120x600

Alemdar inşaat

08-08-2016

Hayat Mucizelerle dolu onu keşfet!


Kelebekler Bahçesi

 

Hafta sonu Konya Selçuklu Belediyesinin yaptırdığı kelebekler için kelebek şeklinde yapılan tropikal serayı gezdim. Avrupa’nın en büyük Tropikal Kelebek Bahçesinde Kelebeklerin doğayla dansını izleyip, stresten uzaklaşıp ve rahat bir gün geçirebileceğiniz harika bir yer.

 

 

Bahçeye girdiğimiz zaman, doğa rehberleri doğa yürüyüşü boyunca rehberlik ediyorlar. Binlerce bitki ve kelebeğin bulunduğu benzersiz bir atmosferle karşılaştığım zaman gerçekten hayatın mucizelerle dolu olduğunu bir kere daha anladım. Doğanın renkli mücevherleri olan kelebeklerin doğal yaşamlarını izlerken büyülendim. Tropikal bir ortamda kelebeklerin birbiriyle ve doğayla olan harmonisine şahit oldum.

Yetkililerden aldığım bilgiye göre; Tropikal Kelebek Bahçesi, 3500 m2'lik gezi alanı ile toplamda 7.600 m2'lik bir kullanım alanına sahip bulunmakta. 1.600 m2'lik kelebek uçuş alanı 15 tür kelebeğe doğal yaşam alanı sunmakta. Bahçede 98 türe ait 20.000 adet bitki bulunmakta, kelebekler kendi nektar bitkileri etrafında uçarken gözlenebilmektedir.

 

 

Malezya’dan İngiltere’ye, Hollanda’dan Meksika’ya kadar dünyanın dört bir yanından farklı türlere ait 10 bin kelebek bulunmakta. Kelebeklerin doğal yaşamlarının gözlemlenebileceği tropikal kelebek bahçesinin yanı sıra, aynı anda ziyaretçilerin kelebeklerin koza oluşumlarını da izleyebilecekleri bölümler, tropikal bitki türlerinin yetiştirilebileceği üreme çiftliği, değişik böcek türleri ile ilgili görsel objelerin olduğu koza şeklinde dizayn edilmiş mekanlardan oluşan böcek müzesi, kelebeklerin yaşam döngüleri ile projeksiyonlu sunumlarının yapıldığı sinema salonu, müzeyi ve kelebekleri hatırlatan ürünlerin yer aldığı mağazalar, kafeteryalar bulunmaktadır.

 

 

Stresten uzak, rahat bir gün geçirilecek bu güzel bahçenin yapımında emeği geçenleri kutluyorum. Ancak, görevlilerin eğitimden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Uyarılar ve kurallar oradaki canlı türlerini korumak amaçlı olduğunu biliyorum ama nezaket dili de çok önemli.

Konya’ya, yolunuz düşerse kelebeklerin doğayla dansını izleyin, stresten uzaklaşın ve rahatlayın derim. Eğer şanslıysanız bir kelebek omzunuza konar ve tüm yürüyüş boyunca size eşlik edebilir.

 

 

 


www.boluobjektif.com'da yer alan köşe yazarlarının yazıları kendi görüşleridir. Yazdıkları köşe yazılarından dolayı www.boluobjektif.com sorumlu tutulamaz.



Diğer Yazıları
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları