120x600

Alemdar inşaat

12-09-2022 EĞİTİM

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Yapıldı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış töreni 100. Yıl İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Bİ tur

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nın Açılış Törenine Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış töreni Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalarla devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı yaptığı konuşmasında 2022-2023 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Bolu Valisi Erkan Kılıç, “En kıymetli varlıklarımız evlatlarımızın, ailelerinden sonra ikinci yuvası olan okullarına kavuşacakları, güzel başlangıçların, yeni umutların ve heyecanların tekraren yaşanacağı ve bugün başlayan 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İlimiz genelinde bu yıl 242 okul/kurumumuzda 55.750 öğrencimiz ve 4.256 öğretmenimizle başlayacağımız yeni eğitim ve öğretim yılının sevincini ve heyecanını eğitimin tüm paydaşları gibi bizler de can-ı gönülden hissediyor ve paylaşıyoruz” dedi.

 

 

Konuşmasında öğrencilere seslenen Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Eğitim; küçük yaşlardan itibaren ailede temelleri atılan, okul ortamında öğrenilen her yeni bilgiyle, kazanılan tecrübe ve birikimle ilmek ilmek işlenerek hayat boyu devam eden dinamik bir süreçtir. Gelişmelere son derece açık, durağan ve sınırı olmayan eğitimde başarıya ulaşmanın en doğru yolu çok çalışmaktan ve araştırmaktan geçmektedir. Sizler aileleriniz için, milletimiz için ve ülkemizin gelecek umutları için çok kıymetlisiniz. İnanıyoruz ki; belirlediğiniz hedeflere ulaşabilmek için göstereceğiniz gayret ve azimle elde edeceğiniz başarılar her birimize gurur kaynağı olacak, ülkemizin daha da gelişmesine ve çok daha iyi yerlere gelmesine katkı sağlayacaktır. Bu anlamda en büyük gayemiz; sizlerin ailesine, vatanına, milletine ve devletine bağlı, kültürünü ve özünü bilen, ahlaklı ve en önemlisi de topluma örnek bireyler olarak yetişmenizdir. Sizlere güvencimiz tam, desteğimiz her daim bakidir” dedi.

 

 

Vali Erkan Kılıç konuşmasında; “Değerli Öğretmenlerimiz; Gailesi en başta iyi insan yetiştirmek olan özünde sevgi, sabır ve fedakârlık isteyen bu ulvî mesleği icra ederken sizlere çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Çünkü yetiştirdiğiniz her fidan koca bir ormanın içinde çınar olup kökleriyle topluma yön verecektir. Bir nesli inşa etmek aslında geleceği de inşa etmektir. Sizlerden beklentimiz; her bir evladımızı geleceğe hazırlarken milli ve manevi değerlerine bağlı, yeniliklere açık, bilimi takip eden, çok yönlü düşünebilen ve üretken bireyler olmaları için donanım ve bilgi hazinenizle onlara rehberlik etmenizdir. Kıymetli Velilerimiz; Evlatlarınız bizim de evladımız bizim de gözbebeklerimizdir. Onların büyüyüp bu günlere gelmesinde şüphesiz ki en büyük pay sahibi sizlersiniz. Şimdiye kadar olduğu gibi öğrenim hayatları boyunca da çocuklarımıza varlığınızı hissettirip onlardan destek ve ilginizi eksik etmeyeceğinize olan inancımız tamdır.

 

 

Unutmayalım ki; çıkılan bir yolda doğru sonuca ulaşabilmenin yolu ortak hareket etmekten geçer. Bu bağlamda başarılı ve verimli bir eğitim-öğretim dönemi geçirebilmek için okul yönetimiyle, öğretmenlerimizle iletişim ve iş birliği halinde olmanız sürece olumlu katkılar sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anarken görevini yaparken şehit olan öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ülkemize, milletimize ve Bolulu Hemşehrilerime hayırlı olmasını temenni ediyor, geleceğimizin teminatı evlatlarımıza, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve tüm eğitim camiasına sağlıklı, huzurlu ve başarılarla dolu bir eğitim yılı diliyorum” dedi.

 

 

2-A sınıfı öğrencilerinin folklor gösterisinin de yapıldığı törende 4-C sınıfı öğrencisi Ömer Çağan Öztürk “Okulumuz” şiirini, 4-D sınıfı öğrencisi Ceyda Ebrar Doruk “Yeni Ders Yılımız” şiirini okurken 4’ncü sınıf öğrencilerinin Koro çalışmasını sunmalarının ardından sona erdi.

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları