120x600

Alemdar inşaat

26-01-2015 İnci Abla
İnci Abla

İnci Abla

“Türkiye'nin yeri Arabistan çölleri değil çağdaş batı uygarlığı olmalıdır.”

Bolu’nun İnci ablası her hafta değişik konularda sorduğunuz sorularla sizlerle birlikte oluyor. Sizde her konudaki sorularınızı çekinmeden [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

 

 

Sevgili İnci ablacım. Bu satırları size Yunanistan'daki seçim sonuçlarının hemen açıklanmasının ardından sıcağı sıcağına yazıyorum. Tıpkı Yunanistan gibi Türkiye'de de sosyal gelişmişlik durumu iyi değil, adil bir gelir bölüşümü yok gibi. Zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor.Böyle ülkelerde sosyal demokrat ya da sol partilerin iktidara gelmesi gerekirken bizde niyeyse bunun tam tersi oluyor.Bunun sebebi muhalefet mi? yoksa başka bir şey mi?

Z.E.BOLU

 

Sevgili Z.E

 

Türkiye’de adil gelir dağılımı hiçbir zaman olmadı. Olacağını da düşünmüyorum. Cebimize giren para için gerekli mücadeleyi yapmıyoruz. Sosyal demokrat ya da sol partilerin iktidara gelmesi ne yazık ki bizim ülkemizde zor. Çünkü omuz omuza mücadele yok. Muhalefet tam olarak görevini yapsa, tüketim yerine üretim yapsak sanırım adil gelir dağılımı olur. Ama bu da ne derece gerçekleşir bilemem. 

 

Saygıdeğer İnci abla yazılarınızı büyük ilgiyle takip ediyorum. Ben ölüye saygı gösterilmesi gerektiğini düşünen biriyim ama bayrağımızın bir suudi kral için yarıya indirilmesini doğru bulmadığımı söylemek istiyorum. Türkiye'nin yeri Arabistan çölleri değil çağdaş batı uygarlığı olmalıdır.Zaten milyonlarca Müslüman da İslam ülkeleri yerine Avrupa ülkelerinde yaşamak istediklerini söylüyorlar bizim ülkemiz laik bir ülke olduğu için çok şanslıyız ama İslam dininin algısının işid,öso ve son fransa olayları sonrasında pek iyi olmadığı kanaatini taşıyorum. Size göre de doğru mu düşünüyorum?

İ.M.Bolu

Sevgili İ.M

 

Ölüye saygı elbette gösterilir. Sizin de dediğiniz gibi Suudi Kral’ı öldü diye Ulusal yas ilan edilmesini ben de doğru bulmuyorum. Onca şehit verdik, çok değerli insanlarımızı kaybettik. Bu durumda bayrağımızın yarıya indirilmesi bana göre de hiç hoş değil. İslam dini ne yazık ki bahsettiğiniz örgütler sayesinde çok da güzel algılanmıyor. Halbuki tam tersi İslam barıştan haktan, adaletten yanadır. İleriye gideceğimize geriye gitmeyi tercih eden bir Ülke olarak laikliğimiz de tartışılacak düzeye gelmiş bulunmaktadır.


www.boluobjektif.com'da yer alan köşe yazarlarının yazıları kendi görüşleridir. Yazdıkları köşe yazılarından dolayı www.boluobjektif.com sorumlu tutulamaz.



İnci Abla Diğer Yazıları
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları