120x600

Alemdar inşaat

30-11-2014 EĞİTİM

300 bin işsiz öğretmenle, öğretmenler günü mü kutlanır?

CHP Bolu il başkanı H.Kazım Karsu 24 Kasım öğretmenler gününde 300 bini aşkın işsiz öğretmenin kadrolu olarak atanmayı beklediğine dikkat çekerek; " AKP hükümetinin halen çalışan ve atama bekleyen öğretmenlerin yaşadığı sorunları görmezden gelmesi kabul edilemez" dedi.

300 bin işsiz öğretmenle, öğretmenler günü mü kutlanır?
Bİ tur

CHP Bolu il başkanı H.Kazım Karsu  24 Kasım öğretmenler günü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada öğretmenlerin içersinde bulunduğu Sosyo-ekonomik koşullara dikkat çekti."Türkiye’nin başta öğretmenleri olmak üzere, tüm eğitim ve bilim emekçileri her yıl sadece bir gün hatırlanmayı değil; yaşadıkları ekonomik, sosyal ve özlük sorunlarına gerçekçi ve kalıcı çözümler üretilmesini beklemektedir." diyen Karsu; "Ülkemizi yıllardır yöneten AKP,  yüz binlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek için kaynak ayırmazken kaçak saraylara devletimizin parasını bonkörce harcamaktan çekinmemiştir. Öğretmenlerimizin gerçek sorunlarını görmezden gelen AKP zihniyetinin Milli Eğitim Bakanı "Öğretmenler 3 ay tatil yapıyor, öğretmenlerin yeterliliklerini ölçeceğiz" diyerek kamuoyunda öğretmenlik mesleğin küçümseyen ifadeler kullanmaktan çekinmediğini, öğretmenlerimizin az çalışıp çok maaş aldığını iddia ederek halkımız nezdinde bu kutsal mesleği yapanları itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır" dedi.

 

"36 işsiz öğretmen ataması yapılmadığı için intihar etmiştir"

Karsu; "Ülkemizin eğitim sistemini alt üst eden politikalar uygulayan AKP hükümetleri eğitim emekçilerini esnek, güvencesiz ve angarya çalışmaya mahkum etmek isterken, diğer taraftan da 300 bini aşkın işsiz öğretmen kadrolu olarak atanmayı ve mesleklerini yapmayı beklemektedir. Bugüne kadar 36 işsiz öğretmen ataması yapılmadığı için intihar etmiştir. AKP hükümetinin halen çalışan ve atama bekleyen öğretmenlerin yaşadığı sorunları görmezden gelmesi kabul edilemez.Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitime ve öğretmenlerimize vermesi gereken önemi anlamak için Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün yaptıklarına, söylediklerine bakılması gerekir" biçiminde konuştu.  

 

"Atatürk öğretmenlere her zaman değer verdi"

 

CHP Bolu İl Başkanı H. Kazım Karsu ;"Büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK sömürgeci ve işgalcilere karşı verilen Kurtuluş Savaşımız’ın tek başına yeterli olmayacağı bilinci ile, Cumhuriyet kurulmadan, hatta Sakarya Savaşı’nın başlamasından bir ay önce, Kurtuluş Savaşımız’ın en sıcak günlerinde, Maarif Kongresi’ni toplamış; öğretmenlere “Gelecekteki kurtuluşumuzun saygıdeğer öncüleri” olarak hitap etmiş ve savaş sonrası eğitimde benimsenecek felsefenin yol haritasını açıklamıştır. İlk kez kadın ve erkek öğretmenleri aynı salonda bir araya getirmiştir. Bu tarihi olay bile onun öğretmenlere verdiği önemi gösterir. Savaş sonrası yaşanan yığınlarca sorunda önceliği hep eğitime, eğitimcilerimize vermiştir. Hatta Atatürk’ün ‘Vekil maaşları, öğretmen maaşını geçmesin” dediği hep dillendirilir.24 Kasım Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Millet Mektepleri’nde Başöğretmenliği kabul ettiği gündür. Atatürk yazı tahtası başında ulusuna çağdaş uygarlığın yolunu göstermektedir." dedi.

"Cumhuriyet’in öğretmelere verdiği misyon güncelliğini korumaktadır"

CHP Bolu İl Başkanı H. Kazım Karsu sözlerini şu şekilde tamamladı; " Mustafa Kemal Atatürk 25 Ağustos 1924’te, Muallimler Birliği Kongresi’ndeki konuşmasında  “Öğretmenler hiçbir zaman hatırınızdan çıkmasın ki Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizin başarınız Cumhuriyet’in başarısı olacaktır.” diyerek öğretmenlere yüklediği misyonu açıklamaktadır.Cumhuriyetimize, eğitim sistemimize, eğitimcilerimize yönelik olumsuz gelişmelerin artarak yaşandığı günümüzde  Cumhuriyet’in öğretmelere verdiği misyonun güncelliğini aynen korumaya devam ettiği düşüncesindeyim.Bu düşüncelerle emekli olan, görevi başında bulunan ve atama bekleyen öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım."




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları