120x600

Alemdar inşaat

05-09-2019 EĞİTİM

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Bolu Valisi Ahmet Ümit Başkanlığında 2019-2020 eğitim öğretim yılı “Okul Güvenliği Toplantısı” yapıldı.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı
Bİ tur

Toplantıya Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, İl Emniyet Müdür Vekili Tuncay Sancak, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat, Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürleri, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri ve müdür yardımcıları, okul aile birlikleri başkanları ve başkan yardımcıları katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda kurum amirleri okulların güvenliklerinin sağlanması konusunda yapılan çalışmaları sunu şeklinde katılımcılara aktardı. 

 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, JANDARMA KOMUTANLIĞI, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SUNUMLARI YAPILDI

 

Emniyet Müdür Vekili Tuncay Sancak tarafından yapılan sunumda okullarda öğrencilerin güvenliği noktasında mevcut durumu, geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yapılan ve bu eğitim öğretim yılında yapılacak çalışmaları aktardı.  Sorumluluk bölgesinde bulunan okullar ile ilgili olarak bilgiler veren Emniyet Müdür Vekili Sancak, okullarda görev alacak irtibat görevlileri, güvenlik kameraları, internet cafe denetimleri, kötü madde kullanımını engellemeye yönelik çalışmalar, öğrenci, veli ve okul servislerine yönelik verilecek eğitim ve seminerler ile ilgili katılımcılara bir sunum yaptı. Bir diğer sunumda ise;  İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, 2019-2020 eğitim öğretim yılında sorumluluk alanlarında alınacak güvenlik tedbirleri  ile  geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında yapılan çalışmalar, alınan önlemler ve takip edilen konularla ilgili katılımcılara bilgiler aktardı. Daha sonra bir sunum gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, okulların güvenliğini sağlamak konusunda daha önceki toplantılarda alınmış kararlar, uygulamalar ve yeniden yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Okullardaki kamera sistemleri,  yapılan tadilat ve iyileştirmeler,  bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmalar, okul çevresinde alınacak tedbirler ile ilgili yapılan toplantı ve seminerler ve okul servisleri ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında yaptığı sunumla katılımcılar bilgilendirdi.  Sağlık İl Müdürü Muhammed Emin Demirkol ise sunumunda okul sağlığı programında yapılan çalışmalar, Beslenme Dostu Okular sertifikasını almaya hak kazanan okullar, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar vb. konularda katılımcılara bilgiler aktardı. 

 

 

 

“YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILIMIZ HAYIRLI OLSUN”

 

Toplantıda son konuşmayı yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, öncelikle yeni eğitim öğretim yılının ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni etti.   Vali Ümit, “9 Eylül Pazartesi günü inşallah 225 okulda 2 bin 694 derslikte 4 bin 298 öğretmen ve henüz kesinleşmemiş rakamlara göre 50 bin 41 öğrencimiz ders başı yapacak. Öncelikle ben tüm eğitim camiamıza ve evlatlarımıza bu eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Evlatlarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim almalarını sağlamak için bir araya geldik. Her anne babanın en değerli varlığı çocuğudur, evladıdır. Bir milletin de bir devletin de en kıymetli hazinesi madden ve manen iyi yetişmiş insan gücüdür, gençleridir. 

 

 

“BOLU OLARAK HEDEFİMİZ ÖNCEKİ YILLARDAN DAHA AZ PROBLEM, DAHA BÜYÜK BAŞARI, DAHA FAZLA HUZURDUR”

 

Tarih boyunca cephelerde bizleri yenemeyenler arka planda yüzyıllar boyunca kurdukları tuzaklarla, kumpaslarla, dümenlerle, kendilerine göre gerçekleştirdikleri formüllerle bu millete karşı akıl almaz birçok uygulamalara girmişlerdir. Maalesef bilerek yada bilmeyerek bu kumpaslara çanak tutanlar olmuştur. Bunların sonucunda toplumumuzun kültürüne uymayan vb. Ama biz biliyoruz ki bu millet genetik olarak tarih olarak, kültür olarak, tarihine de, kültürüne de, devletine de, vatanına da, bayrağına da, milli ve manevi değerline de ve doğal olarak gençlerine de sonuna kadar sahiptir ve sahip olacaktır. Bu çerçevede konunun ehemmiyeti göz önünde bulundurularak İçişleri Bakanlığımız, Milli eğitim Bakanlığımız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ve diğer ilgili bakanlıklar kendi içlerinde koordineli olarak bir takım tedbirler geliştirmişlerdir. Geçtiğimiz birkaç yıldır bunlar uygulanıyor ve bundan sonraki yıllarda da uygulamaya devam edeceğiz. Bugün de İçişleri Bakanlığımızın konuyla ilgili genelgesi gereğinde Okul Güvenlik Toplantısını yapmış bulunuyoruz.  Bolu olarak hedefimiz önceki yıllardan daha az kaza, daha az sıkıntı, daha az problem, daha büyük başarı, daha fazla huzurdur. Bu hedefin gerçekleşmesi için güvenli internetten okul çevresi güvenliğine, okul önü öğrenci geçitlerinden internet kafelere varıncaya kadar sağlıklı bir eğitim-öğretimi olumsuz etkileyebilecek her türlü eylem ve işleme karşı gerekli tedbirler alındı, daha da alınmaya ve uygulamaya devam edilecektir.  Bunu hep beraber başaracağız. Evlatlarımızın sağlıklı ve iyi bir şekilde eğitim alıp yarınlarımıza hazır bir bireyler olarak yetişmesi için yaptığımız bu toplantının ilimize tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları