120x600

Alemdar inşaat

26-03-2015 SİYASET

CHP, Zafer için kenetlendi

CHP’de Pazar günü önseçime girecek olan milletvekili aday adayları Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevinde binlerce partilinin karşısına çıkarak projelerini anlattılar.

CHP, Zafer için kenetlendi
Bİ tur

CHP’nin bu Pazar yapılacak olan ön seçim’ den öndeki son milletvekili aday adayı tanıtım toplantısına binlerce kişi katıldı. Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda ilk konuşmayı CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu yaptı.

CHP’lilerin artık salonlara sığmadığını vurgulayan Karsu; “Biz böyle bir toplantı için kapalı spor salonunu kiralamak istemiştik.1 haftada zor haber verdiler. Perşembe günü olması gereken bir toplantı için haber vermek için Salı günü akşamına kadar bizi beklettiler. O yüzden bu toplantıyı burada yapmak zorunda kaldık” şeklinde konuştu. ”Yüreklerde artık korkuya yer yok çünkü sizler varsınız” diyerek sözlerine devam eden Karsu; “Sizler Mustafa Kemal’in askerleri olduğunuz sürece korkuya mahal yoktur. Parsel parsel satılan ülke topraklarını CHP iktidarında geri almasını bileceğiz. Biz iktidar olduğumuz zaman güneydoğu sınırında sorun kalmayacak. Kimse bir daha Türk askerinin kafasına çuval geçiremeyecek. Atatürk’ün emaneti Türkiye Cumhuriyeti eski itibarına kavuşacak” şeklinde konuştu.

“CHP ülkemizi birleştirecek ve kurtuluşu sağlayacak olan tek partidir.”

Daha sonra yapılan kura çekimi sonrasında ilk sırada konuşma hakkı kazanan CHP Bolu milletvekili aday adayı Oktay Türesin sözlerine partililerini selamlayarak başladı. Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak için milletvekili aday adayı olduğunu vurgulayan Türesin; “Ülkemiz çok çetin ve zorlu günlerden geçiyor. CHP ülkemizi birleştirecek ve kurtuluşu sağlayacak olan tek partidir. Benim hem ticari hem de siyasi bir geçmişim var. Yatırımcı bir aileden geliyorum. Geçmişte Bolu’ya çeşitli yatırımlar yaptık. Şu anda ülkemizin en büyük sorunu işsizliktir. İşsizlik ancak yatırımla ve üretimle ortadan kalkar milletvekili olduğum takdirde halkımızın ve milletimizin hizmetkârı olacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” Şeklinde konuştu.

“Üç çocuk değil üç vekil istiyorum”

Türesinden sonra mikrofona gelen CHP Bolu milletvekili aday adayı Gülşah Şanlı Atatürkçü bir aileden geldiğini vurgulayarak; “Üniversiteden beri emekçiyim. Kendi parasını kendi kazanan bir insanım.28 yaşındayım. Aday adayları içerisinde tek kadın aday adayı benim. Türkiye çok kötü yönetildiği için bu yola çıktım. Kemalist’im ve Atatürk devrimleri ile Cumhuriyeti çok seviyorum. Bu ülke insanının insanca yaşaması için üç çocuk değil üç vekil istiyorum. Artık halkın sözünün bu ülkede geçmesinin zamanı gelmiştir” biçiminde konuştu.

“Bolu halkı ve CHP seçmeni beni bağrına bastı”

Sözlerine Nazım Hikmet’ten dizeler okuyarak başlayan CHP Bolu milletvekili aday adayı Mehmet Burak Cop ise Şubat ayında yola çıktığında Bolu’da kendisini tanımayanların sayısının bir hayli fazla olduğuna dikkat çekerek; “Bugün Bolu halkının ve CHP seçmeninin beni bağrına bastığını sevinerek görüyorum. CHP 90 yıldır bu ülkede var.Geçmişin ne AP’si ne ANAP’ı ne de DYP’si kaldı ama CHP 90 yıl sonrada halen var olacak.”  Dedi. Cop; ”Haziran isyanının o güzel çocuklarını bir kez daha anıyorum. Onların anısını mücadelemizde yaşatacağız. Onları öldürenleri halkın karşısına çıkaramazsak bizlere yazıklar olsun” diye konuştu. Coşkulu konuşması sık sık alkışlarla kesilen Cop; “Milletvekili olursam her zaman emekten, özgürlükten, dayanışmadan yana olacağım. Sadece milletvekilliği yapacağım. Kendimi il ve İlçe başkanının yerine koymayacağım. Gençlik kolları hiç kimsenin arka bahçesi değildir. Örgütün başkanı il başkanıdır” şeklinde konuştu. CHP Bolu milletvekili aday adayı Mehmet Burak Cop  ;”Bize ayrımcılık, kafatasçılık yakışmaz. Biz herkesi kucaklayacağız. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nun başbakan olduğu bir hükümette bakan olmayı hedefliyorum” dedi. Cop, Nazım Hikmet’in dizeleriyle başladığı konuşmasını yine onun “Güzel günler göreceğiz” şiiriyle sonlandırdı.

“Bolu’nun haklarını daha önce olduğu gibi bundan sonrada yedirmem”

CHP Bolu milletvekili ve CHP Bolu milletvekili aday adayı Tanju Özcan ise CHP’de son yıllarda hiç olmadığı kadar birlik ve beraberlik havasının hâkim olduğunu vurgulayarak; “Ben Laik ve üniter devletten yanayım. Ben Kemalist’im. Kediye kedi. Teröriste terörist derim. Eğer bana Bolu halkı bir dönem daha yetki verirse Bolu’nun haklarını daha önce olduğu gibi bundan sonrada yedirmem. Ben kürsüde Bolu halkının sorunlarını dile getiren onların sıkıntıları için uğraş veren bir milletvekili oldum. Bolu halkının birçok sorununu TBMM kürsüsüne taşıdım. Milletvekili olarak görev yaptığım süre içerisinde çok büyük bir tecrübe kazandım. Şu anda devleti en iyi bilen milletvekillerinden biriyim. Bu dönem benim yanıma en azından bir arkadaşımı daha verin ki Ankara’ya yalnız gitmeyeyim” biçiminde konuştu.

“Bu salon CHP iktidarının müjdecisidir”

CHP Bolu milletvekili aday adayı Özaydın Çetin ise “Bu salon CHP iktidarının müjdecisidir. CHP Türkiye’nin sigortasıdır.” Dedi. Önseçimin önemine değinerek sözlerini sürdüren Çetin; “Bolu’nun en büyük sıkıntısı çok kötü yöneticiler tarafından yönetilmesidir.” Şeklinde konuştu. Çetin, Pazar günü yapılacak olan ön seçimde üyelerin sağduyusuna güvendiğini belirterek sözlerini tamamladı.

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları