120x600

Alemdar inşaat

30-11-2014 TURİZM

Düzce belediyesi bu işi biliyor!

Düzce Belediyesi, Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu'na hazırlanıyor. Sempozyumun tanıtım toplantısı için akademisyenler ve medya mensuplarıyla bir araya gelen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, iki gün boyunca sürecek sempozyumdan elde edilen verilerin Düzce'nin tarihini aydınlatan bir kitap haline getirileceğini ifade etti. Toplantıya Düzce belediye başkanı Mehmet Keleş’in danışmanı İlahiyat doktoru, Araştırmacı, yazar Dr.Faruk Ermemiş’te katıldı.

Düzce belediyesi bu işi biliyor!
Bİ tur

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu Tanıtım Toplantısı Coşkun yemek fabrikasının salonunda gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 21- 22  Kasım tarihlerinde düzenlenecek sempozyumun geleneksel bir hale getirilmesini  hedeflediklerini söyledi. Düzce'yi kültür ve sanat şehri haline getirmek adına gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahseden Keleş, sempozyumda elde edilen verilerin kayıt altına alınarak kitaplaştırılacağını vurguladı. Başkan Keleş, " Kültür ve sanat şehri haline getirmeyi hedeflediğimiz Düzce'de göreve geldiğimiz günden bu yana birçok kültürel faaliyet düzenledik. Düzce'nin tarihi ve kültürel özelliklerini ortaya koyabilmek adına Kültür Günleri düzenledik. Laz, Çerkes, Roman, Abhaz vatandaşlarımızın kültürlerini yakından tanıma fırsatı bulduk. Kültür Günleri'ni uluslararası bir boyuta taşıyarak Sırp ve Makedon kardeşlerimizi Düzce'de ağırladık. Onların kültürlerine şahit olurken, kendi kültürlerimizi de onlara tanıttık. Konuralp Gazi Anma Günü düzenledik. Tarihi şahsiyetlerimizi rahmet ve şükranla andık. Düzce Avrupa Birliği Projeleri Eğitimi Tanıtım Toplantısı düzenledik. İlçe belediyelerimizin de katıldığı toplantıyla Düzce'ye yatırım imkanlarını ve Avrupa Birliği Fonlarından etkin yararlanma sürecini başlattık.  Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz Düzce Şehir Kimliği Çalıştayı'nda birarada olduğumuz Düzceli hemşerilerimizin ifade ettikleri beklentilerden, Düzce'mizin tarihi ve kültürüyle ön plana çıkan bir turizm şehri olabileceğini gördük. Bu hafta, Düzce'nin gelişen kimliğine fayda sağlayacak yeni bir etkinliğe imza atıyoruz. 21-22 Kasım tarihlerinde Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu düzenliyoruz. Geleneksel hale getireceğimiz sempozyumun birincisinde kıymetli akademisyenlerimizle birlikte tarihi ve kültürel değerleriyle eşsiz Düzce'mizin çok yönlü zenginliklerini paylaşacağız. Düzce'nin binlerce yıla uzanan antik tarihini, Türk ve Osmanlı tarihindeki yerini, Konuralp'i konuşacağız. Gelişen ve büyüyen Düzce Üniversitesi'ni konuşacağız. Bir çok kültürel motifi bir arada barındıran Düzce'nin etnik zenginliğini tanıyacağız.” Biçiminde konuştu.

 

Bu bilgiler geleceğe ışık tutacak!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş; “21 Kasım Cuma günü yapılacak sempozyum açılışında benim de panel başkanlığı görevini üstlendiğim açılış panelinde Prof. Dr. Halil İnalcık, Prof. Dr. Enver Konukçu, Prof. Dr. Güngör Uras ve Düzce Üniversitesi Rektörümüz Prof Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun değerli sunumlarını paylaşacağız.  Ardından iki gün boyunca iki ayrı salonda eş zamanlı olarak yürütülen sempozyumlarla kıymetli akademisyenlerimiz tebliğlerini sunacaklar. Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu'nda ortaya konulan bilgiler bu 2 günle sınırlı kalmayacak. Bu bilgiler kitaplaşacak, kalıcı olacak, geleceğe ışık tutacak.  Kıymetli akademisyenlerimizin titiz araştırmaları sonucu ortaya çıkan bu bilgileri, Düzce sevdalısı ilim ve kalem sahibi hemşehrilerimizin de katkılarıyla kitap haline getiriyoruz. Şunu yürekten ifade etmeliyim ki, Düzce'nin saklı kalmış tarihini ortaya çıkartmak için kolları sıvadığımızda bizimle aynı heyecanı paylaşan arkadaşlarımızı, dostlarımızı, hocalarımızı ve üstadlarımızı yanımızda görmek bize cesaret verdi.  Onlar çalışmalarını özveri ve titizlikle yürüttü. Düzce'nin tarihi geçmişini mercek altını aldı.  Düzce'nin tarihini aydınlatacak ilk kitabı ortaya çıkartmamız için bize zemin hazırladı.  Ben, Düzce'nin saklı kalmış tarihini gün yüzüne çıkartmak adına yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese, Düzceli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum." dedi.

Düzce'nin ilk tarih kitabı ortaya çıkacak

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ise Uluslararası Düzce Tarih ve Kültür Sempozyumu hakkında bilgi verdi. Sempozyum, 21 - 22 Kasım 2014 tarihleri arasında Pelemir Otel'de 2 ayrı salonda eş zamanlı olarak gerçekleşecek.Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun açılış konuşmalarının ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, açılış paneline başkanlık edecek.Açılış panelinde Halil İnalcık'ın "Konur Alp Gazi'nin Düzce Yöresini Fethetmesinin Tarihi Şartları" konulu tebliği Prof. Dr. Özer Ergenç tarafından sunulacak. Ardından Prof. Dr. Enver Konukçu, Prof. Dr. Güngör Uras ve Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu sunumlarını gerçekleştirecekler. İki gün boyunca, iki ayrı salonda eş zamanlı olarak 45 ayrı tebliğ sunumu gerçekleşecek. Düzce'nin tarihini aydınlatan bu sunumlar veri haline getirilerek Düzce'nin ilk tarih kitabı ortaya çıkacak.

 


 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TURİZM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları