120x600

Alemdar inşaat

25-11-2014 SİYASET

“Üreticilerin ve çiftçilerin yanındayız”

Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek’in son ziyaretçileri 1700 kayıtlı üyesi bulunan Bolu İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Muzaffer Bilici ile Bolu İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği başkanı İsmail Akman oldu.

“Üreticilerin ve çiftçilerin yanındayız”
Bİ tur

Bolu İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Muzaffer Bilici ile Bolu İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Akman, Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek’i ziyaret etti. Ziyarette birlik işleyiş ve yapısı hakkında da bilgiler veren Muzaffer Bilici, 1700 kayıtlı üyelerinin bulunduğunu ve bu üyelere farklı ilçede bulunan 4 şube ile hizmet verdiklerini söyledi. Bilici, bu şubelerde üye ol mayan işletmelerden de yararlandığını belirterek, “Tarım İl Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde bize üye olmayan yaklaşık 13 bin işletmeye de küpeleme çalışması ve kayıt altına alınması konusunda da yardımcı oluyoruz. Yaklaşık 20 personelimizin 10 tanesi üyelerimize hizmet vermek için sürekli sahada. Bunun yanında yem, süt sağım dezenfektanı ve parçaları ve katkı maddeleri gibi üyelerimizin birçok ihtiyacı birliğimiz tarafından karşılanıyor” dedi.

“DEVLETİMİZİN CİDDİ DESTEKLERİ SÖZ KONUSU”

Hükümetin tarım ve hayvancılık alanında çiftçiye verdiği desteğe de değinen Bilici, “Devletimizin vermiş olduğu desteklerden oldukça memnunuz. Yaklaşık 2 yıldır Ulusal Süt Konseyi’nin devreye girmesi üreticiye olumlu bir şekilde yansıdı ve süt fiyatları dengelendi. Süt fiyatlarımız 1.030 ile 1.080 TL arasında değişmekte. Yaklaşık bir yıldır da üreticimiz et ve sütten para kazanıyor. Dediğimiz gibi devletimizin ciddi destekleri söz konusu. Bizlerin aracılığıyla anaç hayvan desteği, süt desteği ve buzağı desteği adı altında 5 buçuk milyon TL destek dağıtılıyor” diye konuştu. Bilici’nin ardından konuşan Bolu İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Akman ise, “Önceden çiftçiye destek verilmiyordu fakat bu hükümet zamanında ciddi derecede destekler verildi. Yaklaşık 287 üyemiz var. Merkez Birliğimiz ve Bakanlığımız işbirliği ile yaptığımız çalışmada üyelerimize sözleşmeli besilik hayvan getirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

“TARIMSAL DESTEKLERİ ALANA YAYARAK HAREKET EDİLDİ VE BUNUNDA MEYVELERİ ALINDI”

Bilici ve Akman’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek’te iktidara geldikleri tarihten itibaren tarıma büyük destek verdiklerini söyledi. Tarımın ülke ekonomisine verdiği önemine vurgu yapan Coşkunyürek, “Tarımın ülkemiz açısından önemini bilerek hareket ettik bugüne kadar ve bununda meyveleri alındı. Şuanda tarım ihracatımız ülke olarak ciddi anlamda artmış durumda. Üretiyoruz, kendimize yetiyor hem de dışarıya satıyoruz. Bu güzel bir gelişme” dedi.

“ÜRETİCİMİZİN MEMNUN OLMASI BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Et ve süt fiyatlarında yaşanan iniş ve çıkışlara da değinen Coşkunyürek, “Zaman zaman süt ve et fiyatlarında iniş ve çıkışlar olabiliyor. Arz ve talep dengesine göre zaman zaman değişiyor. Ama şuanda bir istikrarın olması, üreticimizin memnun olması bizleri mutlu ediyor. Bugüne kadar üreticimizin yanında olduğumuz gibi yarında tüm çiftçilerimize tüm üreticilerimize destek olacağız. Onların ihtiyaç ve talepleri neyse sizlerle birlikte el birliği yapıp ilgili makamlara iletip o sorunları çözmek için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları