120x600

Alemdar inşaat

08-12-2014 İnci Abla

İnci abla, Bolulularla birlikte olmaya devam ediyor. Sizlerde her konudaki sorularınızı çekinmeden yazabilirsiniz.

 

Değerli İnci ablacığım, inşallah iyisinizdir. Benim derdim nasıl söylesem bilemiyorum ama şey işte. Bir türlü yaşıtım olan kızlarla kontak kuramıyor ilgi pek duyamıyorum. Kendimden yaşça büyük bayanlara ilgi duyuyorum. Acaba bu psikolojik bir rahatsızlık mıdır? Gazetelerde aralarında ciddi yaş farkı olan çiftlerin mutlu oldukları yönünde haberler okuyorum. Benim durumum normal midir? Değil midir? Saygılar sunuyorum.

                                                                                                                                                                            B.E. BOLU

Teşekkür ederim iyiyim. Kendinizden büyük hanımlara ilgi duymanız psikolojik bir sorun olabilir. Yaşıtlarınız ile neden iletişim kuramadığınızın alt sebeplerini bilmek lazım. Bu yüzden profesyonel yardım almanız gerekir. Şimdi gazetelerde okuduğunuz mutlu çift hikâyelere göre genelleme yapmak doğru değil.

 

Çok sevgili İnci ablacığım yeni köşeniz hayırlı olsun, artık benim de bir İnci ablam daha doğrusu danışabileceğim bir insan var. Köşenizi beğenerek izliyor takip ediyorum. Bolu’da yaşayan bir genç kız olarak geleceğimden endişe ediyorum. İş bulma, bulsam bile bir gün kapı önüne konulma endişesi, evlenme, çocuk sahibi olma konusunda ciddi kararsızlıklarım var. Doğru insanı nasıl bulabilirim? Beni aydınlatırsanız sevinirim.

                                                                                                                                                                            F.G. BOLU

 

Teşekkür ederim. Kızım keşke yaşını da yazsaydın. Sorundan anladığım kadarı ile şu an lisede okuyorsun. Yani yolun çok başındasın. Öncelikle üniversite için bir hedef belirlemen gerekiyor. Ne okumak istiyorsun? Kaygı dozunu ayarlarsan seni kamçılayan bir duygu olur. Azı karar çoğu zarar diye boşuna dememişler. Hedef belirlemek kaygını azaltacaktır. Bir de risk almayı öğrenmelisin. Hayatın kendisi bir risktir zaten. Hiçbir şey hazır bir biçimde sunulmaz önüne. Sen çabalamalısın. Henüz hayata dair bir hedefin yok. Hedefini belirle, sonrası kendiliğinden gelir.


www.boluobjektif.com'da yer alan köşe yazarlarının yazıları kendi görüşleridir. Yazdıkları köşe yazılarından dolayı www.boluobjektif.com sorumlu tutulamaz.



İnci Abla Diğer Yazıları
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları