120x600

Alemdar inşaat

19-09-2019 BOLU

19 Eylül Gaziler Günü Bolu’da Kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 1921 yılında mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gün olması nedeniyle 27.06.2002 tarihinde çıkartılan 4768 sayılı kanun gereğince 2002 yılından itibaren her yıl 19 Eylül'de kutlanan "Gaziler Günü" münasebetiyle ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Bolu Valiliği organizasyonunda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda ilk tören Anıtpark’ta yapıldı.

19 Eylül Gaziler Günü Bolu’da Kutlandı
Bİ tur

Gaziler günü tören programına Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Garnizon Komutan Vekili Tankçı Kıdemli Albay Cavit Nartop, CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu, İYİ Parti Bolu il başkanı Ahmet Örnekbaş, İl genel meclisi başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan,Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Vali Yardımcıları Ahmet Atılkan ile Çağlayan Kaya, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız, Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhittin Özel, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, askeri erkan, Gaziler ile Şehit yakınları katıldı.

 

 

Tören Bolu Valisi Ahmet Ümit’in Valilik çelengini Atatürk Anıtı’na sunmasıyla başladı.  Bolu Garnizon Komutan Vekili Tankçı Kıdemli Albay Cavit Nartop, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindekiler İzzet Baysal Caddesi'nden yürüyerek Muharip Gaziler Derneği’ni ve Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ettiler.

 

 

İlk olarak Bolu Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret eden Bolu Valisi Ahmet Ümit’i ve beraberindeki heyeti gazilerimiz karşıladı. İçten bir sohbetin gerçekleştiği ziyarette Vali Ahmet Ümit, gazilerimizin anılarını kendilerinden dinleyerek yakından ilgilendi ve sohbet etti.Daha sonra Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni de ziyaret eden Sayın Valimiz Ahmet Ümit ile beraberindeki heyet Dernek Başkanı Muhittin Özel ve Dernek üyeleriyle sohbet ettiler. Vali Ahmet Ümit, her iki Dernek yetkililerinin taleplerini de aldı ve gereğinin yapılacağını belirtti.

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları