120x600

Alemdar inşaat

21-09-2023 EKONOMİ

100.yıl Bolu fuarı daha ilk günden büyük sükse yaptı

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Bolu Fuarının açılışına yoğun bir katılımın olduğu gözlemlendi. Açılış töreninde yaptığı konuşmasında “fuar” olgusunun önemine değinen BTSO Başkanı Abdullah Alemdar; “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında gerçekleştirdiğimiz 100. Yıl Bolu Fuarımıza büyük bir ilgi gösteren firmalarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bolu iş dünyası olarak fuarlar bizim önemle üzerinde durduğumuz bir konudur. Çünkü ilimizin ve ülkemizin ticaretinin gelişmesi noktasında fuarlar çok önemli bir konuma sahiptir” dedi.

100.yıl Bolu fuarı daha ilk günden büyük sükse yaptı
Bİ tur

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yayınlanan ulusal fuar takviminde yer alan ve geleneksel hale gelen 100. Yıl Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Yapı, Mobilya ve Ev Tekstil fuarı, Kalıcı Konutlar fuar alanında ziyaretçilere kapılarını açtı.  21-24 Eylül 2023 tarihleri arasında açık olacak olan fuar kapsamında 50'nin üzerinde firmanın stant açması dikkat çekti.

 

 

Yaptığı açılış konuşmasında, Bolu ilinin ticari potansiyeli yüksek bir il olduğunu ve bu açıdan fuarların büyük önem arz ettiğini belirten Bolu Valisi Erkan Kılıç firma stantları ve ürünleri inceleyerek fuar organizasyonunda emeği geçenleri tebrik etti. Vali Kılıç; “Bolu olarak başta kanatlı et sektörü olmak üzere ahşap ve mobilya gibi sektörlerde bütün dünyaya ürünlerini ihraç eden firmalarımız var. Bu firmaların sayılarının artması hem Bolu’ya hem ülkemize çok büyük katkılarda bulunacaktır. Bu fuarlar hem kendimizi gösterebilmek noktasında hem de buraya katılacak firmaların yeniliklerini görmek anlamında büyük faydalar sağlayacaktır” dedi.

 

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise “fuarlarımızı daha da büyütüp bölgeye yayabilmek adına modern bir fuar kompleksine İlimizde ihtiyaç duyulmaktadır. Bu yüzden 14 Burda’nın kuzeybatısında, 18. Madde uygulaması olan çalışmamız tamamlandıktan sonra önümüzdeki yıl yaklaşık 42 dönümlük bir belediye hizmet alanı buraya kazandıracağız. Muhtemelen önümüzdeki yıl bu fuar, o büyük, 42 dönümlük alanda gerçekleştirilecek ve bölgesel bir fuara dönüşecek” ifadelerini kullandı.

 

Bolu Milletvekili Türker Ateş ise Bolu’da ilk 100’e giren firmaların varlığına dikkat çekerek; “Böyle dinamikleri olan bir il olmamıza rağmen sektörel bazda teşvik alamayan bir ildik. Bu yüzden firmalarımıza destek verme ihtiyacı doğdu. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı dönemimde “Nasıl destek veririz?” diye düşündük. TOBB’un desteğiyle tüm sektörleri kapsayan bir fuar yapalım dedik. Ve o günlerden bugüne geldik. Çünkü Bolu ‘da her şartta üreten ve pazarlayan firmalar var” şeklinde konuştu.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında 100.yıl Bolu fuarı adıyla 21-24 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Yapı, Mobilya ve Ev Tekstil Fuarları’nın önemine işaret eden Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Alemdar ise “Firmalarımızın ürettiğini tanıtıp – satabilme noktasında fuarlar en iyi organizasyonlardır. Çünkü fuarlarda ürünler doğrudan müşteriyle buluşmaktadır. Bu anlamda Ankara ve İstanbul gibi iki metropol kentin arasında son derece önemli bir konumda yer alan Bolu, fuarcılık konusunda ülkemizin bir cazibe merkezi konumunda olabilecek bir ilimizdir. Sektörel nitelikli ulusal ve uluslararası sayısız fuar organizasyonunu İlimizde yapabiliriz. Bolu’da bir bölge fuarı yapmayı da planlıyoruz. Özellikle kanatlı sektörle alakalı fuarlarımız İstanbul’da yapılıyor.  Bolu olarak yüzde 34’ünü temin ettiğimiz kanatlı sektör alanındaki fuarların bundan sonra yeni yapılacak fuar alanıyla birlikte burada yapılmasını planlıyoruz” biçiminde konuştu.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları