120x600

Alemdar inşaat

17-12-2014 SPOR

‘’BOLUSPOR FIRTINASI’’ ÇETİNER ERDOĞAN …

Boluspor’un eski Milli futbolcusu Çetiner Erdoğan ile Bolu Objektif olarak yıllarca konuşulacak ve okunacak, gençlere ve sporcularımıza örnek olacak bir röportaj gerçekleştirdik. Bunu Bolu halkımız ve tüm Türkiye ile paylaşmaktan büyük onur duyuyoruz. Çetiner Erdoğan ile yaptığımız bu yazı dizimizin daha komplikesi 2015 Bolu Objektif Dergisi’nde yayınlanacak ve basılı bir anı olarak hatırası kalacaktır.

‘’BOLUSPOR FIRTINASI’’ ÇETİNER ERDOĞAN …
Bİ tur

Amatör kümeden gelerek A Milli Takım’a kadar yükselen Çetiner Erdoğan, Boluspor formasını üzerinden hiç çıkarmadan futbolu bıraktı. Akçakoca İdmanyurdu’ndan Boluspor genç takımına  gelen Çetin Erdoğan 1970 yılında profesyonel kadroya geçti ve 1982 yılında da futbola veda etti.


 

1949 Kars doğumlu olan Çetin Erdoğan, futbolculuk hayatında 3 kez A Milli, 11 kere Ümit Milli olarak Ay-Yıldızlı formayı giydi. Şampiyonluk sevincini 1970 ve 1980’de futbolcu olarak 2 defa, antrenör olarak da bir defa yaşadı. Küme düşme hüznünü ise 1979’da futbolcu, 1985’de antrenör olarak yaşadı.
 


 

Futbol oynadığı yıllarda sürati ile Boluspor’da adeta ‘’konta atak futbolu’’nun başlangıcını yaptı, durdurulması zor olan bir yapıya ve sürate  sahip olan Çetin Erdoğan özellikle penaltı yaratan pozisyonları ve zor atılır gollere imza atması münasebetiyle büyük isim yaptı. Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük kurslarını tamamlayarak (C) ve (B), 1. Küme takımlarından Karacaağaçspor’u 3 yıl çalıştırarak antrenörlük serüvenine başladı. Şu an Boluspor altyapısında kendi kulübüne hizmet vermeye devam etmekte.
 


 

BOLUSPOR ve ŞAMPİYON KADRO

 

1965 yılında kurulan ve Türkiye 2. Ligi’nde yer alan Boluspor, 1969 – 1970 sezonunda 2. Lig Şampiyonu olarak Türkiye 1. Lig’e ‘’Süper Lig’’ yükseldi. Lütfi Isıgöllü’nün kaptanlığını yaptığı Kırmızı-Beyazlı takımı antrenör rahmetli Kadri Aytaç çalıştırıyordu. O dönem Boluspor Kulübü Başkanlık görevini Kamil Bilgihan yapmaktaydı. Altan Doyuran Genel Kaptan, Şükrü Türker, Yener Bandakçıoğlu ve Yavuz Kınacı Boluspor yöneticileri idiler. Şampiyon takımın kadrosu şöyleydi: Kaptan Lütfi, Cengiz, Bilgin, Rıdvan, Çetin, Eyüp,   Soner, Talip (kaleci), Rabbani, Vadi, Ahmet, Mehmet (kaleci), Nadim, İbrahim, Fikret, Turan. Bu kadro uzun süre yan yana top koşturan başarılı, inanmış futbolculardan kurulu bir takımdı. Büyük takımların korkulu rüyası olarak futbol tarihine geçtiler.



Her sene yeni genç yetenekleri kadrolarına katarak, Türk futboluna futbolcu yetiştiren kulüp olarak da Boluspor uzun yıllar konuşuldu ve diğer bazı kulüpler tarafından transfer politikaları örnek alındı.
 

 

Yarın ÇETİNER’İN FUTBOL KARİYERİ ile ilgili söyleşiyi aynı satırlarda bulabilirsiniz.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SPOR HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları