürütülen çalışmaları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a aktardı. 

 

 

 

“O BÖLGENİN OSB OLARAK SANAYİCİMİZE KAZANDIRILMASINI BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise, BTSO Başkanı Abdullah Alemdar’ın aktardığı konulara tek tek cevap verdi. öncelikle her zaman Bolu’nun, Bolulu sanayicilerin, yatırımcıların, girişimcilerin yanında olacaklarını, Bolu’yu önümüzdeki dönemde hak ettiği şekilde sanayilerini hızlandırmak, sanayi yatırımlarının Bolu’nun kalkınmasına ivme kazandırmak üzere desteklemeye yönelik adımlar atmaya çalışacaklarını söyleyen Bakan Kacır, bu nokta da özellikle Bolu Valiliği başkanlığında Oda girişimleriyle ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla Bolu Merkez’deki mevcut OSB’nin karşısındaki  210 hektarlık alana yapılması planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin ilimiz Sanayicisine önümüzdeki dönemde kazandıracağının müjdesini verdi. Ayrıca Bakan Kacır, Yeniçağa Organize Sanayi Bölgesi konusunda Bakanlık olarak kaynak aktarmaya devam edeceklerini, esasen hedeflerinin ön tahsis süreciyle OSB’nin kendi kaynağını oluşturması ve hızlıca OSB’yi hayata geçirmek olduğunu söyledi. Dörtdivan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ASKİ Sulama Havzası sorunun çözülmesi noktasında Bakanlık olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından toplantı da sanayici ve iş insanlarının sorunlarının yerinde tespiti ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesi için soru ve cevap kısmına geçildi. Toplantının ardından Bakan Mehmet Fatih Kacır, ziyaretin anısına BTSO Anı Defterini imzaladı ve Başkan Abdullah Alemdar tarafından kendisine Köroğlu Heykeli hediye edildi.

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları