120x600

Alemdar inşaat

14-11-2014 BOLU

“Yöneticiler ayrıştırmacı değil birleştirici olmalı”

Bolu’da konuşan Türk Ocakları Genel başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz“Bugün en çok Osmanlıcıyız diyenler Osmanlı’yı maalesef anlamıyorlar” dedi.

“Yöneticiler ayrıştırmacı değil birleştirici olmalı”
Bİ tur

Türk Ocakları Genel başkanı Prof.Dr.Mehmet Öz Bolu’ya gelerek ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.Bi-Tur Restaurant’ta gerçekleştirilen toplantıya Bolu Vali yardımcısı Necdet Özeroğlu, Gazelle Resort Otel Sahibi Halit Ergül,Eski MHP Bolu  milletvekili adaylarından Murat Yapıcı, eski Bolu Türk Ocağı başkanlarından Eyüp Ahi ve Mustafa Öz,MHP Bolu il başkanı Mehmet Aydın,BBP Bolu il başkanı Mahmut Alan ve eski MHP il başkanlarından Yalçın Bütüner gibi isimler  katıldı.Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Bolu Şube başkanı Ercan Üsküp derneklerinin milli kültürün, ahlak ve fikir edebiyatının geliştirilmesi, milli birliğin kuvvetlendirilmesi ve Türklüğün yüceltilmesi amacıyla kurulduğunu söyleyerek; “102 yıldır bu ülkü uğrunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz, Son günlerde orta doğuda yaşanan olaylar en çok bizim ülkemizi etkilemektedir. Kobani meselesi bahane edilerek çıkarılan olaylar sonucunda çözüm süreci zedelenmesin diye verilen tavizler, PKK’nın alan hâkimiyetini genişletme siyasetini doğurmuştur. Bu durumda sözde ana hedefinden vazgeçtiğini ilan eden bir terör örgütüne güvenilemeyeceğini açıkça gözler önüne sermiştir” şeklinde konuştu. Üsküp sözlerini ; “12 saat içersinde 70 bin Kobanili Kürt kardeşimizi Türkiye sınırlarına aldık. 3 gün içinde 200 bin kişiyi daha aldık” diye övünen başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş’a Telaferde Işıd katliamında ölenlerin hesabı, kaçıp Şengal dağlarına aç susuz yardım bekleyen 6 bin Türkmen kardeşlerimiz için ne yaptıklarının hesabını milletimizin sorması gerekir” şeklinde tamamladı. Daha sonra 4000 yıllık Türk tarihinin anlatıldığı 16 dakikalık sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

 

“Taviz siyaseti”nin sonu yoktur

 

Sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Türk Ocakları Genel başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz 3 kıtada hüküm süren bir neslin evlatları olduğunu söyleyerek; “Günümüzü anlamak ve geleceği kurmak için buna ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. Türkiye’yi yönetenlerin ülke tarihini iyi bilmesi gerektiğini söyleyen Öz çözüm süreci ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; “Bir terör örgütünün silahlı tehdidinin gölgesi altında atılan adımların tamamı, silahlı şiddet ile elde edilen kazanımlar olarak algılanacaktır. Bu bağlamda bir “taviz siyaseti”nin sonu yoktur. Terör örgütüne güvenilemez. Ülkede huzur ortamı tesis edilsin isteniyorsa bunun yolu etnik ve mezhebi temelde ayrılıkları derinleştirecek düzenlemelerden değil ülkede genel manada demokratikleşmeyi geliştirecek tedbirlerden geçer.” Şeklinde konuştu.

“Milliyetçiliği en son Türkler yaptı”

 

Osmanlı da Milliyetçiliği en son Türklerin yaptığına dikkat çeken Öz; “Türkler bu topraklarda kurucu asli unsur olarak hiçbir zaman milliyetçilik yapmadı. Diğer asli unsurlar milliyetçilik şemsiyesi adı altında Osmanlı’dan ayrılmaya başlayınca Anadolu yok olmaya sürüklendi. Tam bu aşamada Mustafa Kemal ve arkadaşları ulusal kurtuluş savaşını başlattı.Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk milleti yeniden ayağa kalktı” biçiminde konuştu.

 

“Taş atan bir Türk milliyetçisi gördünüz mü?”

 

“Siz hiç sokaklarda adam öldüren, araba yakan,taş atan bir Türk milliyetçisi gördünüz mü? “Şeklinde konuşmasını devam ettiren Türk Ocakları Genel başkanı Prof.Dr.Mehmet Öz; ”Gelinen noktada, Suriye’deki gelişmeler bahane edilerek çıkarılan olaylar sonucunda, esasen PKK’nın sırf süreç zedelenmesin diye göz yumulan alan hâkimiyetini genişletme siyasetinden duyulan endişenin de tesiriyle, “çözüm süreci” iflas etmiştir” dedi.

“Şah İsmail ile Yavuz Sultan Selim’i barıştırmalıyız”

 

“Bugün en çok Osmanlıcıyız diyenler Osmanlı’yı maalesef anlamıyorlar” diye konuşan Öz; “ Biz Şah İsmail ile Yavuz Sultan Selim’i barıştırmalıyız. Geçmişteki acıları deşmek bizlere bir şey kazandırmaz. Yöneticiler iş yapmalı ama toplumun içindeki ayrılıkları derinleştirmemeli. Yöneticinin asli görevi milletin birliği ve sosyal barışı sağlamaktır” dedi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları