120x600

Alemdar inşaat

03-12-2019 SİYASET

Ahmet Örnekbaş EYT konusunda iktidara seslendi

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) adıyla emekli olmayı bekleyen vatandaşlar hakkında önemli açıklamalar yaptı. Örnekbaş mevcut iktidarın verdiği sözü yerine getirmeyerek vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti. Ahmet Örnekbaş 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel yaptığı açıklamada ise bir toplumun medeniyet ölçüsünün ancak dezavantajlı bireylerin karşılaştığı zorlukların çözümleriyle orantılı olduğunu söyledi.

Ahmet Örnekbaş EYT konusunda iktidara seslendi
Bİ tur

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) vatandaşlar hakkında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi “Mevcut AKP iktidarı bugüne kadar siyasi alışkanlık haline getirdiği verdiği sözü tutmama geleneğini sürdürmeye devam etmektedir. Kapısında emekli olmayı bekleyen ve bu durumu hak eden vatandaşların bu iktidarla birlikte bu beklentileri maalesef suya düşmüştür.  Sayın Cumhurbaşkanı’nın beyanları ile bu duruma dair umutlar, tamamen sönmüştür.

VATANDAŞIN TALEBİNE KULAK ASILMAMIŞTIR

Seçim dönemlerinde çıkıp vatandaşa olmayacak vaatlerde bulunan AKP seçim sürecinin sonrasında oluşturduğu suni ve uzak gündemlerle vatandaşın esas sorunlarının dışındaki meselelerle gündemi soğutarak vatandaşa verdiği sözü yerine getirmemeye devam ediyor. Dün seçim meydanlarında verdiği sözü AKP iktidarı yine unutmuştur. Ekonominin sırtında ciddi bir kambur oluşturacağı açıklaması ile bu gün emekli olmayı bekleyen vatandaşların taleplerine kulak asılmamış ve vatandaşlar yine mağdur edilmiştir. Evet, belki bu işin gerçekleşmesi için devletin belli bir maliyet konusunu göze alması gerekebilir ancak devlette devamlılık esastır. Devlet önce vatandaşına verdiği sözü tutmalıdır.  Mevcut AKP iktidarından verdiği sözü tutmasını bekliyoruz. Biz İYİ Parti olarak bu konuyu unutturmayacağımızı ve bu durum dolayısıyla mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın haklarının kazanımı için mücadele edeceğimizi, hak arayışlarında her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyorum.  Biz İYİ Parti olarak bu konunun çözümü için samimi olduğumuzun bilinmesini istiyorum.

 

 

Engelleri İYİ’ler aşacak

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel yaptığı açıklamada bir toplumun medeniyet ölçüsünün ancak dezavantajlı bireylerin karşılaştığı zorlukların çözümleriyle orantılı olduğunu söyledi. Örnekbaş bir ülkenin gelişmişlik düzeyini de ortaya çıkaran bu göstergenin İYİ Parti ile büyüyüp ilerleyebileceğini söyledi.

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi “Ülkemizde azımsanmayacak rakamlarda dezavantajlı birey yaşamaktadır. Bu güne kadar şehir planlamalarından tutun da birçok alanda dezavantajlı vatandaşlarımız neredeyse hiç düşünülmeyerek yok sayılmıştır. İçinde bulunduğumuz dünya koşulları göstermektedir ki engel insanların fiziksel ya da zihinsel durumu ile ilgili değildir. Toplumsal gelişmişlik düzeyinin artması bütün vatandaşlarımızın eşit sosyal haklarla, eşit devlet imkânlardan faydalanabilmesi için yollarının yürünür, devletin ulaşılır kılınması gerekmektedir.

ONLAR NE KADAR ZORLANIYORSA, MEDENİYET O KADAR YARALI DEMEKTİR

Hiç unutulmamalıdır ki değerli Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendinin de söylediği gibi hayatın ve kaderimizin karşımıza çıkardığı engeller, azimle, mücadeleyle aşılır. Ancak, beceriksizliğin, nasipsizliğin çıkardığı engeller, hayatlarımızda büyük yaralar açar, büyük izler bırakır. Bir toplumun medeniyet ölçüsü, o toplumun, dezavantajlı bireylerinin karşılaştığı zorluklardır. Onlar ne kadar zorlanıyorsa, medeniyet o kadar yaralı demektir. Onların hayatı ne kadar kolaylaşıyorsa, o ülkede medeniyet yükseliyor demektir. Bu noktada adım atarken, kararlı olmak, cesur olmak gerekir. Daha önce de defalarca ifade ettiğim gibi; Medeniyet yolunun taşlarını, sadece cesurlar döşer. Biz, eğitimden, günlük yaşama kadar her alanda, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmanın, bu yola taş döşemek olduğuna inanıyoruz.Bunun gereğini yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın… Bu ülkeyi eşit şartlara getirecek olan İYİ Parti’dir. Ancak İYİ’ler bu engelin aşılmasını sağlayacaktır.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları