120x600

Alemdar inşaat

27-12-2014 SPOR

1915 için Sarıkamış’a Bolu toprağı götürüyorlar

Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul temsilciliği bisikletçileri düzenledikleri etkinlik çerçevesinde Sarıkamış Şehitlerinin 100. Yılına sayılı günler kala o günleri anımsatabilmek için bir hatırlatma yolculuğu düzenledi.

1915 için Sarıkamış’a Bolu toprağı götürüyorlar
Bİ tur

İki gün önce İstanbul’dan  yola çıkan ve 04 Ocak 2015 günü Sarıkamış’ta olabilmeyi amaçlayan bisikletçiler, her geçtikleri ilden o ilin toprağını alarak Sarıkamış’a götüreceklerini belirttiler. Bisikletçiler 22 Aralık sabahında da ilimize gelerek Bolu Valiliği önünde amaçlarını açıklayan bir pankart ile birlikte görüntülendiler. Bolu ‘dan da Bolu toprağını yanlarına alarak yollarına devam ettiler. 

 

Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul temsilcisi Tuna Akyüz,  "Sarıkamış’ı hatırlatmak, 100 binden fazla  askerin öldüğü 1915 ‘i hatırlatmak adına yola çıktıklarını" söyledi.
 

1915 yılında Sarıkamış’ta neler yaşanmıştı?

Birinci Dünya Savaşı’nda Ruslara karşı yapılan ve 109 bin 274 askerin öldüğü Sarıkamış harekatı, Osmanlı İmparatorluğu'nun mağlubiyeti ile sonuçlanmış, Doğu Anadolu Bölgesi Ocak 1915 tarihiyle artık hiç kimseye ait olmayan, belirsizliğin ve karmaşanın hüküm sürdüğü bir yere dönüşen Sarıkamış olarak kalmıştı.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SPOR HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları