120x600

Alemdar inşaat

04-12-2014 EĞİTİM

Adıge Kültür Evi Derneği Düzce’de açılıyor

Düzce Üniversitesi ve Rus Federasyonu - Adıge Devlet Üniversitesi ile Araştırma ve İşbirliği Çalışma Alanlarını Genişletiyor. Hem laboratuvar kuruldu, hem de Adıge Kültür Evi Derneği açılışı yapılacak.

Adıge Kültür Evi Derneği Düzce’de açılıyor
Bİ tur

Düzce Üniversitesi  Fen ve Edebiyat Fakültesi  Çerkes Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Konuralp Kampüsü  Yrd. Doç. Dr. Fehmi ALTIN’dan Bolu Objektif olarak aldığımız bilgiye göre,  Düzce Üniversitesi  Kafkas Dilleri Kültürleri Bölümü'nde Çerkes Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı bu sene birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ile 2014-2015 Öğretim Yılına devam ediyor. Hızla gelişen bölüm, Çerkes Dili ve Edebiyatı'nın araştırılması ve geliştirilmesi için bir hayır sever, “Kabardin Tekstil Tic. ve A. Ş.” tarafından 50. 000 TL‘den fazla destekle Çerkes Dili ve Edebiyatı Araştırmaları Laboratuvarı kuruldu. Bu Araştırma Laboratuvarı'nın açılışını 03 Aralık 2014'te Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile Adığe Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Xhunago Reşid beraber yapacaklar. Aynı  günü, Yüksek Lisans Öğrenimi için alan-deneye dayalı (ampirik) çalışmalarının alt yapısını oluşturacak olan Adıge Kültür Evi Derneği’nin açılışını da Köprübaşı  Ömer Efendi Köyü’nde yine iki rektörün katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Ayrıca iki üniversite beraber öğrenci değişim programları çerçevesinde, karşılıklı olmak üzere, Türkçe, Rusça ve Adıge dillerinde araştırma ve geliştirme laboratuvarlar kurulacak, seminerler, konferanslar ve bilimsel çalışmaların beraber yayınlanması için yeni anlaşma protokolleri imzalanacak.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları