120x600

Alemdar inşaat

12-07-2021 BOLU

Akıllı ol Ciğerimi ye!

Zengin kebap çeşitleriyle ilimizin önde gelen firmaları arasında yer alan Ciğerci Bekir Baba, Bolu halkına hizmet vermeye tüm gücüyle devam ediyor…

Akıllı ol Ciğerimi ye!
Bİ tur

Ciğerci Bekir Baba’nın sahibi Şahin Tikez yıllara dayanan tecrübeleriyle Bolu halkına hizmet verdiklerinin altını çizerek; “Ciğer başta olmak üzere Adana kebap, Urfa kebap, Tavuk kanat, Yürek ve Böbrek gibi çeşitlerimizle Bolu halkının damak tadına hitap ediyoruz, bizim işletmemizde yemek yiyip yeniden gelmeyen nerdeyse yok gibidir. Bolu’da ciğer deyince akla gelen ilk yer biziz. Bunu yıllara dayanan tecrübe ve alın teriyle elde ettik. Kebap çeşitlerimizin yanında birbirinden güzel mezelerimiz de dillere destandır. Bir kere tatmanız yeterlidir” dedi. 

 

“Adana kebap konusunda da iddialıyız”

 

Adana kebap konusunda da iddialı olduklarını vurgulayan Tikez; “Kebabı sağlıklı tüketmenin en önemli koşullarından birisi pişirme tekniğidir” dedi. Tikez; “ Kebabın kömür ateşine çok yakın pişirilerek tüketilmesi sakıncalıdır. Bu yüzden kömür ateşi tam kor haline gelmeden üzerine et ya da diğer gıda ürünlerinin koyulmaması gerekiyor. Gıdanın kömürün is şeklindeki dumanından uzak tutulması gerekiyor. Çünkü mangal üzerinde yüksek ateşte uzun süre duran gıdalarda polisiklik aromatik hidrokarbon gibi kanser yapıcı maddeler açığa çıkabiliyor. Pişirme sırasında, kömür tozlarının besinlerin üzerine yapışması da bilindiği gibi mide kanserine neden olan faktörden birini oluşturuyor. Bu yüzden biz işletmemizde tüm bu yöntemlere dikkat ederek müşterilerimize hizmet veriyoruz” dedi.

 

“Müşterilerimize sunduğumuz yeşillikler aynı zamanda bir kanser savaşçısıdır”

 

Ciğerci Bekir Baba’nın sahibi Şahin Tikez sözlerini şu şekilde sürdürdü; “ “Müşterilerimize sunduğumuz soğan, domates, biber, turp ve maydanoz gibi yeşillikler aynı zamanda bir kanser savaşçısıdır. Soğan bol miktarda A, B ve C vitaminleri, fosfor ve iyot içerir. Özellikle kolon kanserine yakalanma riskini azaltır. Doğal antibiyotik özelliğiyle bağırsak ve karaciğerleri temizler. Domates prostat kanserini önlemede son derece faydalıdır. Akciğer, mide, pankreas, bağırsak, yemek borusu, ağız, meme, rahim ağzı kanserleri risklerini en aza indirir. Kırmızı turp, akciğer riskini azaltır, meme kanserinden korur. Yoğurt da önemli bir kanser savaşçısıdır. Uzmanlar, kanserden korunmak için günde yarım kilo ev yoğurdu tüketilmesinin gerektiğini ifade ediyorlar. Bu yapılamıyorsa kebabın yanında tüketilen ayran da aynı faydayı sağlamaktadır. Başta maydanoz olmak üzere kebabın yanında tüketilen tere ve nane gibi yeşillikler de kalsiyum, potasyum ve demir minerallerinden de zengin özellikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirerek, kanserden korumaktadır.”

 

 

“İlimizdeki en sağlıklı ciğeri müşteriyle buluşturduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim”

 

Ciğer kebabının vücuda çeşitli kazanımları olduğuna dikkat çeken Tikez; “Uzmanlar, taze ve günlük ciğer tüketiminin vücudu zinde tuttuğunu ve özellikle bağırsaklara büyük fayda sağladığını söylüyor. Bizim ciğerlerimiz günlük olarak pişirildiği için ilimizdeki en sağlıklı ciğeri müşteriyle buluşturduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.  Ciğere tadını veren pişirilme biçimidir, ciğer eğer ki düzgün pişirilmezse insanı rahatsız edeceği gibi, ağızda istenmeyen kokular ve tatlar da bırakır. Ciğerin müşteriyi çekebilmesi için önce taze ciğer olması gerekiyor. Taze ciğer, çeşitli baharatlarla karıştıktan sonra ateşe bırakılır ve hafif ateşte pişirilir. Ciğerin pişirildiği ocağın temiz olması da gerekiyor ki bu olmazsa ciğerde aradığınız tadı bulamazsınız” şeklinde konuştu. 

 

 

“Tüketilen ciğerlerin sağlıklı ve hijyenik olması gerekiyor”

 

Günlük olarak kesilen küçükbaş hayvanların ciğerlerini satın aldıklarını vurgulayan Tikez; “Vücudun o anki ihtiyacını karşılamakta olan ciğer, bu anlamda zararlı maddeleri vücuttan atarak, vücudun sağlıklı kalmasına vesile oluyor. Ciğerin içerisinde, oldukça faydalı mineral ve vitaminlerin bulunduğunu belirten uzmanlar, bu vitaminler sayesinde enerji toplayarak, zinde kalındığını belirtiyorlar. Öte yandan ciğerin kansızlığa iyi geldiğini belirten uzmanlar, kişilerin düzenli olarak ciğer tüketmesini önererek, tüketilen ciğerlerin taze ciğer olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söylüyorlar, bu yüzden tüketilen ciğerlerin sağlıklı ve hijyenik olması gerekiyor” dedi.

 

Ciğerci Bekir Baba

PTT Caddesi, Parlak İşhanı No; 11 /A Merkez / Bolu

Paket Servis;

0 374 212 66 00

0 544 593 91 97




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları